Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 2 oktober 2014.

Hoofdartikeldonderdag, 2 oktober 2014

Muziekkorps is ook grote sociale factor

Gemeenten in Fryslân bereiden zich voor op de financiën voor de komende jaren. De discussies daarover in de diverse gemeenteraden hebben tenminste één ding gemeenschappelijk: onzekerheid. Mede door de onduidelijkheden die samenhangen met decentralisatie van zorg, werk en inkomen en de uitkeringen uit het Gemeentefonds. De onduidelijkheid strekt zich uit over meerdere jaren en dat is lastig voor het maken van meerjarenbegrotingen en het formuleren van beleid op middellange en lange termijn.

Regiodonderdag, 2 oktober 2014

Ouders weten soms niet wat er op school gebeurt

Harkema - Hoe kun je kleuters met een te kleine woordenschat weer op niveau brengen? Gryt van de Polder uit Aldtsjerk deed hier onderzoek naar en presenteerde de uitkomsten gisteren op het onderwijssymposium Onderwijs21 in Harkema. De conclusie: betrek de ouders meer bij wat er op school gebeurt.

Regiodonderdag, 2 oktober 2014

Gaasterlanders eisen afronding van hun natuurproject

Groningen - Gisteren stonden Bosk en Greide en de provincie Fryslân tegenover elkaar voor de rechtbank in Groningen. De Gaasterlandse natuurvereniging ging in beroep tegen het Natuurbeheerplan van de provincie. Boeren met grond buiten de Ecologische Hoofdstructuur krijgen geen subsidie meer voor agrarisch natuurbeheer, terwijl dat essentieel is om het Experiment Gaasterland af te ronden.

Regiodonderdag, 2 oktober 2014

Brede keersluis in Afsluitdijk, kolk nog smal

Kornwerderzand - Er komt één grote keersluis van 42 meter breed in de Afsluitdijk bij Kornwerderzand. Dat schrijft minister Melanie Schultz van Haegen in een brief aan de Tweede Kamer. Daarmee komt de minister alvast een beetje tegemoet aan de wens van de provincie Fryslân voor een bredere passage bij Kornwerderzand. De kolk áchter de sluis moet echter ook nog breder worden gemaakt. Dat kost zeventig miljoen euro en daar wil de minister nog altijd niet aan meebetalen.

Geloof & Kerkdonderdag, 2 oktober 2014

Koning feliciteert Bijbelgenootschap met Bijbel in Gewone Taal

Den Haag De overhandiging aan de koning vormde het hoogtepunt van een gevarieerd programma, met sprekers, muziek en theater. Zo verwerkte Adlicious (bekend van X-Factor) een aantal teksten van de vertaling in hun muzikale optreden en theatergroep Aluin voerde enkele bekende Bijbelverhalen op. Bijbelwetenschapper en vertaler Matthijs de Jong hield een toespraak over de kracht van gewone taal.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties