Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 2 oktober 2012.

Cultuurdinsdag, 2 oktober 2012

Sneeker Dweildag met twee podia uitgebreid

Sneek | De eerste editie van de Sneeker Dweildag telt zaterdag zeven podia in plaats van vijf. De animo voor het evenement is zo groot dat het programma is aangepast, meldt organisator Fokko Dam.

Cultuurdinsdag, 2 oktober 2012

Cd moet trots van Leeuwarder versterken

Leeuwarden | Gelegenheidsband Armoe Troef heeft een cd uitgebracht met daarop een Leeuwarder volkslied. Het Liwwadderlied moet de trots van de Liwwadders versterken, aldus initiatiefnemers Johan Juckers en Joop Fenstra.

Cultuurdinsdag, 2 oktober 2012

Expositie om Friese typograaf te gedenken

Leeuwarden | In Leeuwarden wordt zaterdag stilgestaan bij het honderdjarig bestaan van het lettertype Hollandse mediaeval. Deze letter is ontworpen door de Friese typograaf Sjoerd de Roos.

Economiedinsdag, 2 oktober 2012

Personeel Henk ten Hoor in onzekerheid over baan

Hoogeveen | De 103 winkels van Henk (ten Hoor) zijn sinds gisteren gesloten. De directie van de textielketen zegt in een verklaring dat het de enige mogelijkheid was nadat de Rabobank het krediet heeft opgezegd. De komende dagen wordt overlegd over de toekomst van het bedrijf en de vierhonderd werknemers.

Economiedinsdag, 2 oktober 2012

Bouwgroep krimpt in personeel door malaise

Leeuwarden | Miedema Bouwproducten (vanaf heden Bouwmaterialen) en Miedema Houtindustrie in Leeuwarden gaan verder met een ,,kleinere organisatie”. Dat zegt directeur Edy Wester. Het 95 jaar oude bedrijf wordt anders ingericht door de economische malaise. De Miedema Groep telt ongeveer veertig werknemers. Later in de week wordt meer duidelijk over de invulling van de herstructurering. De afdeling Nautic voor de jachtbouw werd in januari afgesplitst.

Hoofdartikeldinsdag, 2 oktober 2012

Nog even wachten met oordeel over ‘groen’

De plezierige sfeer die uitstraalt van het duo Rutte-Samsom doet denken aan de beelden van Rutte, Verhagen en Wilders, rondom de presentatie van het gedoogakkoord. Het duo Rutte-Samsom maak grapjes, gunt elkaar een eigen verhaal en kijkt naar elkaar in zichtbare chemie; net als de heren Rutte, Verhagen en Wilders.

Regiodinsdag, 2 oktober 2012

Fryslân kocht te veel grond voor te veel geld

Leeuwarden | De provincie Fryslân heeft tussen 2007 en 2010 erg risicovol gehandeld door te veel grond aan te kopen en hiervoor te veel te betalen. Dat stelt de Noordelijke Rekenkamer. Gedeputeerde Johannes Kramer is het hiermee oneens. Hij vindt dat de rekenkamer wel erg precies kijkt naar de hoeveelheid grond die nodig is voor de aanleg van bijvoorbeeld de Centrale As of de N381. Hierbij laat ze specifieke omstandigheden buiten beschouwing, stelt hij.

Regiodinsdag, 2 oktober 2012

Papiervisjesplaag in Burgum

Burgum | Het gemeentehuis van Tytsjersteradiel is getroffen door een papiervisjesplaag. Het hele gebouw wordt opgeruimd en al het overbodige papier wordt weggegooid.

Regiodinsdag, 2 oktober 2012

Friese cultuur: minder prijzen, meer geld

Leeuwarden | De provincie Fryslân trekt de komende jaren enkele tonnen extra uit voor cultuur. Meertaligheid, mienskip en meidwaan zijn de drie begrippen waarmee gedeputeerde Jannewietske de Vries de komende jaren onderwijs, cultuur en taal wil ontwikkelen. En niet alleen in Fryslân zelf, de Friese taal en literatuur moet ook de grens over, Europa in.

Sportdinsdag, 2 oktober 2012

Cambuur laat onnodig punten liggen

Te slap, te slordig, te langzaam. Veel positiefs was er gisteravond in Veendam niet te melden over het duel van SC Cambuur. De Leeuwarders pakten een punt, dat wel. Anders gezegd: ze lieten er twee liggen: 1-1.

Sportdinsdag, 2 oktober 2012

‘Boem = ho!’; die paal gaat niet aan de kant

Veendam - De schrik zat er goed in bij Michiel Hemmen toen hij gisteravond kort voor de pauze hard in aanraking kwam met het aluminium. ,,Mijn linkerknie begint nu wat stijf te worden en zal ongetwijfeld blauw worden”, zo nam de spits van SC Cambuur na afloop de schade op. ,,Maar tijdens de wedstrijd had ik er geen last van.” De topscorer van Cambuur (zes doelpunten) was overigens niet te spreken over de actie van Lars Lambooij. ,,Volgens mij valt dat onder het ontnemen van een scoringskans, dus zou rood niet hebben misstaan.”

Sportdinsdag, 2 oktober 2012

Gino Bartali als verzetsheld: het nooit vertelde verhaal

Over het leven van Gino Bartali (1914-2000), winnaar van de Tour de France van 1938 en 1948, zijn de afgelopen jaren zoveel titels verschenen dat je er met een gemak een ruime boekenkast mee zou kunnen vullen. Je zou dus mogen aannemen dat alles wat er verteld diende te worden over ‘de Vrome’ - Bartali was belijdend katholiek - ook wel beschreven is, maar de Canadese broer en zus Aili en Andres McConnon bewijzen het tegendeel. In de Leeuw van Toscane wordt zeventig jaar na dato het nooit vertelde verhaal over het verzetswerk van Bartali geopenbaard.

Sportdinsdag, 2 oktober 2012

Debuut Pappa, rentree Kum, beloften blijven ongeslagen

Heerenveen | Marco Pappa heeft gisteravond op sportpark Skoatterwâld zijn debuut gemaakt in het shirt van Heerenveen. De Guatamalteek speelde in het duel tegen Jong FC Groningen de eerste 77 minuten mee met de beloftes van sc Heerenveen. Hoewel Pappa een aantal malen dreigend was, kon hij geen stempel op de wedstrijd drukken. Het duel om des keizers baard - beide ploegen hadden zich al geplaatst voor de finaleronde van de beloftecompetitie - eindigde in 1-1.

Sportdinsdag, 2 oktober 2012

Rijders waarderen prijzenregen in Joure

Joure | Het was hard werken voor de pikeurs die gistermiddag tijdens de Jouster Merkekoersen het stuurwerk verzorgden. Hun paarden kregen een loodzware baan voor de kiezen en de buien die af en toe vielen zorgden ervoor dat de omstandigheden naarmate de koersdag vorderde alleen maar lastiger werden. Toch bleef het humeur van de rijders opperbest. Dat had alles te maken met de prijzenregen die aan vrijwel niemand voorbij ging.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties