Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 2 oktober 2004.

Bijschriftzaterdag, 2 oktober 2004

Te weinig

‘Wat nog aan uw geloof ontbreekt’

Economiezaterdag, 2 oktober 2004

Vaccinatie bij mkz kost zuivel 400 miljoen

Wageningen – De marktschade van vaccinatie als bestrijdingsmiddel bij mond- en klauwzeer (mkz) loopt voor de zuivelsector op tot 400 miljoen euro. Dat is onafhankelijk van de plaats waar de mkz is uitgebroken. De totale marktschade varieert, afhankelijk van de plaats van uitbraak, van 740 tot 778 miljoen euro.

Hoofdartikelzaterdag, 2 oktober 2004

Massamanifestatie…

Als de optimistische voorspellingen uitkomen, zijn er vandaag vele tienduizenden mensen naar Amsterdam getrokken om te protesteren tegen het voorgenomen kabinetsbeleid. Het is een merkwaardige dag voor protest, omdat het hervormingsbeleid van de regering in hoofdlijnen is overgenomen door een meerderheid van de Tweede Kamer. De massamanifestatie zal geen invloed meer hebben op de verdere besluitvorming. De vergaande plannen van de regering gaan gewoon door, demonstratie of niet. De ministers en de coalitiepartijen laten daarover geen twijfel bestaan.

Regiozaterdag, 2 oktober 2004

Zonnigste september sinds 1955

Leeuwarden - Zeer zonnig, warm en een normale hoeveelheid neerslag. Zo kan september 2004 worden omschreven. Dankzij een uitzonderlijk fraaie start behoort de maand tot de zonnigste septembermaanden van de laatste honderd jaar. In Leeuwarden was het de zonnigste september sinds 1955. De zon scheen daar 199 uren en daarmee werd september 2003 met twee uren verslagen.

Regiozaterdag, 2 oktober 2004

‘Kiezer kan niet uit de voeten met dualisme’

Leeuwarden – De kiezer wil helderheid en daarom werkt het dualisme niet. De kiezer moet van tevoren weten wat hij aan de hele partij heeft, in raad én college, waardoor een wethouder zich niet kan keren tegen de beloftes van zijn partij in de raadsverkiezingen. Dat zei cultuurhistoricus Thomas von der Dunk gisteren op een congres voor zo’n 350 raadsgriffiers in de Grote Kerk in Leeuwarden.

Regiozaterdag, 2 oktober 2004

Stadsherstel wil molen op de dijk

Hindeloopen - De Stichting Stadsherstel Hindeloopen ijvert voor de herbouw van de koren- en oliemolen op de zeedijk bij de voormalige Zuiderzeestad. Kosten: 350.000 euro. Tot nu toe ontbreekt het geld voor de herbouw. De molen op de dijk is in 1815 afgebroken.

Regiozaterdag, 2 oktober 2004

Sneek moet bijna een miljoen bezuinigen

Sneek - De gemeente Sneek moet de komende vier jaar bijna een miljoen euro bezuinigen. De bezuinigingen zullen niet direct in een lastenverzwaring voor burgers uitlopen. Het geld wordt onder meer bijeengesprokkeld door projecten uit te stellen en een efficiëntere manier van werken. Op de begroting van 2005 prijkt een gat van 160.000 euro.

Regiozaterdag, 2 oktober 2004

Kabinet geschokt door dood Fetter

Leeuwarden - De ministerraad heeft gisteren stilgestaan bij de dood van Manuel Fetter in Leeuwarden, die vorige week vrijdag werd doodgestoken nadat hij een opmerking had gemaakt over een kapot gegooid bierflesje. ,,Het is opnieuw vreselijk dat iemand die een opmerking maakt die we allemaal hadden kunnen maken, zo aan zijn einde komt’’, zei vice-premier De Graaf na afloop van de ministerraad. Hij typeerde de gebeurtenis in Leeuwarden als ,,volstrekte waanzin, waartegen je je nauwelijks kunt wapenen’’.

Geloof & Kerkzaterdag, 2 oktober 2004

Protest tegen bezuiniging op hulp ex-gedetineerden

Groningen – Vier organisaties die ex-gedetineerden helpen bij hun reďntegratie in de samenleving, protesteren tegen het voornemen van minister Donner (Justitie) om de subsidie te schrappen. Volgens de instellingen, waarvan Exodus de bekendste is, staat de financiering van 30 procent van de activiteiten op het spel. Samen beheren de organisaties vijftien huizen met in totaal ruim tweehonderd kamers, verspreid over het land.

Geloof & Kerkzaterdag, 2 oktober 2004

PKN vernieuwt website; behalve PDC Fryslân

Leeuwarden – De Protestantse Kerk in Nederland heeft met ingang van 1 oktober de vormgeving van de website aangepast aan de nieuwe huisstijl van de PKN. Ook acht van de negen de regionale dienstencentra hebben hun website vernieuwd. Alleen het PDC Fryslân heeft nog wat meer tijd nodig om de website aan te passen.

Geloof & Kerkzaterdag, 2 oktober 2004

De kloosterklok van Bloemkamp zwijgt

U treft ze aan op de meest onverwachte plekken tussen het struweel: klokkenstoelen. In Fryslan staan 56 van deze bouwwerken. Waarom werden ze gebouwd, en wat is of was de functie? In het Friesch Dagblad een serie over de klokkenstoel. Vandaag deel 4.

Sportzaterdag, 2 oktober 2004

Doelpuntenfestijn bij Avanti

Stiens – De futsalwedstrijd tussen het Stienser Avanti en Kleurrijk Arnhem is vrijdagavond een waar doelpuntenfestijn geworden. Na vijftig minuten spelen hadden beide teams zeven keer gescoord.

Sportzaterdag, 2 oktober 2004

Futsallers Heerenveen opnieuw onderuit

Heerenveen – De Futsallers van Heerenveen hebben vrijdag een 5-0 nederlaag geleden tegen ’t Veerhuys. De ploeg was beter, moest trainer Erik Donker bekennen.

Sportzaterdag, 2 oktober 2004

Flyers opent met zege op Amsterdam

Amsterdam – Vadeko Flyers is het nieuwe ijshockeyseizoen uitstekend begonnen. De Friese ijshockeyploeg versloeg vrijdagavond Amsterdam, de landskampioen met 4-1.

Sportzaterdag, 2 oktober 2004

Heerenveen in laatste wedstrijd tegen topclub

Heerenveen – Heerenveen heeft het niet slecht getroffen bij de voorindeling voor de loting van de tweede ronde van de UEFA Cup. De Friese club begint op 21 oktober met een thuiswedstrijd. Dat is gisteren door de UEFA bekend gemaakt.

Sportzaterdag, 2 oktober 2004

Cambuur raakt steeds meer in de problemen

Velsen - Zorgen zijn er bij Cambuur al vanaf het begin van het seizoen en sindsdien nemen ze alleen maar toe. Vrijdag was dat tegen Stormvogels Telstar in Velsen niet anders. Opnieuw geen doelpunt, weer geen uitoverwinning en nog meer personele narigheid. Cambuur en diens trainer Dick de Boer zakken steeds dieper weg in een moeras van zorgen.

Weerzaterdag, 2 oktober 2004

Wisselend bewolkt

Vanmiddag zijn er enkele opklaringen en valt er in het kustgebied mogelijk een bui. Er waait een matige zuidwestenwind bij een maximum temperatuur van ongeveer 16 graden. Het blijft de komende dagen vrij droog.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties