Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 2 september 2017.

Economiezaterdag, 2 september 2017

B.U.C. Holland onder dak bij stalinrichter Spinder

Harkema - Specialist in koewaterbedden B.U.C. Holland uit Leek is overgenomen door Spinder Dairy Housing Concepts in Harkema. Het Groningse familiebedrijf zocht een partner voor uitbreiding van de werkzaamheden en kwam uit bij de Friese stalinrichter. B.U.C. is voort-aan een merk van Spinder; de vestiging in Leek gaat dicht.

Hoofdartikelzaterdag, 2 september 2017

Brussel tikt Polen op de vingers. Terecht?

Brussel maakt zich grote zorgen over de staat van de democratie in Polen. De conservatief-nationalistische regering die sinds november 2015 in Polen aan de macht is, heeft in korte tijd controversiële wetten door het parlement geloodst. Zo is de onafhankelijkheid van de rechterlijke macht aan banden gelegd.

Regiozaterdag, 2 september 2017

Fryslân staat stil bij oorkonde Friese vrijheid

Leeuwarden - Zeshonderd jaar nadat Sigismund, de latere keizer van het heilige roomse rijk, de Friese vrijheid in een oorkonde officieel bekrachtigde staat dat document binnenkort volop in de schijnwerpers. Dit is niet meer dan terecht, stelt Siem van der Woude van Tresoar. De oorkonde van Sigismund 'is ien fan de topstikken fan de Fryske skiednis’, schrijft hij in Letterhoeke, een uitgave van het historisch en letterkundig centrum.

Regiozaterdag, 2 september 2017

Wisselvallig weer last voor buitenbaden

Leeuwarden - De meeste openluchtzwembaden in Fryslân hebben dit jaar wat minder zwemmers op bezoek gehad dan vorig jaar. Dat blijkt uit een inventarisatie langs acht van zulke baden. Daarvan konden alleen de Mounewetter in Witmarsum en De Sawnstjerren in Hallum meer zwemmers verwelkomen dan op hetzelfde moment in 2016.

Regiozaterdag, 2 september 2017

Drachtster Lyceum start speciale klas voor leerlingen met autisme

Drachten - Na een lange jarenlobby van Friese ouders is het volgende week zo ver. Op het Drachtster Lyceum (Singelland) in Drachten start een speciale klas voor leerlingen met autisme op havo- en vwo-niveau.

Regiozaterdag, 2 september 2017

Behouden Huys wil trekpleister Skylge worden

West-Terschelling - Maandenlang, sinds 1 oktober vorig jaar, was Museum het Behouden Huys in West-Terschelling dicht voor een verbouwing. Het museum werd uitgebreid met de naastgelegen woning aan de Commandeurstraat 28. Gisteren vierde het museum de nieuwe opening.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties