Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 2 september 2016.

Cultuurvrijdag, 2 september 2016

Zoetermeer - Sinds kort biedt een abonnement op Liedboek Online de mogelijkheid om ook liederen uit de Friese editie van nieuwe liedboek (2013) te downloaden voor beamer of liturgieboekje. De interface van de website blijft uitsluitend in het Nederlands, net als de zoekfuncties. Pas in het downloadmenu is het mogelijk te kiezen voor het downloaden van de Friese versies. Het extra lied dat het kent, lied 269a, is nu toegevoegd aan de Nederlandse liederen, zij het uitsluitend in de Friese taal. Bij een abonnement op Liedboek Online zijn de rechten voor overname ten behoeve van binnenkerkelijk gebruik inbegrepen. Meer informatie: www.liedboek.nu.

Economievrijdag, 2 september 2016

Melkplas plaagt FrieslandCampina

Leeuwarden - De winst van FrieslandCampina is in het eerste halfjaar van 2016 gedaald met 16,7 procent naar 160 miljoen euro ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Het zuivelbedrijf had last van de sterke stijging van de melkproductie door het afschaffen van de melkquota, waardoor basiszuivelproducten als melkpoeder, foliekaas en boter onder de kostprijs moesten worden verkocht. Valuta-effecten beďnvloedden de winst negatief met 27 miljoen euro (14,1 procent).

Hoofdartikelvrijdag, 2 september 2016

Wie kan financiële wereld nog volgen?

Het is voor de gewone burger nauwelijks meer bij te benen: de belastingmaatregelen van de EU tegen Apple, de onenigheid tussen Amerikaanse en Europese banken, het dreigende faillissement van het handelsverdrag (TTIP) tussen Europa en de Verenigde Staten.

Regiovrijdag, 2 september 2016

Toch tweespalt bij eigenaars Sionsberg

Dokkum - De verzoenende gesprekken tussen De Friesland Zorgverzekeraar en de eigenaren van Sionsberg in Dokkum beginnen vandaag onder een ander gesternte dan van tevoren gedacht.

Regiovrijdag, 2 september 2016

Oppositie niet bij benoeming wethouders

Buitenpost - De drie oppositiepartijen in Achtkarspelen - FNP, Gemeentebelangen en VVD - hebben gisteravond de installatie van het nieuwe college van B en W niet bijgewoond. Ook de toelichting op het coalitieakkoord van CDA, PvdA en ChristenUnie vond zonder deze fracties plaats.

Regiovrijdag, 2 september 2016

Fietspaal helpt tegen sluipverkeer, maar zorgt ook voor ongevallen

Leeuwarden - Friese gemeenten gaan niet gezamenlijk afspreken dat alle fietspaaltjes worden verwijderd. Gedeputeerde Sietske Poepjes (CDA) zei dat gisteren tijdens de vergadering van het Regionaal Orgaan voor de Verkeersveiligheid in Leeuwarden. Ze wilde een voorstel hiertoe van de Fietsersbond niet bespreken, omdat gemeenten volgens haar zelf de afweging moeten maken of ze paaltjes wel of niet laten staan.

Regiovrijdag, 2 september 2016

Burdaarder zeilt fossielvrij en comfortabel de wereld rond

Burdaard - Het komende anderhalf jaar vaart hij met zijn zelfgebouwde duurzame jacht de Ya (Chinees voor eend) zonder gebruik van fossiele brandstoffen, energieneutraal en het milieu niet belastend de wereld rond.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties