Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 2 september 2015.

Economiewoensdag, 2 september 2015

It Wiel in Weidum op zoek naar meer ruimte

Weidum - Het Bedrijvencentrum It Wiel in Weidum wil graag uitbreiden. Eigenaar Arnold Hoekstra heeft bij de gemeente een plan ingediend voor een loods van ruim driehonderd vierkante meter. Het college van burgemeester en wethouders van Littenseradiel is niet enthousiast en wil daar niet aan meewerken, zo bleek maandagavond tijdens het Rûntepetear.

Hoofdartikelwoensdag, 2 september 2015

Lawaai en drugs: beeld van een samenleving

Leeuwarden was enkele dagen lang een beetje het centrum van psychedelisch Nederland. Een beetje zelfs van de psychedelische wereld. Op het recreatiegebied De Groene Ster bivakkeerden duizenden (jonge) mensen uit Nederland en ver daarbuiten om het Psy-Fi-festival mee te maken. Voor mensen buiten de wereld van trance-muziek en drugs is het moeilijk uit te leggen wat zo'n festival precies is. Wel duidelijk is dat er veel (muziek)lawaai wordt geproduceerd en dat het gebruik van drugs - in vele variaties - enorm is. Het festival in Leeuwarden is niet onomstreden. Neem de lawaai-overlast. Omwonenden hebben er veel last van gehad, ondanks beperkende maatregelen die de gemeente heeft opgelegd. En ondanks maatregelen die de organisatie had getroffen. Vrij algemeen rond Leeuwarden was de hinder van de bonkende basgeluiden, het meest hoorbare van de 'muziek' die bedoeld was om mensen in een soort trance te brengen.

Regiowoensdag, 2 september 2015

Provincie akkoord met 89 windmolens

Leeuwarden - Het college van Gedeputeerde Staten gaat akkoord met de komst van Windpark Fryslân in het IJsselmeer. Dat maakte gedeputeerde Klaas Kielstra gisteren bekend. Provinciale Staten had een voorkeur voor molens langs de Afsluitdijk, maar dat wees minister Kamp af.

Regiowoensdag, 2 september 2015

Komst Pathé bioscoop naar Ruiterskwartier

Leeuwarden - Pathé vestigt definitief een bioscoop op het Ruiterskwartier in Leeuwarden. Op de plek waar nu nog een parkeerplaats is tussen de Harmonie en het Paleis van Justitie zal een bioscoop komen met zeven zalen en duizend stoelen. Pathé betaalt de gemeente anderhalf miljoen euro voor de grond. Om de bouw van de bioscoop mogelijk te maken, koopt de gemeente Leeuwarden het kantoor boven de parkeerplaats van de Rijksgebouwendienst voor vijf ton en zal dit voor eigen rekening slopen. Tezamen met het bouwrijp maken van de grond, is de gemeente 1,1 miljoen euro kwijt. De 'winst' door de komst van de bioscoop bedraagt vier ton.

Regiowoensdag, 2 september 2015

Stieren zijn weer welkom op Bolletongersdei

Bolsward - De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) gaat er mee akkoord dat er tijdens Bolletongersdei op 1 oktober in Bolsward stieren (bollen) worden verhandeld. De markt vindt plaats op de Nieuwmarkt in de stad. Hoeveel stieren er komen is nog niet duidelijk, zo geeft bestuurslid Rindert Kroondijk van de Stichting Bolletongersdei aan.

Sportwoensdag, 2 september 2015

Cambuur: Zeinstra klaar voor zijn kans onder de lat

Door Daan Rieken -


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties