Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van maandag, 2 september 2013.

Hoofdartikelmaandag, 2 september 2013

Zelfs geen spatje vertrouwen in Kamp

Het kabinet is van plan proefboringen te doen naar de wenselijkheid van het winnen van schaliegas. Basis van het te nemen besluit is een rapport van een onderzoeksbureau. Dat zal nader worden bestudeerd en van commentaar worden voorzien door deskundigen en vervolgens gaan de plannen naar de Tweede Kamer. Volgens VVD-minister Kamp blijkt uit het rapport dat de risico’s van boringen goed kunnen worden ondervangen door de huidige wet- en regelgeving. Aan die conclusie hoeft kennelijk niet te worden getwijfeld door de groep deskundigen die het rapport nog moet bestuderen.

Regiomaandag, 2 september 2013

Bonte optocht vraagt aandacht voor snelheid op Pieter Stuyvesantweg

Met versierde voertuigen vroegen Sonnegasters en Oldetrijners zaterdag aandacht voor verkeersveiligheid. Geen protest, maar een bewustwordingsactie. ,,We rijden zelf vaak te hard.”

Regiomaandag, 2 september 2013

Bagger gaat toch naar wad

Schiermonnikoog | Het baggerslib uit de jachthaven van Schiermonnikoog wordt volgend jaar mogelijk naar de Waddenzee gebracht. De gemeente voert gesprekken met Rijkswaterstaat om het slib te laten afvoeren naar een verspreidingslocatie in die zee.

Regiomaandag, 2 september 2013

Fryslân scoort goed met aantal zwembaden

Leeuwarden | Fryslân heeft landelijk gezien een bovengemiddeld goed aanbod aan zwembaden. Die goede positie is de afgelopen tien jaar ontstaan, zo blijkt uit het brancherapport Zwemmen in Nederland door het Mulier Instituut.

Sportmaandag, 2 september 2013

Bekerkaatsen past Wassenaar als maatpak

De formule van de Friesland Bank Cup past opslager Chris Wassenaar als een royaal uitgevallen maatpak. In Dronryp leidde hij zaterdag zijn maten Hylke Bruinsma en Hendrik Kootstra van Minnertsga soepeltjes naar de eerste bekerwinst.

Sportmaandag, 2 september 2013

Werklust van Fabriek wordt niet beloond

Harkema | Met Elmar Reinders kreeg de 48e Ronde van Harkema zaterdagavond een prima winnaar. De renner uit Emmen bleef na tachtig kilometer medevluchter Patrick Bos uit Amstelveen een halve centimeter voor. Daar achter eiste de Groninger Jos Boonstra de derde plaats op, vlak voor Durk Fabriek uit Haulerwijk. Dat was volgens Fabriek tegen de afspraken in die onderweg binnen de koproep van vier werden gemaakt. Hij was pissig en teleurgesteld, maar liet tegelijk weten dat deze wedstrijd voor hem slechts een veredelde training was geweest.

Sportmaandag, 2 september 2013

De Hoeve stunt bij debuut met winst bij ‘grote’ LDODK

Gorredijk | De korfballers van De Hoeve kunnen terugkijken op een glansrijk debuut in de hoofdklasse A. De equipe van trainers Sake Koelma en Ronald Wessels zegevierde gisteren verrassend met 14-15 bij LDODK, een van de titelkandidaten.

Sportmaandag, 2 september 2013

Vliegende start Franse ‘winter’ in Wolvega

Wolvega | Nog voordat gistermiddag de eerste koers op de drafbaan in Wolvega verreden was heerste er al een feeststemming. Kort voor het begin van de eerste ‘wintermeeting’ maakte de Franse wedpartner tijdens een persbijeenkomst officieel bekend dat er in 2014 op de Friese baan twintig door hen gesponsorde koersdagen verreden zullen gaan worden. Daarmee is ruim een miljoen euro aan prijzengeld gemoeid. ,,Daarmee houden ze onze Nederlandse drafsport overeind. Op eigen kracht zouden we nooit zoveel geld kunnen verrijden”, aldus baanmanager Ralf Dekker.

Sportmaandag, 2 september 2013

Heerenveen schiet met scherp op Oeverzwaluwen

Leeuwarden | Bijna alle poulewedstrijden in de noordelijke districtsbeker zijn de afgelopen tien dagen gespeeld. Op enkele plekken werden op last van de gemeente wedstrijden afgelast vanwege mogelijke schade van de velden. Die zijn daar de aanhoudende droogt keihard..

Sportmaandag, 2 september 2013

ONS knokt zich naar eerste zege in topklasse

Niets wees erop dat ONS Sneek zaterdag in eigen huis de eerste drie punten in de topklasse zou pakken. Dat de oranjehemden daar in extremis toch in slaagden tegen IJsselmeervogels (2-1), was al een overwinning op zichzelf.

Sportmaandag, 2 september 2013

Kums bezorgt Heerenveen puntje als afscheidscadeau

Enschede | Gelegenheidsspits Joey van den Berg leek zaterdagavond in Enschede matchwinner te worden voor sc Heerenveen. Maar in de laatste minuut kwam FC Twente, dat legio kansen kreeg, alsnog langszij (1-1). Daarmee verstierde hij een beetje het afscheidsfeestje van Kums, die vertrekt naar Zulte Waregem. ,,Ik denk dat we hier tevreden mee mogen zijn.”

Sportmaandag, 2 september 2013

Feestmaal PSV wordt diner voor 2 door stunt Cambuur

Eindhoven | Twee jaar geleden kreeg PSV geld van de gemeente Eindhoven. Maar die financiële steun leverde weinig sportief succes op. Ter gelegenheid van de honderdste verjaardag van de Brabanders schonk Eindhoven de jubilaris een eigen straat. Maar ook de PSV-laan bleek nog niet het juiste pad naar roem. Tegen Cambuur raakte PSV de weg kwijt. In wat een feestduel had moeten worden, ging vooral Cambuur jubelend naar huis: 0-0.

Sportmaandag, 2 september 2013

Hoezo verdedigingssport?

Vroeger werd mij altijd verteld dat judo geen vechtsport is. Nee, klonk het dan met een belerend vingertje in de lucht: bij judo leer je jezelf verdedigen en beheersen. Dat is iets heel anders.

Sportmaandag, 2 september 2013

Met een beresterk collectief had Sven niet zo in de wind gestaan

Sven Kramer eiste de hoofdrol op in een ware schaatsrel, door openlijk zijn twijfels te zetten bij het functioneren van KNSB-voorzitter Doekle Terpstra. Dit leidde tot een open brief van Terpstra aan de ledenraad van de KNSB, waarin hij verzocht om hem per direct te ontslaan. Kramer is natuurlijk een geweldige schaatser, maar is hij door zijn optreden in deze zaak ook een goede voorman voor de schaatssport?


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties