Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 2 september 2010.

Cultuurdonderdag, 2 september 2010

Nynke Laverman genomineerd voor Edison popprijs

Leeuwarden - Nynke Laverman is met haar album Nomade genomineerd voor een Edison popprijs, de oudste muziekprijs in Nederland. In de categorie Theater werd zij samen met Sara Kroos en Stef Bos voorgedragen. Voor Nomade verbleef de Friese zangeres een maand bij een nomadenfamilie in Mongolië.

Cultuurdonderdag, 2 september 2010

Lokaasje wirret tsjin by ‘Pake Sytse’

Op ’e Feanhoop wie justerjűn de premjęre fan de iepenloftfoarstelling Pake Sytse. Om ta dizze foarstelling te kommen hat Steven Sterk de roman Pake Sytse fan Rink van der Velde omwurke ta in toanielstik. As lokaasje is keazen foar de arke dęr’t Van der Velde de roman yn 1975 skreaun hat. Boppedat spilet it ferhaal him yn dy selde omkriten ôf. In bettere lokaasje kinne je eins net fine foar dit stik soene je sizze.

Economiedonderdag, 2 september 2010

ING Leeuwarden schrapt werk

Leeuwarden - Bij ING Bank in Leeuwarden verdwijnen tot 1 januari 2012 ruim honderd banen. De afdeling die via de e-mail contacten met de klanten onderhoudt, verhuist naar Amsterdam en Arnhem. Het grootste deel van de banen betreft uitzendkrachten. Voor 23 mensen met een vast contract wordt voor zover mogelijk ander werk gezocht.

Economiedonderdag, 2 september 2010

Algerijnse overheid kiest Friese sondeerwagens

Heerenveen - Een ingenieursbedrijf uit Heerenveen gaat drie sondeerwagens leveren aan Algerije voor bodemonderzoek. A.P. van den Berg sleepte een order van een miljoen euro binnen van de Algerijnse regering.

Economiedonderdag, 2 september 2010

FNV: Pointer Boelenslaan blijft fietsen maken

Boelenslaan - De fietsenfabriek Pointer in Boelenslaan stopt volgens FNV Bondgenoten niet met de productie van fietsen. De rijwielenfabriek berichtte dinsdag dat het maken van fietsen in Nederland te duur is geworden en dat er door de crisis minder vraag is. Vier werknemers zouden op zoek moeten naar ander werk omdat per november de productie van fietsen wordt stilgelegd.

Economiedonderdag, 2 september 2010

Suikerunie maakt groen aardgas uit vergisting

Groningen - De Suiker Unie in het Groningse Hoogkerk gaat groen gas produceren voor het aardgasnetwerk door vergisting van biomassa. Per jaar moet de vergistinginstallatie tien miljoen kubieke meter groen gas leveren aan het gasnet.

Hoofdartikeldonderdag, 2 september 2010

De onduidelijkheid...

Er zijn heel wat beelden van, en verhalen over het CDA voorbij gekomen, de afgelopen dagen. Die hebben de meelevende burger meer onduidelijkheid dan helderheid verschaft. Die onduidelijkheid is overigens onderdeel van het spel. Mensen met belangen zorgen er voor dat beelden ontstaan die hen goed uitkomen. Jan Schinkelshoek, het ‘reserve-Kamerlid’ dat het niet meer zag zitten om in de fractie te gaan zitten, werd weggezet als iemand met een dubbele moraal. Hij zou vanuit de comfortabele positie van een nieuwe baan mooie sier hebben kunnen maken met zijn kritische brief over het CDA en de PVV. Schinkelshoek werd weggehoond niet alleen door mensen van andere partijen, maar ook door CDA’ers. Politiek is een hard vak en christendemocraat of niet: in de politiek is alles geoorloofd. Inclusief het per direct afschrijven van mensen. Onduidelijkheid over de status van de brief van Klink was in het belang van sommige CDA’ers en in het belang van PVV en VVD. Dus werd gisteren na het lekken van de brief meteen ingezet op onduidelijkheid. De brief zou al oud zijn en niet meer van toepassing, bijvoorbeeld.

Regiodonderdag, 2 september 2010

Kwaliteit Fries ov is niet te handhaven

Leeuwarden - De huidige kwaliteit van openbaar vervoer in Fryslân is niet te handhaven voor de ruim 37 miljoen euro per jaar die de provincie erin steekt. Of er moet flink geld bij, of de dienstverlening moet worden ingekrompen. Ook samenvoegen van concessies is een optie, omdat dan schaalvoordeel te behalen valt.

Regiodonderdag, 2 september 2010

Galema: doorgaan goed, als het maar in eenheid is

Leeuwarden - De Friese gedeputeerde Galema vindt het goed dat het CDA doorgaat met de onderhandelingen, zolang het maar als eenheid wordt gedaan. Voor Galema is het onverstaanbaar dat onderhandelaar Ab Klink en enkele andere CDA-Kamerleden de fractie in gijzeling hielden door, voordat er een akkoord ligt, te stellen dat ze niet verder wilden met de onderhandelingen.

Regiodonderdag, 2 september 2010

Beslissing Thialf valt pas bij nieuw regeerakkoord

Leeuwarden - Gedeputeerde Galema verwacht dat een nieuw Thialf grotendeels betaald kan worden met rijksgeld.

Regiodonderdag, 2 september 2010

Jonge ooievaars moeten leren zelfstandig te leven


Regiodonderdag, 2 september 2010

Gewoon ’es iets voor een ander betekenen

Damwâld - Twee grote rugzakken. Daarmee stappen de 28-jarige Gerda en Rink Glazema vandaag op het vliegtuig naar Bolivia. Voor een jaar laten ze alles achter zich om vrijwilligerswerk te doen bij een school en medische post in de Andes. Niet om de wereld te veranderen, maar om gewoon eens iets voor een ander te betekenen.

Geloof & Kerkdonderdag, 2 september 2010

De kerk heeft wat weg van de Mont Ventoux

Nu de stofwolken van de zomervakantie langzaam aan het optrekken zijn, de tent is schoongemaakt en de caravan verlangt naar zijn najaarsplekje aan de Tsjűkemar, wordt het tijd om een bijzondere ervaring met u te delen. Ik heb namelijk op het hoogtepunt van mijn vakantie aan u gedacht! Dat had ik niet zo gepland, maar zoals zoveel dingen in het leven overkwam het mij totaal onverwacht.

Geloof & Kerkdonderdag, 2 september 2010

Internetpastor Ytsma verdwijnt van het web

Groningen - De bekende internetpastor Boele Ytsma stopt met al zijn activiteiten op internet. Ytsma verwierf de afgelopen jaren onder meer bekendheid met zijn weblog, communities en twitter.

Geloof & Kerkdonderdag, 2 september 2010

Catechismus voortaan ook op iPhone te lezen

Kampen - Na een Twitterversie van de Heidelbergse Catechismus is de Catechismus nu ook te lezen op de iPhone. De iPhone-applicatie iChismus is een uitgave van uitgeverij Kok en verkrijgbaar in de iTunes store van Apple.

Sportdonderdag, 2 september 2010

Henk de Jong niet naar FC Emmen

Harkema - Henk de Jong heeft het aanbod om trainer te worden van FC Emmen naast zich neergelegd. De huidige trainer van Harkemase Boys denkt de functie niet te kunnen combineren met zijn andere bezigheden.

Sportdonderdag, 2 september 2010

Aris verliest oefenduel tegen ZZ Leiden

Leiden - De basketballers van De Friesland Aris hebben de eerste nederlaag in de oefencampagne geleden. In de Vijf Meihal in Leiden verloor de ploeg van de Amerikaanse trainer Pete Miller met 92-80 van bekerhouder ZZ Leiden. Topschutters bij Aris waren Todd Browen (21 punten) en Gerad Punch (18 punten.

Sportdonderdag, 2 september 2010

Hamburger stopt na OS Londen 2012

Utrecht - Sjoerd Hamburger stopt na de Olympische Spelen van 2012 in Londen met de roeisport. De 27-jarige Hamburger, oorspronkelijk afkomstig uit Oldeberkoop, wil zich daarna richten op een maatschappelijke carričre.

Sportdonderdag, 2 september 2010

Hoofdarbiter op de PC krijgt hulp bij besluit afgelasting

Bitgum - De hoofdscheidsrechter op de PC is niet langer alleen verantwoordelijk voor de beslissing om de belangrijkste kaatspartij van het jaar stil te leggen of eventueel af te gelasten. Dat heeft het bestuur van de PC besloten naar aanleiding van de totaal verregende PC van woensdag 4 augustus.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties