Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 2 augustus 2017.

Economiewoensdag, 2 augustus 2017

Pluimveesector in problemen door gif

Leeuwarden - De fipronil-affaire met kippeneieren zal ,,rampzalige" gevolgen hebben voor de gehele pluimveesector. Dat zegt LTO Noord-bestuurder en pluimveehouder Piet Faber uit Nijeberkoop. De schadepost als gevolg van het gifschandaal kan oplopen tot vele miljoenen euro’s.

Economiewoensdag, 2 augustus 2017

Boeren hebben hier laagste milieu-impact

Leeuwarden - De Nederlandse agrarische sector heeft relatief de laagste impact op het milieu van alle landen in de wereld. Dat zegt ABN Amro na onderzoek. Volgens de bank is per kilo landbouwproduct de gezamenlijke ‘ecologische voetafdruk’ van onder meer CO2, energie, pesticiden en antibiotica in Nederland het kleinst.

Hoofdartikelwoensdag, 2 augustus 2017

Toezicht van overheid blijft nodig

Aan drie mensen kostte het ongeluk met de afbrekende mast op de tweemaster Amicitia in Harlingen op 21 augustus 2016 het leven. Drie Duitse toeristen, een 48-jarige man uit Mölsheim, een 43-jarige man uit Neubrunn en een negentienjarige man uit Schiffweiler, overleefden het ongeluk niet.

Regiowoensdag, 2 augustus 2017

Opsterland in problemen met sportvelden

Beetsterzwaag - Opsterland moet het onderhoud van de sportvelden in de gemeente opnieuw aanbesteden. Dat heeft de rechtbank in Leeuwarden geoordeeld in een kort geding, dat was aangespannen door het bedrijf Bouma Sport en Groen uit het Drentse dorp Tynaarlo. Bepalingen in de vorige aanbesteding zijn volgens de rechter op verschillende manieren uit te leggen.

Regiowoensdag, 2 augustus 2017

Na de berenklauw duikt nu de duizendknoop overal op

Leeuwarden - Het is nog geen tijd voor alarmfase 1 maar de Japanse duizendknoop wordt wel scherp in de gaten gehouden, zegt Henk-Jan van der Veen van Staatsbosbeheer.

Regiowoensdag, 2 augustus 2017

Paarden toch weer welkom op de Kale Duinen

Appelscha - Paardrijders kunnen dit jaar toch nog galopperen over de kale duinen bij Appelscha. Hippisch Drenthe neemt de organisatie van het evenement Autumn Desert Trail over van Staatsbosbeheer. Het evenement staat gepland voor eind oktober.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties