Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 2 augustus 2012.

Cultuurdonderdag, 2 augustus 2012

Oerol behoudt subsidie, Opera Spanga niet

Leeuwarden | Het Oerolfestival op Terschelling krijgt de komende jaren 250.000 euro subsidie van het Fonds Podiumkunsten. Dat is gisteren bekendgemaakt. Het festival had 300.000 euro aangevraagd.

Economiedonderdag, 2 augustus 2012

Faillissement voor schip JR Shipping

Harlingen | Rederijgroep JR Shipping in Harlingen heeft weer voor een van de containerschepen faillissement aangevraagd. Het gaat om het schip m.s. Electron, sinds begin 2007 bij de Nederlandse rederij in de vaart. Begin dit jaar was al duidelijk dat de kans om een extra financiering rond te krijgen voor noodzakelijk periodiek onderhoud zeer gering was. Begin dit jaar had de rederij nog een vloot van 25 schepen. In het afgelopen jaar moest het bedrijf al vier andere schepen opgeven.

Hoofdartikeldonderdag, 2 augustus 2012

Stel belastingvoordeel oldtimer ter discussie

De Nederlandse overheid probeert milieuvriendelijker auto’s te stimuleren, bijvoorbeeld door het plaatsen van oplaadpunten van elektrische auto’s, maar bevordert ook het gebruik van oude, vervuilende auto’s. Gelukkig wil het ministerie van Infrastructuur en Milieu daar wat aan doen.

Regiodonderdag, 2 augustus 2012

Geen hangjongeren, alleen spelende kinderen: goed zo, denk ik dan

Kladblokje, check. Telefoon, Check. Goede humeur, check. De vrijwilligers van het buurtpreventieteam Molenpad/Zeeheldenbuurt zijn klaar voor hun dagelijkse rondje door de wijk.

Regiodonderdag, 2 augustus 2012

Herstart na valse start vraagt om oordeel zeilraad

Terherne | De zeilraad, het hoogste orgaan van de Sintrale Kommisje Skűtsjesilen, zou zich eigenlijk moeten buigen over de vraag of er sprake is van een tweede wedstrijd als een wedstrijdcommissie de eerste startprocedure onderbreekt. Dat zegt juryvoorzitter Jan Waringa van de SKS na een historische silerij op de Snitser Mar bij Terherne.

Regiodonderdag, 2 augustus 2012

CDA, PvdA en VVD samen in Harlingen

Harlingen | De raadsfracties van het CDA, de PvdA en de VVD gaan samen onderzoeken hoe de politieke crisis in Harlingen opgelost kan worden. De drie partijen hebben samen zeven zetels in de raad, die in totaal 15 zetels telt. Volgens deze gevestigde politieke partijen vormen zij in de stad de stabielste en grootste politieke romp, en hebben zij daarom de verantwoordelijkheid om het voortouw te nemen.

Geloof & Kerkdonderdag, 2 augustus 2012

Vaticaan in beeld

De paus woont drie hoog, op de hoek

Geloof & Kerkdonderdag, 2 augustus 2012

IJzige winter tussen Vaticaan en regering in China

Vaticaanstad | De betrekkingen tussen China en de Rooms-Katholieke Kerk bevinden zich op een nulpunt. Het Vaticaan heeft de Chinees Joseph Yue Fusheng, die vorige maand in Harbin in het noordoosten van China de bisschopswijding ontving, geëxcommuniceerd. Hij mag zijn priesterlijke functies niet uitoefenen en de sacramenten niet ontvangen. Ook de bisschop die Yue Fusheng wijdde, bisschop Johan Fang Xinyao van Linyi, is geëxcommuniceerd. Hij is voorzitter van Chinese Catholic Patriotic Association (CCPA), die door Rome niet wordt erkend.

Sportdonderdag, 2 augustus 2012

Trio Tolsma wint als underdog de 159e PC

Franeker - In een sensationele finale van de 159e PC ging het partuur Gert-Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Daniël Iseger gisteren verrassend kopje onder tegen ‘underdog’ Hendrik Tolsma, René Anema en Thomas van Zuiden.

Sportdonderdag, 2 augustus 2012

Cambuur ondanks verlies blije gast op feestje van Verbeek

Jubbega | Het was een mooi idee: een oefenduel tussen AZ en SC Cambuur om de vijftigste verjaardag van Gertjan Verbeek op te luisteren. En dat in Jubbega, zijn hometown. Felicitaties waren er volop voor de voormalig trainer van sc Heerenveen. Voor zijn verjaardag uiteraard, maar óók voor de 3-1 zege op de Leeuwarders. Die verloren weliswaar, maar toch was Cambuur een blije gast op het verjaardagspartijtje van Verbeek.

Sportdonderdag, 2 augustus 2012

Heerenveen hoopt nu al op betere tijden

Heerenveen | Geen Bas Dost, geen Luciano Narsingh en geen enkele overwinning tegen een tegenstander van formaat in de oefenserie. ,,We zijn niet waar we moeten zijn”, concludeerde Marco van Basten nuchter. En dan ontbreekt vanavond in de derde voorronde van de Europa League ook nog eens de beoogde goaltjesdief Matthew Amoah. Zonder nog maar een officieel duel achter de kiezen, hoopt Heerenveen nu al op betere tijden.

Sportdonderdag, 2 augustus 2012

Ysbrand Galama voelt zich in IJlst als vis in het water

IJlst - Fierljepper Ysbrand Galama heeft gisteren in IJlst zijn eerste seizoenszege geboekt. De Heidenskipster schopte het in de finale tot een keurige 20,17, waarmee hij de concurrentie ver achter zich liet. Bart Helmholt bleef steken op 18,93, terwijl Galama’s broer Oane met een derde plek besloot (18,55). Hoewel Galama dit seizoen nog niet eerder kon juichen om een overwinning, was het de derde achtereenvolgende keer dat hij de sterkste was in IJlst.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties