Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van maandag, 2 augustus 2010.

Cultuurmaandag, 2 augustus 2010

Kunst- en Kijkroute Open Stal verwacht 5000e bezoeker

Oldeberkoop - Stichting Open Stal hoopt vandaag zijn vijfduizendste bezoeker voor de Kunst- en Kijkroute Open Stal in Oldeberkoop te kunnen verwelkomen. Het aantal wordt gehaald in iets meer dan twee weken tijd; een record. De kunstroute begon dit jaar op 17 juli en duurt nog tot en met 15 augustus.

Hoofdartikelmaandag, 2 augustus 2010

Gedoogsteun...

De kans is groot dat de onderhandelingen voor een rechts minderheidskabinet succes zullen hebben. De gesprekken van afgelopen week hebben al laten blijken dat de fracties van VVD, PVV en CDA bereid zijn om met elkaar te praten. De drie fractieleiders leken ook redelijk eensgezind in hun toelichtingen op de onderhandelingen.

Regiomaandag, 2 augustus 2010

Puffende machines en ’n makelaar met bierhobby

Wâlterswâld - Fryslân bruist deze zomer van de evenementen. Voor de toerist, maar zeker ook voor de eigen bevolking. Het Friesch Dagblad doet ook elke zaterdag een dagje uit. Vandaag: de Boerendag in Driezum/Wâlterswâld.

Regiomaandag, 2 augustus 2010

Heerenveen en Joure blijven op kop

Stavoren - Voor het eerst in vier jaar werd er zaterdag weer eens gezeild in competitieverband tussen de veertien SKS-skûtsjes bij Stavoren.

Regiomaandag, 2 augustus 2010

Eerste vlucht herdacht, zonder parachutesprong

Heerenveen - De herdenking van de eerste vlucht van vliegenier Clément van Maasdijk heeft zaterdag in Heerenveen veel publiek getrokken. Het publiek herdacht het feit dat Van Maasdijk honderd jaar geleden geschiedenis schreef met een demonstratievlucht boven Heerenveen. Hij was een van de eerste vliegeniers in Nederland, en de eerste die met een vliegbrevet vloog.

Regiomaandag, 2 augustus 2010

‘Zorgbestuur boven eigen loongrens’

Leeuwarden - Bestuurders van zorginstellingen verdienen meer dan de balkenendenorm. Ook zitten ze boven het maximum dat de zorgsector vorig jaar zelf vaststelde. Dat blijkt uit een inventarisatie van jaarverslagen van de zorginstellingen door Het Financieele Dagblad. Ook Noorderbreedte-topman Wander Blaauw wordt genoemd.

Geloof & Kerkmaandag, 2 augustus 2010

Tsjerkepaad Dokkum: op één dag 1100 bezoekers

Dokkum - De openstelling van de Grote of St. Martinuskerk in Dokkum heeft zaterdagmiddag 1100 bezoekers getrokken. Normaliter komen er twee- tot driehonderd mensen.

Geloof & Kerkmaandag, 2 augustus 2010

‘Boerenpraise’-diensten bij vele Friese boerderijen

Aalzum - Geen praisediensten in kerken, maar bij boeren in de schuur of op het erf. Egbert Mos uit Aalzum hoopt een blijvende reeks ‘Praise bij de boer’-diensten van de grond te krijgen. Mos is een van de initiatiefnemers van twee eerdere diensten bij boeren in Aalzum en Holwerd in mei en juni. De eerste keer kwamen er vijftig bezoekers, enkele weken geleden in Holwerd waren er al tachtig.

Sportmaandag, 2 augustus 2010

Knappe oefenzege Harkemase Boys

Harkema - Harkemase Boys heeft zaterdagmiddag een knappe oefenzege geboekt. De beloftes van Vitesse en AGOVV kregen op sportpark De Bosk met 3-1 klop. De ploeg van trainer Henk de Jong speelde tijdens de wedstrijd met rouwbanden, ter nagedachtenis aan Henk Schoorstra. De oud-voorzitter van de supportersvereniging overleed donderdag na een tragisch ongeval op Circuitpark Zandvoort.

Sportmaandag, 2 augustus 2010

Waarschuwing voor Cambuur valt mee

Leeuwarden - Supporters van SC Cambuur kunnen opgelucht ademhalen: hun club zit niet in zwaar weer, ondanks dat de licentiecommissie van voetbalbond KNVB Cambuur vrijdag opnam in een overzicht van clubs die met boetes of puntenaftrek zijn bestraft. Cambuur kreeg van de licentiecommissie ,,een publieke waarschuwing, omdat ze zich voor de eerste maal niet aan afspraken in het plan van aanpak heeft gehouden”.

Sportmaandag, 2 augustus 2010

Handtekening of niet: Heerenveen wordt omarmd

Heerenveen - Vrijdagavond sloot sc Heerenveen het sportieve gedeelte van de voorbereiding op het nieuwe seizoen al af met een klinkende overwinning op Real Mallorca (4-0). Een dag later hield de Friese eredivisionist traditioneel open huis voor supporters. Mede door het druilerige weer viel de opkomst ietwat tegen, maar de pret was er bij de veelal jeugdige fans niet minder om.

Sportmaandag, 2 augustus 2010

Trio Van der Bos klasse apart

Witmarsum - In de generale voor de 157e PC in Witmarsum bevestigden Gert Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Daniël Iseger gisteren nogmaals hun suprematie. Het trio was een klasse apart in de Haije Rijpmapartij en kan op de Hoogmis van het kaatsen op het Sjûkelân eigenlijk alleen maar van zich zelf verliezen.

Sportmaandag, 2 augustus 2010

Van der Meer c.s. rekenen eindelijk af met verleden

Dokkum - Vijf keer moesten Rutmer van der Meer, Renze Pieter Hiemstra en Folkert van der Wei de afgelopen weken de suprematie erkennen van het partuur Gert-Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Daniël Iseger. De krachtsverhouding tussen de twee formaties waarin Van der Wei en Triemstra na de eerste cyclus van plek wisselden was overduidelijk. Tot zaterdag. Want in Dokkum rekenden Van der Meer c.s. af met het verleden door hun plaaggeest in de finale op een nederlaag te trakteren. Het was tevens de eerste seizoenszege voor het trio. Een mooie opsteker, zo vlak voor de PC.

Sportmaandag, 2 augustus 2010

Bart Helmholt en het NFM, eindelijk een goed huwelijk

Hij had zo’n beetje alles al gewonnen wat er te winnen valt in het fierljeppen. Toch was er één prijs die Bart Helmholt als senior nog nooit wist te pakken: het gouden hangertje bij de Nationale Fierljepmanifestatie (NFM) in It Heidenskip. Tot afgelopen weekeinde. Eindelijk winst, na zeven vruchteloze jaren. En, nog belangrijker: de eerste van de drie grote titels die hij dit seizoen wil winnen, is binnen. De Burgumer was niet de enige smaakmaker: ook in andere klassen werd het publiek van de eerste tot en met de laatste minuut vermaakt.

Sportmaandag, 2 augustus 2010

Broers Hooghiemster in de hoofdrol in Appelscha

Appelscha - Nu de wielersuccessen van Rene en Niek Hooghiemster zich dit seizoen opstapelen, groeit automatisch ook de (sportieve) weerzin tegen de Friese gebroeders. In de finale van de Ronde van Appelscha kwam het gistermiddag tot een uitbarsting toen Umberto Atzori uit Zorgvlied zich niet langer wilde laten piepelen door de beide Friese renners en Rene Hooghiemster letterlijk en figuurlijk in de wielen reed. Wonder boven wonder overleefde Hooghiemster de ‘aanslag’.

Sportmaandag, 2 augustus 2010

Troosteloos schouwspel, kreunend onder erfenis

Sexbierum - Het is een der laatste groepswedstrijden van het vierde AVC International Woman’s Tournament. Op het veld staan de teams van Be Quick Dokkum en Lierse SK. Het is druilerig en aan de kant staat hier en daar een plukje toeschouwers, verborgen onder de paraplu. Wat een mooi vervolg op de editie van 2008 had moeten zijn is niets meer en minder dan een troosteloos schouwspel, kreunend onder de erfenis van twee jaar eerder.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties