Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 2 juli 2016.

Hoofdartikelzaterdag, 2 juli 2016

De waarheid en de eigen kleuring ervan

I n discussies over geloof en theologie duikt zo nu en dan het volgende begrip op: subjectivisme. Daarmee wordt gedoeld op een opvatting en vooral op een houding waarbij de eigen beleving of ervaring in het centrum staat. In de christelijke theologie is zulk subjectivisme herhaaldelijk aangevallen. Bijvoorbeeld in kritiek op een type vroomheid waarbij de gelovige zichzelf in het middelpunt plaatst; het gaat dan om het eigen zielenheil, of om de troost voor de gewonde ziel. Deze vroomheid is volgens sommigen te vinden in bijvoorbeeld kerkliederen die in bevindelijk kring werden en worden gezongen. Dezelfde kritiek wordt ook geuit op sommige hedendaagse liederen die bekend staan als praise- en worshipliederen. Daarin wordt vaak het geloof bezongen vanuit eigen ervaring en vanuit een sterk zelfbewustzijn. Al draagt dat soms het kleed van kleinheid tegenover God.

Regiozaterdag, 2 juli 2016

Vanuit Chicago terug naar de Joodse roots in Hindeloopen

Nazaten van Hindelooper Joden kwamen gisteren bij de plek waar ooit de synagoge stond. Daar is een herinneringsbord onthuld dat het verhaal vertelt van de Joodse geschiedenis van Hindeloopen. ,,Het is ontroerend om hier te staan, op de plek waar mijn voorouders vroeger de Joodse eredienst vierden", vertelt Susan Saltzman. Ze is speciaal uit Chicago naar Hindeloopen gekomen voor de onthulling van het herinneringsbord.

Regiozaterdag, 2 juli 2016

Fout Friese Poort: examen moeten over

Door een fout van de school moeten veertien studenten van ROC Friese Poort in Leeuwarden hun examen opnieuw maken. Het betreft zeven studenten van de opleiding Game Artist en zeven van Game Developer. Het gaat om een examenproject dat negen dagen duurt. De school compenseert de studenten als zij bijvoorbeeld inkomsten van een vakantiebaan derven.

Regiozaterdag, 2 juli 2016

Voorlopig geen bemiddelaar voor Caparis

Er komt vooralsnog geen bemiddelaar die de rust moet doen weerkeren op het kantoor van sociale werkvoorziening Caparis in Drachten. Dat hebben de wethouders van de acht gemeenten waar Caparis de sociale werkvoorziening uitvoert gisteren besloten. ,,Wij hebben het volste vertrouwen in deze interim-directeur en dan moeten we niet met mitsen en maren komen", aldus Engbert van Esch, voorzitter van de Gemeenschappelijke Regeling van de gemeenten Oost- en Weststellingwerf, Heerenveen, Smallingerland, Leeuwarden, Achtkarspelen, Opsterland en Tytsjerksteradiel.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties