Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 2 juli 2015.

Economiedonderdag, 2 juli 2015

Friezen gewoon naar Griekenland

Leeuwarden - Zowel reizigers als reisbureaus reageren gelaten op de onzekere situatie in Griekenland nu het land op de rand van een faillissement staat.

Regiodonderdag, 2 juli 2015

Teleurstelling om keuze voor windpark in IJsselmeer

Sneek - ,,Ik kan het echt niet begrijpen'', zegt wethouder Gea Akkerman van de gemeente Súdwest-Fryslân. Ze reageert op de uitslag van de stemming over windmolens in de Tweede Kamer, gisteren. De Kamer koos voor een windpark midden in het IJsselmeer. Een motie van het CDA om alsnog te kiezen voor een lijnopstelling langs de Afsluitdijk, werd verworpen. Een motie van de SP, die de windmolenplannen voor Fryslân, Drenthe en de Kop van Noord-Holland tijdelijk wilde stilleggen, haalde het evenmin. Daarmee kunnen de plannen voor een windpark voor de IJsselmeerkust doorgaan.

Regiodonderdag, 2 juli 2015

Aqua Zoo wordt volwaardige dierentuin

Leeuwarden - Aqua Zoo Friesland wil de komende drie jaar uitgroeien tot een volwaardige dierentuin, met naast de eerder aangekondigde ijsberen ook nijlpaarden en krokodillen. Over drie jaar zou de dierentuin jaarlijks ruim tweehonderdduizend bezoekers moeten trekken, zo'n tweeënhalf keer meer als het 'oude' park, dat begin dit jaar failliet ging.

Regiodonderdag, 2 juli 2015

Apotheek kan huisarts lokken naar krimpdorp

Leeuwarden - Huisartsen moeten gemakkelijker een eigen apotheek kunnen beginnen in gebieden met bevolkingskrimp. Het wordt dan voor jonge artsen aantrekkelijker daar een praktijk te beginnen. Vandaag stemt de Tweede Kamer over een motie van deze strekking van coalitiepartij PvdA. Minister Edith Schippers (VVD) ziet er niets in. Friese huisartsen denken dat het plan wél kan helpen om praktijken te houden in kleine dorpen.

Regiodonderdag, 2 juli 2015

Alles gaat gewoon door tijdens werk aan Leeuwarder stationsgebied

Leeuwarden - Alle panden blijven bereikbaar, alle functies in het stationsgebied in Leeuwarden blijven in werking en ook het verkeer zal gewoon blijven doorstromen, tijdens de grote reconstructie van het stationsgebied in Leeuwarden. Dat bleek gisteravond tijdens de presentatie van het voorlopig definitieve ontwerp. 'Voorlopig definitief', omdat het college pas na de zomervakantie het ontwerp vaststelt. Eventuele op- en aanmerkingen kunnen dan nog meegenomen worden.

Geloof & Kerkdonderdag, 2 juli 2015

Vierde druk boek over kerkblijvers

Leeuwarden - Van het boek God is niet te vangen (Skandalon) van Jan Offringa en Evert van Baren met 'onorthodoxe gesprekken over veranderend geloof' is onlangs de vierde druk verschenen. Veertien kerkblijvers vertellen hoe hun geloof door de jaren heen is veranderd. Wat raakten ze kwijt, wat kwam daarvoor in de plaats? Ds. Jan Offringa was hun gesprekspartner. Door het hele land gingen gespreksgroepen met het boek aan de slag. In ruim een jaar tijd zijn al meer dan drieduizend exemplaren verkocht. ,,We missen in de kerk soms de vrijmoedigheid om te spreken over de vragen en twijfels die mensen hebben'', meent hij. De kerk zou een sfeer moeten creeëren waar dan wel kan.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties