Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 2 juli 2014.

Economiewoensdag, 2 juli 2014

Ook biobedrijven scoren slecht op biodiversiteit

Leeuwarden - Op biologische landbouwbedrijven is de biodiversiteit nauwelijks groter dan op gangbare bedrijven. Op akkerbouwpercelen is er wel verschil, op graslanden en in wijngaarden niet. Dat blijkt uit onderzoek in tien Europese en twee Afrikaanse regio's, dat afgelopen week is gepubliceerd in Nature Communications. Vanuit de Wageningse onderzoeksinstelling Alterra werkte Rob Jongman mee aan het onderzoek.

Hoofdartikelwoensdag, 2 juli 2014

Schandalen overheid nog niet verleden tijd

Het volgen van de parlementaire enquêtecommissie is geen pretje. Achtereenvolgende 'getuigen' vertellen vooral hoe anderen het verkeerd deden. Neem oud-minister Winsemius, die vertelde dat het beleid van zijn opvolgster, minister Vogelaar, was gebaseerd op een simpele rekenfout van enkele miljarden. Of neem oud-minister Remkes, die weliswaar toegaf dat hij de deur naar de vrijheid van de woningcorporaties op een kier had gezet, maar dat het onder andere bewindslieden pas goed fout ging.

Regiowoensdag, 2 juli 2014

Themagroep buigt zich over natuur rond de Centrale As

Dokkum - Een speciale themagroep in Noordoost-Fryslân zal zich gaan bezighouden met de inrichting van landschap en natuur. Verschillende bestaande organisaties zullen hier zitting in nemen.

Regiowoensdag, 2 juli 2014

Drachten-Oost gauw beter bereikbaar

Drachten - Met de slogan 'Wij timmeren aan de weg' zullen automobilisten en andere verkeersdeelnemers op het werk aan de betere bereikbaarheid van Drachten en Heerenveen worden geattendeerd. In totaal wordt er 91,5 miljoen euro geïnvesteerd in vijftien verschillende projecten die infrastructuur en openbaar vervoer moeten verbeteren. Het geld is door de provincie beschikbaar gesteld als alternatief voor het niet doorgaan van een spoorlijn tussen Drachten en Heerenveen.

Regiowoensdag, 2 juli 2014

Ouderen in kleine dorpen in de knel

Leeuwarden - Ouderen op het platteland hebben steeds minder goed toegang tot (zorg-)voorzieningen die zij nodig hebben. Gemeenten moeten hierin een actievere rol nemen en kleinere dorpen bijvoorbeeld helpen bij het opzetten van een haal- en brengnetwerk. Dat zegt voorzitter Jan Waterlander van Doarpswurk, de koepel van dorpsbelangen in Fryslân.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties