Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 2 mei 2008.

Hoofdartikelvrijdag, 2 mei 2008

De vijandige overheid...

Overheidsinstellingen worden steeds onpersoonlijker in hun benadering van mensen. Zij laten mensen bellen naar centrale telefoonnummers met keuzemenu’s. Zij maken gebruik van callcenters die geen antwoord hebben op specifieke vragen en die mensen van het kastje naar de muur sturen. Die onpersoonlijke dienstverlening gaat ten koste van het groeiende aantal mensen dat maatwerk nodig heeft.

Regiovrijdag, 2 mei 2008

Zoveel te zien in Fryslân, maar zo weinig tijd

Makkum/Franeker - ,,Ze zei al bedankt toen ik nog niet eens de bloemen had kunnen geven!” Esmée van Althuis (8) uit Arum glundert. Zij heeft zojuist een boeketje mogen aanbieden aan prinses Máxima en haar nog een handje gegeven ook; een hele belevenis. Dat geldt ook voor de andere kinderen die al ruim op tijd keurig op rij stonden te wachten tot het koninklijk gezelschap woensdagochtend aan zou komen in Makkum, om daar - en in Franeker - Koninginnedag te vieren. De dag verliep vlekkeloos. Het is iets later dan gepland, 10.07 uur, als het gezelschap arriveert. Bijna iedereen is er. Koningin Beatrix met haar drie zonen Willem-Alexander, Friso en Constantijn en schoondochters Máxima, Mabel en Laurentien en prinses Margriet, mr. Pieter van Vollenhoven en hun zonen Maurits, Pieter-Christiaan en Floris met hun echtgenotes Marilène, Anita en Aimée. Alleen prins Bernhard jr. en zijn vrouw Annette zijn er niet. De prinses beviel in maart van haar derde kind, Benjamin. Voor hem is er een knuffelbeertje.

Regiovrijdag, 2 mei 2008

Na hard werken aan de voorbereiding, nu de Oranjeroes

In de aanloop naar Koninginnedag sprak het Friesch Dagblad met mensen die op een of andere manier een rol vervulden in de organisatie van het feest in Makkum en Franeker. De conclusie na afloop: het harde werken was het dubbel en dwars waard.

Regiovrijdag, 2 mei 2008

Prinses Máxima zwaaide! Onvergetelijk

Franeker - ,,Wil-hel-mus va-ha-han Nas-saau-we, ben ik van Dui-huitsen bloeed!” 22 schoolkinderen die vanuit de bovenwoning van boekhandel Wever aan het Franeker Raadhuisplein keihard het volkslied zingen, dat moét de koninklijke familie wel opvallen.

Regiovrijdag, 2 mei 2008

Verkoop volop, alleen de hartige flapjes van ma lopen niet

Drachten - Koningin in de buurt of niet, op veel plaatsen in Fryslân werd op Koninginnedag traditiegetrouw vrijmarkt gehouden. Massa’s mensen trokken langs straten vol met oude rommel, magazijnverkopen en bijzondere spullen, op zoek naar dat ene leuke koopje.

Regiovrijdag, 2 mei 2008

Gemeenten schuldig aan tekort Caparis

Drachten - De acht Friese gemeenten die eigenaar zijn van de sociale werkvoorziening Caparis hadden de afgelopen jaren veel meer kunnen doen om het bedrijf financieel gezond te houden. De bekritiseerde commissarissen en bedrijfsleiding zijn dus zeker niet als enigen verantwoordelijk voor de schuld van vijf miljoen.

Sportvrijdag, 2 mei 2008

Friese Autocross Club is trots op erkenning

Wolsum - Vraag een Engelsman waar Wolsum ligt en hij zal hoogstwaarschijnlijk niet eens doorhebben dat het om een plaatsnaam gaat. Toch racet er eentje woensdag en donderdag zijn rondjes op een weiland nabij het dorp dat niet eens honderdvijftig inwoners telt. Het voelt als erkenning voor Minne Meijer, voorzitter van de Friese Autocross Club (FAC). ,,Het is een status die ons zeer trots maakt.”

Sportvrijdag, 2 mei 2008

Niet de gehoopte titel, maar juist degradatie

Grou - Na een verblijf van vier seizoenen is er voor Gorredijk een einde gekomen aan het derdeklasserschap. De zondagploeg verloor gisteren in Grou in een beslissingsduel om degradatie van competitiegenoot Warga. Dat eindigt door een terechte overwinning op plaats tien en mag daardoor nog hopen op handhaving. Voor nummer elf Gorredijk is het doek gevallen. Een hard gelag voor de ploeg die dit seizoen voor nota bene de titel wilde gaan.

Sportvrijdag, 2 mei 2008

Toch nog Friese handbaltopploeg

Leeuwarden - Er komt toch een Friese topploeg in het mannenhandbal. De clubs FHC (de fusieclub van Stiens en SGK) en Cometas zijn het daar samen met de stichting Leeuwarden Handbalstad (LHS) over eens geworden. Cometas en LHS werkten al samen in een zogeheten associatie, FHC komt daar het komende seizoen nog bij. Dat plan ketste afgelopen week in eerste instantie na langdurig overleg af. Woensdagavond werden de drie partijen het echter alsnog eens.

Sportvrijdag, 2 mei 2008

Wassenaar op schema voor de toptien

Tzummarum - Hij is zijn afscheidstournee langs de kaatsvelden begonnen. En afscheid nemen doet Chris Wassenaar in stijl. Ging het zondag bij de ouverture in Weidum nog net mis, gisteren nam de de 35-jarige Minnertsgaster met zijn afdelingspartuur wel de kransen mee naar huis. Berlikum was in de finale op de beslissende momenten niet scherp genoeg.

Sportvrijdag, 2 mei 2008

Ajax spaart Heerenveen

Heerenveen - Statistisch gezien, zo betoogde Gertjan Verbeek gistermiddag, komt een overwinning dit seizoen van sc Heerenveen op Ajax na vier nederlagen op rij steeds dichterbij. Maar als trainers zich al vastgrijpen aan statistieken dan kan dat slecht één ding betekenen: een naderende eliminatie.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties