Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 2 april 2016.

Hoofdartikelzaterdag, 2 april 2016

Zien waar werkelijke strijd wordt gevoerd

Het verhaal van de Emmausgangers is bekend: op de dag van de opstanding van Jezus vertrokken twee mannen naar Emmaus, een dorpje in de buurt van Jeruzalem. Ze spraken over de vreselijke gebeurtenissen rondom Jezus. Een man haalde hen in en sprak hen aan. Waarom zijn jullie bedroefd? De twee vertelden het verhaal van de kruisiging en de begrafenis van Jezus. En van het verhaal van vrouwen die bij het lege graf te horen hadden gekregen dat Hij leeft. De derde man ging met hen mee, onderwijl de Schriften uitleggend. De man ging bij de twee eten en nadat Hij het brood had gebroken, zagen de manen het: het is de Heer. Op dat ogenblik was Hij verdwenen.

Regiozaterdag, 2 april 2016

Drones en de Waddenzee

Drones zijn sinds een aantal jaren niet meer weg te denken uit onze samenleving. Van de Intertoys-variant voor de kleinkinderen tot de stealth-variant voor gewapende activiteiten; je komt de term overal tegen. In de Dikke van Dale komt het word ‘drone’ echter nog niet voor, en het is in de volksmond vooral een containerbegrip geworden voor alles wat op afstand bestuurd rondvliegt, ongeacht vorm of type. Beide waarschijnlijk een product van de gigantische groei die deze markt kent. Wereldwijd zijn er sinds twee jaar meer drones dan (commerciële) vliegtuigen, en in Europa alleen al gaan er maandelijks van de marktleider meer dan twintigduizend drones over de toonbank.

Regiozaterdag, 2 april 2016

Primeur voor Nederland: een mini-ziekenhuis in een lijnbus

Eelde - Het is een investering die hopelijk niet vaak gebruikt hoeft te worden. De lijnbus van de noordelijke veiligheidsregio’s wordt alleen ingezet bij ongelukken en andere calamiteiten waarbij tien of meer gewonden zijn.

Regiozaterdag, 2 april 2016

Provincie houdt ruim 21 miljoen over in 2015

Leeuwarden - De provincie Fryslân heeft het jaar 2015 met een positief saldo van 21,3 miljoen euro afgesloten. Dat blijkt uit de jaarstukken over 2015. De laatste jaren schreef de provincie altijd zwarte cijfers, maar die cijfers waren nooit zo hoog als nu. Zo was het overschot in 2014 nog ruim tien miljoen euro.

Regiozaterdag, 2 april 2016

Ambtelijke fusie in Noordoost gaat wel door

Damwâld - De ambtelijke fusie van Dongeradeel, Dantumadiel, Ferwerderadiel en Kollumerland gaat gewoon door. Het college van Dantumadiel heeft gisterochtend tegenover de andere drie collegebesturen bevestigd dat Dantumadiel zich aan de eerder gemaakte afspraken houdt.

Geloof & Kerkzaterdag, 2 april 2016

NBG houdt Elfstedentocht rond ‘Samenleesbijbel’

Haarlem - Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) houdt op zaterdag 28 mei een Elfstedentocht met de Samenleesbijbel. Op de route van de Elfstedentocht kunnen kinderen op ervaren hoe bij elke stad een Bijbelverhaal tot leven komt.

Geloof & Kerkzaterdag, 2 april 2016

Mes snijdt diep in dienstverlening PKN

Utrecht - De Dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland gaat fors op de schop. In de periode 2017 tot 2020 verdwijnt er vijftig fte van de huidige 250 fte bij het landelijk kantoor in Utrecht. Dat blijkt uit het nieuwe beleidsplan voor de Dienstenorganisatie van de PKN, getiteld Dicht bij het hart.

Sportzaterdag, 2 april 2016

Marzo zal z’n 25e verjaardag nooit meer vergeten

Door Bert Kalteren

Sportzaterdag, 2 april 2016

Uur van de waarheid voor Cambuur

Om half zeven vanavond gaat het uur - of anderhalf uur - van de waarheid in voor Cambuur in de degradatiekraker tegen De Graafschap. Nummer 18 tegen nummer 17. Do or die, buigen of barsten. ,,Iedereen weet wat het belang van deze wedstrijd is."


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties