Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 2 april 2009.

Cultuurdonderdag, 2 april 2009

Het NNO wil dancepubliek trekken

Leeuwarden - Een jong publiek dat normaal niet naar een symfonieorkest komt luisteren. Dat is waar het Noord Nederlands Orkest (NNO) op mikt met de concerten rond dj Armin van Buuren. De nummer één dj van de wereld zal niet zelf optreden tijdens de concerten, maar heeft wel de muziek uitgezocht die het meest geschikt is om te arrangeren voor symfonieorkest.

Cultuurdonderdag, 2 april 2009

Tichelaar Makkum presenteert basic servies in Milaan

Makkum - Koninklijke Tichelaar Makkum introduceert dit jaar een serie eenvoudig pottenbakkersservies. Het basic servies is ontworpen door Lonny van Ryswyck en Nadine Sterk van Atelier XL. Dat heeft een woordvoerster van het bedrijf gisteren gemeld. Tichelaar wilde, na de zeer exclusieve, gelimiteerde tulpenvazen van vorig jaar, dit jaar servies op de markt brengen voor een breed publiek.

Cultuurdonderdag, 2 april 2009

New Killer Stars naar Amerika voor opname album

Leeuwarden - De Leeuwarder band New Killer Stars gaat volgende week naar Amerika voor de opnames van zijn debuutalbum. Dat heeft de band gisteren gemeld. Ook wordt er een kleine tour gedaan om de eerder uitgebrachte E.P. Hebrew Matthew te promoten.

Cultuurdonderdag, 2 april 2009

24 koren op zangmanifestatie in Hoogeveen

Leeuwarden - In totaal 24 koren uit de provincies Fryslân, Groningen, Drenthe en Overijssel doen op 25 april mee aan een grote korenmanifestatie in Hoogeveen. Dat heeft een woordvoerster van de Koninklijke Christelijke Zangers Bond (KCZB) gisteren gemeld. De manifestatie wordt georganiseerd door de noordelijke afdelingen van de KCZB.

Economiedonderdag, 2 april 2009

Supermarkten spelen weer voor de paashaas

Amsterdam - Chocolade-eieren in verschillende kleuren en smaken en tips om het ‘gewone’ ei bijzonder te maken. De supermarkten in Nederland halen weer alles uit de kast om consumenten te verleiden extra lekkere en bijzondere producten voor Pasen te kopen. Het Friese supermarktbedrijf Poiesz kiest echter voor een andere strategie. ,,De consument moet bij ons terecht kunnen voor een lekkere maaltijd, maar we kiezen niet voor de extra luxe”, zegt directeur Kees Poiesz. ,,Er komen wel weer speciale producten zoals een paasstol en varkensrollades. We willen consumenten met deze recessie iets extra’s kunnen bieden zonder dat ze ineens veel meer geld hoeven te betalen.”

Hoofdartikeldonderdag, 2 april 2009

De mondigheid...

Wat is mondigheid? Volgens het woordenboek betekent het ‘niet meer onder een voogd staan’ en: ‘in staat zichzelf te besturen’. Sommige politici hebben er ongeveer hun dagtaak van gemaakt om iedereen te vertellen dat de burger mondig is en dat de politiek dat eindelijk eens onder ogen moet zien. Weg met de betutteling en leve de mondigheid.

Regiodonderdag, 2 april 2009

Defensie: geen onderzoek Saab Gripen

Leeuwarden - Staatssecretaris De Vries van Defensie is niet van plan aanvullend onderzoek te doen naar de geluidsbelasting van de Saab Gripen. Daarmee legt De Vries een verzoek van de Kamer naast zich neer. Die had gevraagd om een eerlijke vergelijking tussen de kandidaten voor opvolging van de F-16.

Regiodonderdag, 2 april 2009

Geen dubbele woonlasten dankzij fonds

Leeuwarden - De bouwsector wil kopers van nieuwbouwwoningen te hulp schieten door de verkoop van hun oude huis te garanderen. Projectontwikkelaars hebben de provincie Fryslân en verschillende gemeenten gevraagd het fonds te financieren.

Regiodonderdag, 2 april 2009

Commissaris van de Koningin heeft het écht druk

Workum - Het vak van Commissaris van de Koningin is meer dan lintjes doorknippen en speldjes opprikken. Daar is Pietsje Hazenberg uit Burgum na gisteren wel achter. Ze mocht met zes andere burgers een hele dag lang op pad met de Friese Commissaris van de Koningin John Jorritsma.

Regiodonderdag, 2 april 2009

Heel het dorp in touw: het feest van de school is het feest van Boerakker

Boerakker - Het café is al een tijdje dicht, maar gaat zaterdag speciaal open. Het dorp is die dag autovrij; de ruim 530 gasten kunnen buitenaf parkeren. Boerakker heeft wat te vieren, en daar loopt het hele dorp voor uit: de christelijke school bestaat honderd jaar.

Regiodonderdag, 2 april 2009

‘Wij moeten leven naar het groene hart van God’

Drachten - Het broeikaseffect en de klimaatverandering zijn reëel, maar het tij is nog te keren. Dan moet je anderen wel te groen af willen zijn. Dat hield weerman Reinier van den Berg gisteren in de Lawei in Drachten voor aan zijn gehoor op de jaarlijkse Biningsdei van de Friese Christelijke Plattelandsvrouwen Bond.

Geloof & Kerkdonderdag, 2 april 2009

Friese kerkrentmeesters: hogere afdracht te fors

Leeuwarden - De Friese afdeling van Vereniging voor Kerkrentmeesterlijk Beheer in de Protestantse Kerk vindt de verhoging van de kerkelijke afdracht voor de solidariteitskas te groot. Gisteren werd bekend dat in een voorstel aan de synode de afdracht omhoog gaat van 5 naar 10 euro per belijdend lid. Dat staat in het rapport Hand aan de ploeg, dat gaat over een grote verandering van over hoe predikanten in de toekomst moeten werken.

Geloof & Kerkdonderdag, 2 april 2009

PKN: rekening houden met gevolgen recessie

Utrecht - De Protestantse Kerk wil niet somberen, maar realiteitszin is de komende jaren het credo. Bij een ernstige recessie komt er een fall-back scenario.

Geloof & Kerkdonderdag, 2 april 2009

Dorpen in touw voor Ghanese bakkerij

Oosthem - De droom van een bakkerij voor het Ghanese Techiman verenigt de bewoners van Oosthem, Abbega en Folsgare. Met tal van acties moet er 17.500 euro op tafel komen.

Geloof & Kerkdonderdag, 2 april 2009

Brochure wijst op ruimte scheiding kerk en staat

Apeldoorn - Minister Ter Horst van Binnenlandse Zaken heeft gisteren de eerste exemplaren van de brochure Tweeluik Religie en publiek domein: handvatten voor gemeenten uitgereikt. Dit gebeurde tijdens de conferentie ‘Religie en publiek domein’ die in Apeldoorn werd gehouden op initiatief van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten.

Geloof & Kerkdonderdag, 2 april 2009

Psalmen zingen op melodieën uit tijd van Calvijn

Utrecht - Liefhebbers kunnen tussen Pasen en Pinksteren meezingen met psalmen op melodieën uit de tijd van Calvijn. De Protestantse Kerk houdt de psalmzingavonden op verscheidene plaatsen in het land in het kader van het Calvijnjaar.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties