Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 2 april 2005.

Economiezaterdag, 2 april 2005

Glasfabriek Oosterwolde dicht; 88 man weg

Oosterwolde – Glasfabrikant Schott Pieterman in Oosterwolde sluit zijn deuren. Daardoor komen de 88 medewerkers op straat te staan. De moedermaatschappijen van Schott Pieterman verplaatsen de productie naar de grotere glasfabrieken in lagelonenlanden als Turkije. Dat maakte de moedermaatschappij, glasproducent Schott uit het Duitse Mainz, gisteren bekend.

Economiezaterdag, 2 april 2005

Medewerkers akkoord over verhuizing LPF

Leeuwarden - De leden van de vakbonden FNV en CNV van LPF Flexible Packaging zijn akkoord gegaan met de voorwaarden voor de verhuizing van het bedrijf naar zusterbedrijf Form Plastics in Grootegast. Bij het bedrijf werken nu nog ongeveer negentig mensen. De verhuizing van het bedrijf vindt naar verwachting eind van dit jaar plaats.

Economiezaterdag, 2 april 2005

Overnamekandidaat Amels kan vijftig banen redden

Makkum – Er heeft zich een overnamekandidaat gemeld voor de scheepswerf Amels in Makkum. Jachtbouwer De Vries uit Aalsmeer is in onderhandeling met Damen Shipyards over een overname van de werf. Dat maakte CNV-bestuurder A. Meijerman gisteren bekend. Het gaat De Vries in de eerste plaats om de gebouwen van Amels. Ook zou De Vries belangstelling hebben voor het operationeel personeel van Amels. Dat zijn ongeveer vijftig mensen. J. de Vries van jachtwerf De Vries wil de berichten bevestigen noch ontkennen. Damen wil de scheepswerf van Amels in Makkum sluiten, omdat er onvoldoende opdrachten zijn.

Economiezaterdag, 2 april 2005

‘Gezondheid’ nieuwe promotor bioproducten

De Steeg - Om biologische producten in de supermarkt meer onder de aandacht van consumenten te brengen moeten supermarkten biologische producten meer profileren als ‘gezond’.

Hoofdartikelzaterdag, 2 april 2005

NCRV-bestuur…

De NCRV beleeft moeilijke tijden. Vandaag vergaderen de voorzitters van de provinciale afdelingen met het bestuur over in feite de toekomst van de christelijke omroepvereniging. Het leek erop dat de agenda beheerst zou worden door het vertrek van de voorzitter, dr. C. Klop. Die trad af om persoonlijke reden, maar de reden ligt elders, en wel in een botsende visie tussen Klop, andere bestuursleden en de organisatie. Die botsing kwam tot uitdrukking na een interview van de voorzitter in het Nederlands Dagblad . Daarin gewaagde Klop van noodzakelijke kennis van het protestantse erfgoed bij de NCRV-medewerkers. Een en ander in het licht van de gewenste profilering van de NCRV als identiteitsorganisatie. De uitspraken van de voorzitter zinden de organisatie niet – er kwam verzet. Uiteindelijk trad Klop af en met hem enkele anderen.

Regiozaterdag, 2 april 2005

Watersporter loost illegaal ‘oliewater’

Sneek – Watersporters lozen vervuild water soms illegaal, omdat ze niet goed weten waar ze met hun bilgewater naar toe moeten. Dat komt doordat er te weinig afzuigpunten zijn. Watersportondernemers breiden het aantal niet uit.

Regiozaterdag, 2 april 2005

Damwoudsters boos over plan zorgcampus

Damwoude – Omwonenden van de zmlk-school De Wingerd in Damwoude zijn ongerust over de plannen voor een zorgcampus bij De Wingerd. Ze vrezen grote verkeershinder.

Regiozaterdag, 2 april 2005

‘Asielzoekers Ter Apel onterecht uitgezet’

Ter Apel – Negentien asielzoekers die in het vertrekcentrum in Ter Apel verbleven, zijn afgelopen week onterecht op straat gezet.

Regiozaterdag, 2 april 2005

‘Lekker opscheppen over je baby’

Sneek – Een luisterend oor, iemand om je zorgen mee te delen of gewoon iemand tegen wie je lekker aan kunt kletsen over je baby. Die rol vervult de ervaren ‘bezoekmoeder’ voor moeders die voor het eerst een kind hebben gekregen. Het programma draait al bijna tien jaar met redelijk succes in Sneek en wordt door Thuiszorg Zuidwest-Friesland uitgebreid naar Bolsward, Lemsterland en Wymbritseradiel.

Regiozaterdag, 2 april 2005

Meer grasland voor grutto’s

Gerkesklooster – Het aantal hectares grasland voor grutto’s (skries) wordt uitgebreid. Minister Veerman (Landbouw) heeft toestemming gegeven om de huidige 1500 hectare te vergroten naar 7500. Er komen geen nieuwe gruttogebieden, maar de al bestaande in Fryslân en het westen van Nederland worden vergroot.

Regiozaterdag, 2 april 2005

Grutto-bokaal kan eruit bij Ald Hij

Tersoal – Voor het eerst in zeker vijftien jaar kan de aaisikersclub d’Ald Hij vandaag de ‘skriesaai-bokaal’ weer uitdelen. De beker is voor degene die de meeste grutto-eieren vindt, legt Age de Jong van de club uit. In tegenstelling tot voorgaande jaren zijn de grutto’s al massaal aan de leg. ,,Dit ha wy de lêste fyftjin jier yn de goede tiid net mear mei makke’’, verklaart De Jong.

Sportzaterdag, 2 april 2005

Cambuur doet zichzelf de das om bij AGOVV

Apeldoorn - Cambuur Leeuwarden zou na de zeperd van vorige week tegen Telstar weer met beide benen op de grond moeten staan. Tegen AGOVV bleek daar niets van. De Leeuwarders speelden al snel een verloren wedstrijd. ,,We zijn te kort geschoten”, concludeerde trainer Jan Schulting terecht. De nacompetitie is voorlopig weer even uit zicht.

Sportzaterdag, 2 april 2005

Gertjan Verbeek speelt een schimmenspel

Heerenveen - Het zit Gertjan Verbeek momenteel even niet mee. De trainer van SC Heerenveen zag twee weken geleden een deel van zijn selectie uitwaaien over Europa voor interlandverplichtingen. Gisteren had hij voor het eerst zijn groep weer compleet, maar van een complete selectie was beslist geen sprake. Een aantal spelers keerde terug met blessures en dat legde een schaduw over de wedstrijd van vanavond tegen Ajax.

Weerzaterdag, 2 april 2005

Zonovergoten

Vandaag is het uitgesproken zonnig en loopt de temperatuur op naar circa 15 graden. De wind is overwegend matig. Morgen is het met 18 graden nog warmer. Vanaf maandag is het minder warm en neemt de kans op regen toe.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties