Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 2 maart 2018.

Economievrijdag, 2 maart 2018

Ganzenverjaagteams gaan toch gewoon met geweren op pad

Leeuwarden - Het was eigenlijk de bedoeling dat de nieuwe ganzenverjaagteams zouden bestaan uit niet-jagers, die met laserpennen en alarmpistolen de ganzen helpen verjagen. Van dat plan zijn de jagers afgestapt: ze doen het zelf en gebruiken gewoon hun geweren.

Hoofdartikelvrijdag, 2 maart 2018

Brexit, een pijnlijke scheiding voor Londen

Tekenend voor de stuurloosheid van de Britse regering die er maar niet in slaagt een heldere brexit-politiek te formuleren, is dat oppositieleider Jeremy Corbyn er deze week in slaagde het debat over het aanstaande Britse vertrek uit de Europese Unie te domineren. Premier Theresa May probeert tot een akkoord te komen met Brussel over de brexit, maar een deel van haar achterban blijft liever in de EU. Daarnaast heeft Londen nog geen einddatum voor de brexit vastgesteld, laat staan dat het weet hoe de overgangsperiode er uit moet zien.

Regiovrijdag, 2 maart 2018

Criminaliteit in Fryslân blijft verder dalen

Leeuwarden - Fryslân lijkt veiliger te worden. De geregistreerde criminaliteit nam vorig jaar opnieuw af en ook de inwoners zeggen minder met misdaad in aanraking te zijn gekomen. Dat blijkt uit de Veiligheidsmonitor over vorig jaar, die gisteren werd gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek en de politie.

Regiovrijdag, 2 maart 2018

Honderden meldingen bij Vitens na strenge vorst

Leeuwarden - De telefoon stond gisterochtend roodgloeiend bij waterbedrijf Vitens. Honderden mensen uit onder meer Fryslân meldden bevroren waterleidingen en kapotte watermeters.

Sportvrijdag, 2 maart 2018

Rossi wil bij Cambuur niets weten van roemloze aftocht

Hij had alles in zich om dit seizoen dé publiekslieveling bij SC Cambuur te worden. De naam, de achtergrond, de uitstraling en de sterke start op het veld. Maar een blessure gooide roet in het eten, voordat de trein Rossi goed en wel het beginstation had verlaten. Na een invalbeurt, drie basisplaatsen, een goal en drie assists zat het seizoen op 22 september na het uitduel met MVV Maastricht (1-1) er al op voor de voetballer van Marokkaanse afkomst en met Zwitserse nationaliteit. ,,Het is frustrerend dat zo’n klein botje in je voet je seizoen zo kan verpesten.”


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties