Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 2 maart 2004.

Bijschriftdinsdag, 2 maart 2004

Slaat ons geloof overboord?

Waar waren de mensen in Israël bang, doodsbang, voor? Voor water, voor de zee!

Cultuurdinsdag, 2 maart 2004

Fergees mei trein

Ljouwert - Mear as 300 reizgers hawwe snein fan ’e mooglikheid gebrûk makke, om fergees te reizgjen mei de trein. Dat hat Stichting It Fryske Boek bekend makke.

Cultuurdinsdag, 2 maart 2004

Extra aandacht voor dans op Oerol 2004

Terschellling - Het Oerol Festival op Terschelling verkent komende zomer de grenzen van Niemandsland. In de 23ste editie van het jaarlijkse festival staan het stellen en vervagen van grenzen centraal. Het festival heeft van 11 tot en met 20 juni plaats, aldus de organisatie gisteren.

Hoofdartikeldinsdag, 2 maart 2004

De witte woede

In 1997 was Brussel wit: protest van duizenden mensen tegen alles wat er gebeurd was met de vermiste meisjes en Dutroux. Eigenlijk was het veel meer, die betoging. Een opgekropte volkswoede tegen machinaties van magistraten en politiefunctionarissen, tegen falende politiediensten en politici die niet naar de stem van het volk willen luisteren. De afschuwelijke gebeurtenissen waarvan de verhalen stukje bij beetje letterlijk boven de grond kwamen, waren een vruchtbare bodem voor ongeveer alles wat de Belg tegen zijn overheid had. Tegelijkertijd was de woede van velen specifiek gericht tegen de manier waarop in België met het fenomeen vermiste kinderen werd omgegaan. De laksheid, de bureaucratie, de onverschilligheid en de onbekwaamheid die ten toon werden gespreid bij zoiets ergs als de vermissing van een kind, waren gegronde redenen om woedend te zijn.

Regiodinsdag, 2 maart 2004

De Boer hekelt invloed rijk op veiligheidsbeleid

Leeuwarden – Gemeenten moeten meer zeggenschap krijgen over de besteding van rijksgeld voor Grote Stedenbeleid (GSB). Dat zei burgemeester De Boer van Leeuwarden vanmorgen bij de evaluatie van het integraal veiligheidsbeleid van de afgelopen vier jaar.

Regiodinsdag, 2 maart 2004

Subsidie voor Friese natuur

Leeuwarden – Twaalf natuurgebieden in de provincie Fryslân kunnen binnenkort opnieuw worden ingericht en hersteld. Het ministerie van Landbouw Natuur en Voedselveiligheid (LNV) en de provincie Fryslân hebben daarvoor in totaal 1,6 miljoen euro beschikbaar gesteld. Het LNV 1,1 miljoen euro en de provincie 0,5 miljoen euro.

Regiodinsdag, 2 maart 2004

‘Plattelandsscholen in specifieke gevallen opsplitsen’

Makkum - Scholen in kleine dorpen moeten niet schromen bovenbouwleerlingen onder te brengen in grotere scholen in omliggende dorpen. Dat zei Tweede-Kamerlid Rendert Algra gisteren tijdens een CDA-bijeenkomst in Makkum. Volgens hem moet het in specifieke gevallen mogelijk zijn om onderbouw en bovenbouw te splitsen. ,,Dit kan voor kleine scholen een besparing opleveren. Voor leerlingen is het goed om met meer leeftijdsgenoten in contact te komen.’’ Het CDA pleit nadrukkelijk voor behoud van kleine plattelandsscholen. ,,Deze onderwijsvariant biedt deze scholen meer bestaansrecht.’’

Regiodinsdag, 2 maart 2004

Onderduikhelpers secuur ‘gescreend’

Witmarsum - Wie zich aanmeldt als onderduikadres voor uitgeprocedeerde asielzoekers, wordt zorgvuldig gescreend. Dat zegt wethouder Helder van de gemeente Wûnseradiel, waar zich tot nu toe achttien personen meldden als toevluchtsplek voor uitgeprocedeerden. Ook meldden zich mensen bij de stichting Noodopvang Wûnseradiel.

Geloof & Kerkdinsdag, 2 maart 2004

Psychiatriecursus voor pastores succesvol

Leeuwarden – De cursus psychiatrie voor pastores die de GGZ Friesland en de Raad van Kerken in Friesland hebben ontwikkeld is zeer succesvol. Op dit moment volgen veertig pastores en humanistische raadslieden eens in de veertien dagen de cursus. 25 staan noodgedwongen op een wachtlijst en kunnen waarschijnlijk dit najaar beginnen.

Geloof & Kerkdinsdag, 2 maart 2004

Zendelinge: feministe ‘avant la lettre’

Leeuwarden - Ongetwijfeld zou ze er zelf van gegruwd hebben om als feministe betiteld te worden. Maar ze was het in zekere zin toch: zendelinge Jacqueline Cornélie van Andel-Rutgers. Ruim vijftig jaar na haar overlijden verschijnt het eerste boek over haar, de dissertatie van Rineke van der Woerdt.

Sportdinsdag, 2 maart 2004

Veel animo voor FK schaken voor jeugd

Sneek – Met 96 deelnemers verdeeld over vijf leeftijdsgroepen is maandag een begin gemaakt met de Friese jeugdkampioenschappen schaken. Bij de oudste jeugd maakte titelverdediger Harmen van der Berg uit Beetsterzwaag een goede start door zijn partijen in de eerste tweede ronden beide te winnen.

Sportdinsdag, 2 maart 2004

FIFA voorstander van kunstgras

Leeuwarden - De wereldvoetbalbond FIFA heeft besloten een reglementswijziging te gaan doorvoeren die voetballen op kunstgras wereldwijd legaal maakt. Cambuur-directeur Ritske Merkus reageerde dinsdagochtend tevreden. De Leeuwarder club voetbalt dit seizoen al, net als Heracles, op kunstgras.

Sportdinsdag, 2 maart 2004

Beloftes Heerenveen winnen ook van RKC

Heerenveen – Het belofteteam van Sportclub Heerenveen blijft winnen. Ook de talenten van RKC Waalwijk waren maandagavond niet opgewassen tegen de regerend kampioen van de reserve eredivisie: 4-2.

Weerdinsdag, 2 maart 2004

Droog

Vanavond en vannacht blijft het droog met enkele opklaringen en daarbij zakt het kwik tot rond -1. Morgen is het droog en vrij zonnig en het wordt ongeveer 7 graden, bij een zwakke tot matige wind uit het zuiden tot zuidwesten.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties