Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 2 december 2017.

Achtergrondzaterdag, 2 december 2017

Kunstmaand levert Ameland veel op

Aanzet tot het idee was dat er bij het ontstaan in 1996 veel gesproken werd over seizoensverlenging. Het toerisme-seizoen eindigde in die tijd begin september, dan kwam de herfstvakantie nog en daarna werd het stil. Een novemberkunstmaand zou dan ook een goede economische impuls zijn en waarschijnlijk een andere doelgroep naar het eiland trekken.

Regiozaterdag, 2 december 2017

Bedrijven zijn nodig bij strijd tegen misdaad


Regiozaterdag, 2 december 2017

Eindelijk nieuwe bestemming voor voormalig klooster Witmarsum

Witmarsum - Helemaal moegestreden is hij niet, zegt Nanne Rodenhuis, vastgoedondernemer uit Leeuwarden en eigenaar van het voormalige Augustijnerklooster in Witmarsum. Maar wel is hij opgelucht dat er nu een concreet plan is voor het al jaren leegstaande gebouw aan de Arumerweg in Witmarsum. Met een zorgorganisatie uit het westen van het land is hij tot overeenstemming gekomen om 26 zorgappartementen in het gebouw te realiseren. Als alles goed gaat, begint de bouw volgend jaar.

Regiozaterdag, 2 december 2017

Drugs van lab Haulerwijk elders verkocht

Haulerwijk - De crystal meth die in het drugslaboratorium in Haulerwijk werd gemaakt, werd waarschijnlijk elders in Nederland of in het buitenland verkocht. In Noord-Nederland is amper een markt voor de gevaarlijke drug. Gisteren werd ook een oud drugslab in Herbaijum ontmanteld.

Regiozaterdag, 2 december 2017

Regenrijke november sluit uitzonderlijke natte herfst af

Leeuwarden - Bijna iedere dag viel er afgelopen maand wel ergens regen in de provincie. Het waaide vaak hard. Tussen de buien liet de zon zich niet onbetuigd. In Leeuwarden was november zelfs iets zonniger dan normaal.

Sportzaterdag, 2 december 2017

SC Cambuur zwijnt en verslaat Telstar

Leeuwarden - Cambuur sloot gisteravond een turbulente week af met een thuiszege op Telstar (2-1). In tegenstelling tot de laatste twee duels, viel het dubbeltje nu wel de goede kant op voor Cambuur. En daar mocht het vooral de bezoekers uit Velsen-Zuid voor danken.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties