Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 2 december 2014.

Hoofdartikeldinsdag, 2 december 2014

Turkije wantrouwt niet alleen Nederland

De Turkse bemoeienis met het integratiebeleid is slecht gevallen in de Nederlandse politiek. Vorige week beschuldigde het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken de Nederlandse overheid van racisme ten aanzien van de Turkse gemeenschap. Dit weekeinde liet Ankara weten dat het een rol moet spelen bij de integratie van Turken in Europa. Die integratie zou zijn mislukt.

Regiodinsdag, 2 december 2014

Vestiging van McDonalds ín de kerk

Michigan Het onderwerp kerkverlating speelt ook nadrukkelijk in de VS. De vraag is: hoe houd je mensen betrokken bij de kerk? Open een McDonald's-filiaal ín die kerk. Een christelijke groepering uit de staat New Jersey denkt de oplossing gevonden te hebben om kerkverlating tegen te gaan. Het project McMass beoogt een miljoen dollar binnen te halen voor het verwerven van een licentie om een fastfoodrestaurant van de bekende keten te mogen runnen. In een video wijzen de initiatiefnemers erop dat jaarlijks drie miljoen mensen in de Verenigde Staten de kerk te rug toekeren, en dat maar liefst tienduizend kerken worden gesloten. Het vasthouden van bestaande kerkgangers lukt de kerken al niet, laat staan het aantrekken van nieuwe leden, stelt de projectgroep. En laat McDonald's daar nu wél in slagen als het om klanten gaat. De fastfoodketen is in staat om mee te groeien met het grote publiek, en dus kan de kerk daar veel van leren, is de gedachte achter McMass. In Christian Today zegt een van de oprichters van McMass, Paul Di Lucca, dat er in de kerken niet innovatief wordt gedacht. Om die innovatie op gang te brengen, moet dus McDonald's worden ingeschakeld, maar dat kost geld: 1 miljoen dollar om precies te zijn. Er is inmiddels ruim 100 dollar binnen.

Regiodinsdag, 2 december 2014

Tweede Kamer debatteert 10 december over De Sionsberg

Dokkum - De Tweede Kamer debatteert woensdag 10 december over ziekenhuis De Sionsberg in Dokkum. Tweede Kamerlid Renske Leijten van de SP wil minister Edith Schippers (Volksgezondheid) dan nog eens wijzen op het belang van het behoud van het ziekenhuis voor de regio.

Regiodinsdag, 2 december 2014

Windmolens kunnen niet langs Afsluitdijk

Leeuwarden - Het idee om de Friese windmolenopdracht van 530,5 megawatt (voor 2020) niet op het land of in het IJsselmeer, maar als lijnopstelling langs de Afsluitdijk te realiseren is een goedkope slag in de lucht. Volgens Albert Koers, die namens Hou Friesland Mooi zitting had in Fryslân foar de Wyn, kan het niet zo makkelijk als onder andere CDA en PvdA voorspiegelen. De benodigde turbines zouden veel te hoog en te duur worden. Bovendien komt deze optie niet voor in de Structuurvisie Wind op Land van het rijk. Diverse fracties in Provinciale Staten opperen aan de vooravond van het Statendebat over de windmolens dat ze (grotendeels) best langs de dijk kunnen komen.

Regiodinsdag, 2 december 2014

Plannenmakers school naar Raad van State

Drachten - De initiatiefnemers voor een nieuwe evangelische basisschool in Drachten stappen naar de Raad van State om alsnog geld te krijgen voor de oprichting van hun school. Donderdag dient de rechtszaak tegen het negatieve besluit van staatssecretaris Sander Dekker van Onderwijs op de stichtingsaanvraag.

Regiodinsdag, 2 december 2014

Straat zegt ziek te zijn van uitheemse els

Oldeholtpade - Van geïrriteerde ogen tot de longziekte copd: in bijna elk huishouden aan de Grote Kamp in Oldeholtpade heeft minstens één persoon allergieklachten. Allemaal veroorzaakt door de bomen die er zo'n vijftien jaar geleden zijn geplant, de uitheemse elzensoort Alnus spaethii.

Regiodinsdag, 2 december 2014

Heerenveen oefent in Spanje tegen Lokeren

Leeuwarden - De tweede oefenpartner van sc Heerenveen tijdens het trainingskamp in het Spaanse Costa Murcia is gisteren ook bekend geworden. Naast Standard Luik oefent de selectie van trainer Dwight Lodeweges ook nog tegen een andere Belgische opponent. Op woensdag 7 januari komt sc Heerenveen in actie tegen Lokeren, dat momenteel vijfde staat in België op vier punten achterstand van koploper Club Brugge. Vorig jaar verbleef de Friese ploeg in de winterstop in Portugal.

Sportdinsdag, 2 december 2014

Recensie: Thijs Zonneveld bestaat zelf net zo min als Kelderman

Sinds de Tour-zege van Joop Zoetemelk en de derde plaats van Erik Breukink (in de ronde van 1990) is de Nederlandse wielerfan niet bepaald verwend met goede ronderenners. Gevolg: wie een beetje kan fietsen en er op het eerste het beste viaduct niet direct wordt afgereden heet al gauw Neerlands nieuwe hoop. Ondertussen zijn er al heel wat veelbelovende coureurs op het kerkhof der 'nieuwe Joop Zoetemelken' beland. Van de beloofde Tour-held die pelotonvrees kreeg (Remmert Wielinga) tot de Harekiet die voor geel zou gaan, maar genoegen nam met de rol van vrijbuiter (Pieter Weening).

Sportdinsdag, 2 december 2014

De nieuwe voetbalpiramide, hoe zit dat?

Hoe komt de nieuwe voetbalpiramide er vanaf 2016 uit te zien? Na veel discussie zullen er vandaag besluiten vallen in de bondsvergadering van de KNVB met profs en amateurs. Tijd voor een overzicht van standpunten, vragen en andere kwesties.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties