Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 2 december 2011.

Cultuurvrijdag, 2 december 2011

Scholieren naar concert van Bachvereniging

Leeuwarden | Vijftig leerlingen van ROC Friese Poort zullen op 19 december een concert bezoeken van De Nederlandse Bachvereniging in de Grote Kerk in Leeuwarden. De scholieren zijn uitgenodigd door het koor en de Rabobank om de uitvoering van Bachs Hohe Messe bij te wonen.

Cultuurvrijdag, 2 december 2011

Boeken Tomke ook beschikbaar voor iPad

Leeuwarden | De verhalen van Tomke zijn voortaan ook als gratis app beschikbaar voor de iPad. Dat heeft de AfŻk gisteren gemeld. De app is bedoeld voor peuters en bestaat uit drie Tomke-boekjes op rijm: Tomke en it kado, Tomke en Swarte Pyt en Tomke en de krystkr‚nskes.

Economievrijdag, 2 december 2011

Noordelijke bedrijven halen meer omzet

Groningen | Het noordelijke bedrijfsleven vindt steeds meer aansluiting met de wereldeconomie. Dat blijkt uit de exportmonitor. De gemiddelde omzet van de noordelijke exporterende bedrijven is in vergelijking met 2005 gestegen van 5,5 miljoen euro naar 7,5 miljoen euro. Deze stijging onderstreept de kracht van de noordelijke exporteurs. De omzet van bedrijven die namelijk niet exporteerden daalde in vergelijking met 2005. De exportmonitor werd gisteren gepresenteerd.

Economievrijdag, 2 december 2011

WTC legt zich neer bij uitspraak over naam

Leeuwarden | De lichtreclame met de naam LOFT op het handelscomplex van het WTC was vanochtend gedoofd. Het WTC legt zich neer bij de uitspraak in een kort geding dat het de naam niet meer mag gebruiken. Directeur Robert Berting tekent geen hoger beroep aan en denkt na over een nieuwe naam voor zijn restaurant. Het inspiratiecentrum in Boksum die ook de naam LOFT draagt, had de zaak aangespannen. De naamsverandering kost het WTC een paar duizend euro.

Economievrijdag, 2 december 2011

Forse bedrijfsinvestering Leeuwarden mogelijk weg

Leeuwarden | De gemeente Leeuwarden is zeer waarschijnlijk 200.000 euro kwijt die het heeft geÔnvesteerd in een bedrijf voor zonnepanelen en touchscreens. Aan het Leeuwarder Advanced Touchscreen Technology (ATT) is namelijk surseance van betaling verleend. Als curator Evert-Jan Rotshuizen niet snel een grote geldschieter vindt, wordt dat omgezet in een faillissement, meldde Rotshuizen gisteren.

Hoofdartikelvrijdag, 2 december 2011

Culturele hoofdstad zonder culturele basis?

De reacties in de Leeuwarder gemeenteraad logen er niet om, woensdagavond. Het college van burgemeester en wethouders stelt zich nog positief op over het voornemen om Culturele Hoofdstad van Europa te worden in 2018, maar de raad is daar een stuk minder over te spreken. Twee jaar na het begin van de campagne, waar de provincie al 2,4 miljoen euro voor heeft gereserveerd, is van een helder plan nog geen sprake. Tot nu toe leest het project als een inventarisatie van wat er aan cultureels gebeurt in Leeuwarden en de provincie, en daar is dan een nietje door gegaan, oordeelde CDA-fractieleider Harry van der Molen. Zonder samenhang, zonder concept. En hij is lang niet de enige die met dit soort fundamentele bezwaren komt.

Regiovrijdag, 2 december 2011

NBK regelt zelfs een kolfkamer voor muzikante

Damw‚ld | Voor de 27-jarige Hilda Merkus uit Damw‚ld is vandaag in Martiniplaza in Groningen een speciale kamer gereserveerd waar ze kan kolven. De muzikante van brassband Ere zij God kreeg op 13 september een zoon. Dat was twee weken later dan de planning was. ,,Ik siet tige yn spanning. As ik no aansen mar meidwaan kin oan it NBKĒ, zegt Hilda.

Regiovrijdag, 2 december 2011

Ozb Boarnsterhim moet omhoog

Grou | De onroerendezaakbelasting voor woningbezitters in Boarnsterhim moet omhoog. Dat is een gevolg van strengere, landelijke regels voor Artikel 12-gemeenten, die dit voorjaar zijn bekrachtigd. Dat is de gemeente Boarnsterhim per brief meegedeeld door het rijk. Zonder verhoging is er de komende jaren geen financiŽle steun van het rijk, meldde wethouder Felix van Beek vanochtend op een persconferentie.

Regiovrijdag, 2 december 2011

CNV eist snel duidelijkheid De Sionsberg

Dokkum | Vakbond CNV wil dat er snel duidelijkheid komt voor het personeel van De Sionsberg in Dokkum. Het ziekenhuis stoot noodgedwongen drie afdelingen af.

Geloof & Kerkvrijdag, 2 december 2011

Meer kerkgangers? Nodig mensen uit

Hertford | Meer dan 4200 kerken in Groot-BrittanniŽ hebben dit jaar meegedaan aan de Back to Church Sunday (Terug-naar-de-kerkzondag). Dat is bijna een kwart meer dan in 2010, blijkt uit cijfers van de organisatie. Het idee van de speciale zondag is dat kerkleden mensen persoonlijk uitnodigen voor de kerkdienst.

Geloof & Kerkvrijdag, 2 december 2011

Eerst op zoek naar identiteit, dan pas missionair

Iedere kerk heeft een eigen identiteit, een specifieke roeping. Pas als je die hebt ontdekt, kun je als gemeente echt missionair zijn. Dat stelt kerkstichter Matthijs Vlaardingerbroek.

Geloof & Kerkvrijdag, 2 december 2011

PKN Amsterdam begint campagne voor kerst

Amsterdam | Kerstactiviteiten van talloze Amsterdamse kerken staan op ťťn gezamenlijke website. De website Kerstamsterdam.nl die donderdag online is gegaan, is een initiatief van de Protestantse Gemeente en de Evangelisch Lutherse Gemeente (ELG) van Amsterdam samen met De Stadslamp. Er staan inmiddels ruim honderd kerstvieringen op vermeld.

Sportvrijdag, 2 december 2011

Cambuur mist Hese in topper tegen FC Zwolle

Leeuwarden | Lťon Hese zal vanavond niet met Cambuur meedoen in de topper in en tegen Zwolle. Het duel met de koploper komt te vroeg voor de verdediger, die maandag zijn neus brak in het duel met Almere City (3-0 zege). Martijn van der Laan schuift op naar het centrum, Jonathan Vosselman keert terug als linksback. Sandor van der Heide, die eerder deze week overwoog zijn aanvoerdersband af te staan, speelt vermoedelijk opnieuw niet. Cambuur staat derde in de eerste divisie.

Sportvrijdag, 2 december 2011

Terug in Zwolle, maar nu als Cambuur-duo

Het duel Zwolle - Cambuur vanavond is bijzonder. Niet alleen omdat het al de 14e ontmoeting in slechts 3,5 jaar is of de nummer 1 tegen 3. Oůk omdat Cambuur in Gerald van den Belt en Ard de Graaf twee directeuren heeft die nog niet zo lang geleden de scepter zwaaiden in Zwolle.

Sportvrijdag, 2 december 2011

Oranje lootte op het EK van 2008 onder meer RoemeniŽ

Nog een paar uurtjes en dan weten we het: welke drie landen komen er bij Nederland in de groep op het EK voetbal van komend jaar? De loting begint om zes uur vanavond. De inzenders van de Sportquiz van deze week zitten vast en zeker allemaal voor de buis. Bijna alle deelnemers hadden de antwoorden goed; dan wel uit het hoofd, dan wel na enige research, zo schatten wij in. .


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties