Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 2 december 2010.

Cultuurdonderdag, 2 december 2010

Jorwert doet kaarten voor volgend jaar al in verkoop

Jorwert - Het Iepenloftspul Jorwert doet de kaarten voor de voorstelling die volgend jaar september gespeeld wordt, nu al in de verkoop. Met de vervroegde verkoop, die gisteren begonnen is, wil het iepenloftspul de btw-verhoging op theaterkaarten omzeilen. Op 1 januari gaat die omhoog van 6 naar 19 procent. Kaarten die voor 1 januari gekocht worden kosten twintig euro, daarna kost een kaartje 22,50 euro, meldt het Iepenloftspul Jorwert.

Cultuurdonderdag, 2 december 2010

Cursus voor productieleiders in amateurkunst

Leeuwarden - Keunstwurk en Frats beginnen in februari samen met het Kunstencentrum Groningen met een cursus ‘productieleiding in de amateurkunst’. Dat heeft een woordvoerster van Keunstwurk gemeld. De cursus wordt opgezet omdat er in de amateurkunst behoefte is aan mensen die van begin tot einde weten hoe ze een voorstelling moeten produceren.

Economiedonderdag, 2 december 2010

PvdA stelt vragen in Tweede Kamer over De Vries Kozijnen

Gorredijk - De kamerleden Lutz Jacobi en Marriëtte Hamer van de PvdA hebben vragen gesteld aan minister Kamp van Sociale Zaken en Werkgelegenheid over de aangekondigde reorganisatie bij De Vries Kozijnen in Gorredijk. Volgens de plannen van het bedrijf gaan er 130 van de 260 banen verloren. Dat is een gevolg van de teruggelopen omzet.

Hoofdartikeldonderdag, 2 december 2010

Rusland flirt met Europa...

Op initiatief van het Kremlin vindt er tussen Europa en Rusland een opmerkelijke toenadering plaats. Moskou wil nauwere banden met Europa. Niet iedereen in Europa heeft vertrouwen in een goede samenwerking, maar de EU lijkt Rusland het voordeel van de twijfel te geven.

Regiodonderdag, 2 december 2010

Strippenkaart langer geldig in Fryslân

Den Haag/Leeuwarden - De strippenkaart blijft toch nog wat langer geldig in het Friese busvervoer. Gedeputeerde Staten en de vervoersbedrijven wilden de kaart vanaf 23 december afschaffen, maar minister Schultz van Haegen (Infrastructuur) heeft dat besluit opgeschort. Dat meldde ze gisteren tijdens een begrotingsdebat.

Regiodonderdag, 2 december 2010

‘Fries ontwikkelbedrijf komt op goede moment’

Leeuwarden - Het Fries Ontwikkelbedrijf kan het best een zelfstandig bedrijf worden. Met dit bedrijf wil de provincie participeren in projecten die economisch amper haalbaar zijn, maar politiek wel zeer gewenst. Voorbeelden zijn een blue energy-centrale op de Afsluitdijk en beheer van een Watercampus in Leeuwarden.

Regiodonderdag, 2 december 2010

Tytsjerksteradiel treurt bij komst nieuwe school

Hurdegaryp - De gemeente Tytsjerksteradiel is niet blij met de komst van een nieuwe katholieke school voor voortgezet onderwijs in Hurdegaryp.

Regiodonderdag, 2 december 2010

Stroomstoring in Leeuwarden

Leeuwarden - De binnenstad, het noordwestelijk deel van Leeuwarden en enkele dorpen ten noorden van de stad hebben gisteren een uur lang geen stroom gehad. Doordat uitgerekend in de spits verkeerslichten uitvielen, ontstonden overal opstoppingen.

Regiodonderdag, 2 december 2010

Groenerick na maanden gevangen in Zuidhorn

Zuidhorn/Leek - De ontsnapte pelikaan Groenerick is gisteren nabij het Leekstermeer in Groningen gevangen. Dat heeft DE Dierenambulance, de dierenambulance van Winsum (Gr) en Zuidhorn, laten weten. De vogel wist afgelopen zomer samen met twee andere pelikanen te ontsnappen tijdens een vogelshow in Beekse Bergen.

Geloof & Kerkdonderdag, 2 december 2010

241 officiële aanklachten over misbruik

Haarlem - Bij Hulp & Recht, het meldpunt van seksueel misbruik binnen katholieke instellingen, hebben 241 mensen een officiële aanklacht ingediend. In totaal ontving het meldpunt de afgelopen maanden 1799 reacties. Het meeste misbruik vond plaats binnen religieuze ordes en congregaties.

Geloof & Kerkdonderdag, 2 december 2010

Tweede druk van ‘Beroepsethiek voor pastores’

Berkel en Rodenrijs - Er is een tweede druk verschenen van het boek Beroepsethiek voor pastores. Zo’n duizend exemplaren gingen er inmiddels over de toonbank van het boek van Jacques Schenderling dat in 2008 verscheen.

Geloof & Kerkdonderdag, 2 december 2010

Bethelkerk als ‘moloch’ is kritiek die geen hout snijdt

Columnist Rick Jansen schreef kritisch over mensen die hun plaatselijke gemeente verwisselen voor ,,een grote moloch waarvoor ze een half uur moeten rijden”. Grote woorden, vindt Douwe Hellinga, lid van de Bethel in Drachten. Hij richt zich tot Jansen.

Sportdonderdag, 2 december 2010

Uilesprong krijgt met Australiër Greig bijna een primeur

Daar waar de wereld bij café Uilesprong een beetje ophoudt, daar ligt op een steenworp afstand tegen de dijk van de Nieuwe Vaart een stuk schaatshistorie in een nostalgisch sfeer. Het is door de jaren heen bijna een bedevaartsoord geworden voor kortebaanschaatsers. Zodra Koning Winter weer in het land is, doet de plaatselijke ijsvereniging Klein Begin mee om de hoofdprijs: het organiseren van de eerste kortebaanwedstrijd.

Sportdonderdag, 2 december 2010

Volg Friesch Dagblad Sport op Twitter

Op de hoogte blijven van nieuws rond sc Heerenveen en SC Cambuur? Benieuwd hoe het Sven Kramer vergaat bij het schaatsen of Sybren Jansma in het bobsleeën? Het laatste nieuws over het turnen met Epke Zonderland of het wielrennen met Pieter Weening van Rabobank en Lieuwe Westra van Vacansoleil? Lezen over kaatsen, fierljeppen, basketbal, volleybal, ijshockey, zeilen en zwemmen?


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties