Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 2 december 2009.

Cultuurwoensdag, 2 december 2009

‘We worden steeds beter’

De Leeuwarder band Pioneers of Love timmert ruim twee jaar aan de weg. Eigenlijk gaat het te hard, vindt frontman Jeroen Grendelman. Voorlopig hoogtepunt is dat de groep zeven keer speelt in het voorprogramma van Moke. Vrijdag doen ze dat in poppodium Romein.

Economiewoensdag, 2 december 2009

Kerstkoe doneren aan Kameroense boer

Roosendaal – Voor de tweede keer in het bestaan van ontwikkelingsorganisatie Heifer Nederland komt de organisatie met de kerstactie Boer zoekt Koe. In dit jubileumjaar streeft Heifer er net als vorig jaar weer naar om een kwart miljoen euro in te zamelen voor onder andere een koeienproject in Kameroen. Vorig jaar is dat niet helemaal gelukt en is er twee ton gedoneerd. In het jaar van het tweede jubileum heeft Heifer er volgens woordvoerster Anne-Marije in ’t Veld alle vertrouwen in dat het nu wel gaat lukken om het streefbedrag binnen te halen.

Hoofdartikelwoensdag, 2 december 2009

CO2-opslag is geen doel...

Geen broeikasgas onder de Friese bodem! Gedeputeerde Staten hebben met een kordate afwijzing gereageerd op de aanwijzing van de noordelijke provincies als demonstratieregio voor de ondergrondse opslag van koolstofdioxide. Dat gas, beter bekend als CO2, komt onder meer vrij in de industrie en bij energieopwekking en het draagt bij aan de opwarming van het klimaat op aarde.

Regiowoensdag, 2 december 2009

Topoverleg stelt besluit om kanaal uit

Drachten - De gemeenteraad van Smallingerland heeft gisteren het besluit over de bijdrage aan het uitdiepen van het Polderhoofdkanaal uitgesteld. Burgemeester Middel had hierom gevraagd, omdat hij middenin verzoeningsbesprekingen zit met Commissaris der Koningin Jorritsma en zijn collega van Opsterland.

Regiowoensdag, 2 december 2009

Het lijkt erop dat er een einde komt aan Boarnsterhim

Grou - De grote partijen in Boarnsterhim lieten nog niet het achterste van hun tong zien maar lijken te neigen naar het opheffen van de gemeente. Dat bleek gisteren tijdens een speciale raadsvergadering, waar de partijen alvast konden praten over het besluit dat op 15 december genomen moet worden: herindelen of niet.

Regiowoensdag, 2 december 2009

Kennis maken met houtberoepen in Heerenveen

Heerenveen - Zo’n driehonderd vmbo-leerlingen bezoeken deze week in Heerenveen de Houtontdektour. Hier leren ze in een dagdeel alles over de vele mogelijkheden voor werkend leren in de houtsector.

Regiowoensdag, 2 december 2009

Nee, de noodopvang is nog geen verleden tijd

Leeuwarden - In Fryslân leven nog altijd vluchtelingen in de noodopvang. Tijd dat daar gedoe over komt.

Regiowoensdag, 2 december 2009

November extreem zacht, maar ook bijzonder nat

Leeuwarden - Met een gemiddelde etmaaltemperatuur van 8,8 graden is de afgelopen novembermaand in Fryslân de op een na zachtste sinds 1901 geworden. De maand was drie graden warmer dan normaal. November was niet alleen extreem zacht, maar ook bijzonder nat en somber.

Geloof & Kerkwoensdag, 2 december 2009

Voor vitale parochie insteken bij jonge ouders

Groningen - Heel wat katholieken zijn te typeren als ,,religieuze humanisten”. Door in te steken op catechese en geloofsoverdracht hoopt bisschop De Korte van Groningen-Leeuwarden hen weer bij geloof en kerk te betrekken. De plannen daarvoor staan in de gespreksnotitie Kwetsbaar maar hoopvol, die gisteren naar buiten kwam.

Geloof & Kerkwoensdag, 2 december 2009

Wederopbouw in parel van Afrika na vergeten oorlog

Arnhem - Ds. Gert Hutten, gereformeerd-vrijgemaakt predikant in Arnhem, bezocht op uitnodiging van ZOA-Vluchtelingenzorg Noord-Uganda. In een drieluik doet de oud-predikant van de Gereformeerde Kerk van Franeker-Sexbierum verslag van deze reis en vertelt hij over zijn ervaringen.

Sportwoensdag, 2 december 2009

Sporting jaagt op succesje na roerige maand

Lissabon - Sporting Clube de Portugal, morgen de tegenstander van sc Heerenveen in de groepsfase van de Europa League, heeft een roerige maand november achter de rug. Trainer Paulo Bento diende zijn ontslag in en werd vervangen door de tamelijk onbekende Carlos Carvalhal, die de club weer moet laten winnen.

Sportwoensdag, 2 december 2009

Heerenveen beseft dat het ook zomaar afgelopen kan zijn

Heerenveen - Sporting Clube de Portugal mag, sc Heerenveen moet. Dat is morgen de uitgangspositie van beide ploegen, die in het José Alvalade stadion in Lissabon hun voorlaatste groepswedstrijd in de Europa League afwerken. Bij een nederlaag kunnen de Friezen uitgeschakeld zijn, terwijl Sporting bij een positief resultaat zeker is van plaatsing voor de volgende ronde.

Sportwoensdag, 2 december 2009

Heerenveen 2 stunt met zege bij PSV

Eindhoven - Het belofteteam van sc Heerenveen/FC Emmen heeft gisteravond voor een daverende verrassing gezorgd door in de reserve eredivisie koploper PSV met 1-2 te verslaan.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties