Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 2 december 2004.

Bijschriftdonderdag, 2 december 2004

Drie verzoekingen

Als ik voor de draad mag komen met mijn uitleg van 1 Samuël 25, dan wijs ik u op de rode draad.

Cultuurdonderdag, 2 december 2004

NNT stelt tolerantie op de proef

Het is een intrigerende titel: In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst . Het is een van de voorstellingen die ondergebracht is in het reizend theaterfestival Córdoba, dat momenteel Leeuwarden aandoet. Een aantal Nederlandse theatermakers streken een tijd geleden in deze Zuid-Spaanse stad neer om inspiratie op te doen met als resultaat acht nieuwe voorstellingen.

Economiedonderdag, 2 december 2004

Te diepe sporen in akker verboden

Drachten - Het was gisteren 1 december, maar Aike Maarsingh van de NLTO had bijna het idee dat het gisteren 1 april zou worden toen hij de jongste richtlijnen van het ministerie van Landbouw zag.

Economiedonderdag, 2 december 2004

Irritatie over voorstel subsidieregeling mkz

Leeuwarden – De statenfracties van GrienLinks en FNP hebben via vragen aan het college hun onvrede geuit over het statenvoorstel dat Gedeputeerde Staten hebben gedaan over het mkz-noodfonds.

Hoofdartikeldonderdag, 2 december 2004

Het leven van de prins…

De dood van prins Bernhard wordt door velen ervaren als het einde van een tijdperk. Voor veel Nederlanders is hij de (oudere) generatiegenoot die zo lang in hun leven aanwezig is geweest en die in al die jaren mede symbool was voor het vrije Nederland en die de herinneringen begreep van zo veel burgers aan de oorlogsjaren. Voor deze generatie is Bernhard ook verbonden met die moeilijke periode in de koninklijke familie in de jaren vijftig: de Greet Hofman-affaire. Het huwelijk van het koninklijk paar stond op knappen, mede naar aanleiding van de toevlucht die koningin Juliana had gezocht bij gebedsgenezeres Hofman. De affaire leidde ook tot grote politieke spanningen. De prins speelde een bijzondere rol in de (politieke) afwikkeling van de affaire.

Regiodonderdag, 2 december 2004

‘Burger moet de politie helpen’

St Annaparochie - De burger moet meer zelf verantwoordelijkheid nemen voor de veiligheid. Dat kan door ,,onaangepast gedrag’’ direct te melden bij de politie en niet terug te deinzen om aangifte te doen. Die oproep deed burgemeester Van der Werff van het Bildt woensdag bij de opening van het nieuwe politiebureau in Sint Annaparochie.

Regiodonderdag, 2 december 2004

Verzekerden krijgen meer zorg vergoed

Leeuwarden – Zorgverzekeraar De Friesland is volgend jaar gemiddeld zo’n vijf procent duurder uit. Tegenover de kostenstijging staat uit een breiding van het aanvullende ziekenfondspakket. De bijdragen voor de sportarts, alternatieve zorg en kortdurende psychologische hulp worden verhoogd, zodat de verzekerden daarvoor zelf minder hoeven bij te betalen. Ook kunnen diabetes- en reumapatiënten hun pedicure-bezoek vergoed krijgen en zijn er geen maxima meer verbonden aan behandelingen bij de beugeltandarts. Er wordt niet in het aanvullend pakket geschrapt.

Regiodonderdag, 2 december 2004

Moeras langs Groote Brekken bij Lemmer

Lemmer – In de Lemsterpolders ten westen van Lemmer wordt een moeras aangelegd. Dat komt deels aan de zuidkant, deels aan de noordkant. De natte stroken worden met elkaar verbonden door een brede sloot langs de rand van de Groote Brekken. Het centrale deel van de polder blijft broedgebied voor weidevogels.

Regiodonderdag, 2 december 2004

Hulpgoederen Beslan gaan in vlammen op

Drachten – Honderden voedselpakketten, zakken kleding, een aanhanger en duizend met schoolmaterialen gevulde rugzakken bestemd voor Beslan zijn woensdagmiddag verloren gegaan bij een brand in Drachten. De brand vond plaats in een opslagloods van de Bethelkerk aan De Bolder in Drachten en was deels in gebruik als opslag- en sorteerruimte van de christelijke hulporganisatie Dorcas.

Regiodonderdag, 2 december 2004


Regiodonderdag, 2 december 2004

Watersporter levert vies water amper in

Leeuwarden – De watersporter in Fryslân maakt nog amper gebruik van de peperdure vuilwaterstations in de provincie. Dat blijkt uit gegevens van de provincie Fryslân en de watersportbranche.

Geloof & Kerkdonderdag, 2 december 2004

‘Kleine oecumene’ onder de loep

Leeuwarden – In zestien steden en dorpen in Nederland wordt samengewerkt tussen de plaatselijke gemeenten van de Christelijke Gereformeerde Kerken (CGK), de Nederlands Gereformeerde Kerken (NGK) en de Gereformeerde Kerken Vrijgemaakt (GKV). Dat blijkt uit onderzoek van deputaten kerkelijke eenheid van de GKV.

Geloof & Kerkdonderdag, 2 december 2004

‘Een stap in geloofsvertrouwen’

Franeker - Kiezen voor het ambt van priester. Zo vanzelfsprekend als het vroeger was binnen katholieke gezinnen, zo opmerkelijk wordt het nu veelal gezien. Arjen Bultsma (28) uit Franeker is sinds 21 november de eerst aanspreekbare in de Sint Franciscusparochie. Hij vertelt hoe hij toegroeide naar het priesterschap. ,,Bij elke keuze die je in het leven maakt, sluit je andere dingen uit.”

Sportdonderdag, 2 december 2004

Mark Horsten in Rollerblade skeelerploeg

Meppel - Mark Horsten (18) uit Haulerwijk maakt volgend seizoen deel uit van de Rollerblade-Storm skeelerploeg uit Meppel. De talentvolle skeelerneur wordt daarmee ploegmaat van Paul Bos (Wartena), Jan van Loon (Leeuwarden) en Geert Plender (Kamperveen).

Sportdonderdag, 2 december 2004

SCO ontslaat trainer Vlietstra

Oldeholtpade - Het bestuur van korfbalvereniging SCO uit Oldeholtpade heeft hoofdtrainer Mike Vlietstra met onmiddellijke ingang op non-actief gezet. Aanleiding voor het ontslag zijn de tegenvallende prestaties van de ploeg in de overgangsklasse D.

Sportdonderdag, 2 december 2004

Heerenveen mogelijk niet op televisie

Zagreb - Het is nog maar de vraag of de wedstrijd tussen Dinamo Zagreb en Heerenveen in de tweede ronde van het UEFA Cuptoernooi vanavond in Nederland op televisie te zien zal zijn.

Sportdonderdag, 2 december 2004

Verbeek boos op eigen supporters

Zagreb - Heerenveen-trainer Gertjan Verbeek werd woensdagavond in het Maksimir stadion boos op zijn eigen supporters. Die gedroegen zich tijdens de training nogal luidruchtig.

Sportdonderdag, 2 december 2004

Basketballer Aris verdacht van beroving

Leeuwarden - Basketballer Lamont Randolph van eredivisiekoploper Woon!Aris uit Leeuwarden wordt ervan verdacht vorig jaar in Groningen een vrouw te hebben beroofd. Het Openbaar Ministerie in Groningen heeft daarvoor een werkstraf van 240 uur en drie maanden voorwaardelijke celstraf geëist.

Sportdonderdag, 2 december 2004

Heerenveen wacht slijtageslag in Zagreb

Zagreb - SC Heerenveen wacht vanavond een slijtageslag in de derde wedstrijd van het UEFA Cuptoernooi tegen Dinamo Zagreb. De afgelopen drie dagen regende het bijna voortdurend in Zagreb en dat heeft zijn weerslag op het veld in het Maksimir stadion. De grasmat is doorweekt en boterzacht en roept al voorzichtige vergelijkingen op met de wedstrijd van zes jaar geleden in Kroatië tegen Varteks Varazdin, in het kader van de Europa Cup voor bekerwinnaars.

Weerdonderdag, 2 december 2004

Mistkansen

Vanavond en vannacht komen er opklaringen voor en we hebben daarbij mistkansen. De minimumtemperaturen komen te liggen rond het vriespunt. Morgen kan het eerst nog mistig zijn, later komt er af en toe zon bij 5 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties