Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 2 februari 2017.

Cultuurdonderdag, 2 februari 2017

Friese start jubileumtoer Apollo Ensemble

Dat Fryslân startpunt is voor het jarige ensemble is niet toevallig, vertelt Thomas Oltheten, fagottist en samen met zijn vrouw Marion Boshuizen oprichter van het Apollo Ensemble. ,,We hebben nogal wat fans in Friesland. Hoe dat kan? Dat is zo gegroeid. Je houdt een concert, je wordt teruggevraagd en er ontstaat een band", aldus Oltheten.

Economiedonderdag, 2 februari 2017

Groei in melkveehouderij is ten einde

Leeuwarden - De Nederlandse melkaanvoer is in het afgelopen jaar met 7,5 procent toegenomen, vergeleken met 2015, tot een volume van 14,3 miljard kilo. Net als in november bleef de melkaanvoer in december op een stabiel niveau, waarmee een einde is gekomen aan de langdurige periode van groei. Dat blijkt uit een overzicht van ZuivelNL, de ketenorganisatie van de sector.

Hoofdartikeldonderdag, 2 februari 2017

Forum Democratie en andere ontevredenen

De politieke beweging Forum voor Democratie had gisteren een belangrijke middag. De club onder leiding van Thierry Baudet was in de Tweede Kamer als 'beloning’ voor een burgerinitiatief dat een parlementaire enquête wil over de invoering van de euro. De beweging haalde ruimschoots de norm van veertigduizend handtekeningen om een onderwerp op de agenda van de Kamer te krijgen.

Regiodonderdag, 2 februari 2017

Leeuwarderadeel blokkeert scholenfusie

Stiens - De fusie tussen Radius en Onderwijsgroep Fier, twee koepels voor openbaar onderwijs in Noordwest-Fryslân, gaat vooralsnog niet door. Minister Jet Bussemaker (Onderwijs) heeft in een brief aan de twee koepels laten weten dat ze eerst geen goedkeuring wil geven aan het samengaan van de beide koepels. De belangrijkste reden: de gemeente Leeuwarderadeel weigert in te stemmen.

Regiodonderdag, 2 februari 2017

De Kommisje Nammejouwing heeft gewikt, de keus is nu aan de burgers

Veenklooster - Voor alle drie de namen valt wat te zeggen, zei Bearn Bilker, burgemeester van Kollumerland c.a. en voorzitter van de Kommisje Namejouwing, bij de presentatie. ,,Dokkumerlân combineert de kracht van een stadsnaam als ijzersterk merk met het achterland met de natuur, rust en ruimte. Ie- en Lauwerslân is topografisch heel sterk. De Ie en De Lauwers begrenzen en doorkruisen niet alleen de nieuwe gemeente maar verbinden haar ook. De verwijzing naar het Lauwersmeergebied is met het oog op het toerisme ook heel sterk."

Regiodonderdag, 2 februari 2017

Zoektocht naar vliegende Friezen bij de luchtmacht

Hallum - Van piloten van de antieke Fokker T.V. tot de bemanningsleden van de recent afgestoten Alouette-helikopter. Amateurshistorici Hille Oppedijk uit Hallum en Rob Breur uit Leeuwarden zijn voor een boek op zoek naar Friese piloten en bemanningsleden die hebben bijgedragen de militaire luchtvaart in Nederland. En daar hebben ze hulp bij nodig.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties