Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 2 februari 2012.

Cultuurdonderdag, 2 februari 2012

Extra voorstelling voor Rients Gratama

Leeuwarden | Rients Gratama speelt op 15 april een extra voorstelling van Geraniums of Gladiolen in De Harmonie in Leeuwarden. Dat heeft een woordvoerster van de stadsschouwburg gisteren gemeld. De voorstelling is ingelast omdat die van 11 maart is uitverkocht.

Economiedonderdag, 2 februari 2012

Harlinger Welsec onderuit na vordering slibvervuiling

Harlingen | Straal-, schilders- en classificeerbedrijf Welsec en nieuwbouw- en reparatiebedrijf Welgelegen in Harlingen zijn failliet verklaard. Een vordering van een kleine twee miljoen euro voor de sanering van bodemslibvervuiling in de Harlinger Industriehaven kon niet worden opgebracht. Twintig werknemers verliezen hun baan bij Welsec. Welgelegen was al langer een lege bv. Curator Dick Poeisz is positief over een doorstart van Welsec. ,,Het gaat om een gezonde onderneming met een gevulde orderportefeuille.”

Economiedonderdag, 2 februari 2012

Door de vorst op zoek naar werk bij de kachel

Leeuwarden | Veel bedrijven die traditioneel vooral buiten aan het werk zijn, verplaatsen hun werkzaamheden in verband met de vorst naar binnen. Daarmee kunnen ze in veel gevallen enkele weken vooruit. Klussen die anders blijven liggen, kunnen nu worden uitgevoerd. Ook zijn er binnenklussen opgespaard.

Hoofdartikeldonderdag, 2 februari 2012

Bezuinigen is niet de enige optie

Door de economische tegenwind zijn hoogstwaarschijnlijk extra bezuinigingen nodig. Het Centraal Planbureau moet nog met de voorspelling voor 2013 komen, maar de verwachting is dat die niet positief is. De 18 miljard euro aan besparingen die in het regeerakkoord zijn afgesproken, zijn dan niet voldoende. Om de onderhandelingen alvast voor te zijn heeft het kabinet enkele ambtenaren gevraagd te kijken wat mogelijke opties zijn.

Regiodonderdag, 2 februari 2012

Auto voor ijskar op strand mag niet

Terschelling | De gemeente Terschelling heeft het verzoek afgewezen van Michiel Swart om met een gemotoriseerd voertuig ijs te verkopen op het strand van Terschelling. Ook een elektrisch voertuig is geen optie, volgens de gemeente. Swart verkocht 33 jaar lang ijsjes - eerst met een bakfiets, daarna met paard en wagen. Afgelopen zomer stopte hij met het paard na enkele lichte ongelukken.

Regiodonderdag, 2 februari 2012

Brussel gaat Harlingen doorlichten over Spaansen

Harlingen | De gemeente Harlingen heeft betonvloerenfabriek Spaansen mogelijk oneigenlijke staatssteun gegeven. Dat heeft wethouder Maria Le Roy gisteravond in de gemeenteraad bekendgemaakt.

Regiodonderdag, 2 februari 2012

Nog altijd breien voor Roemenië

Surhuisterveen | ,,It giet net sa fluch mear as earst, hear. Mar ik doch it noch altyd graach.” Jantje Klazinga-Buma uit Surhuisterveen verontschuldigt zich voor het feit dat ze niet langer 24 mûtsen en 24 truien per jaar breit voor weeskinderen in Roemenië. Het blijft bij de helft van die productie. Maar dat is natuurlijk nog steeds een enorme prestatie voor iemand van haar leeftijd. Vandaag viert ze haar honderdste verjaardag, met een receptie voor familie en vrienden in woonzorgcentrum ’t Suyderhuys.

Regiodonderdag, 2 februari 2012

Druk op bestuur Elfstedentocht neemt toe

Leeuwarden | Met het aanhouden van de vorst neemt de druk op het bestuur van de Koninklijke Vereniging De Friesche Elf Steden toe. Voorzitter Wiebe Wieling krijgt dagelijks dertig tot vijftig telefoontjes van journalisten die willen weten of er al meer bekend is over een eventuele zestiende editie van de Elfstedentocht.

Geloof & Kerkdonderdag, 2 februari 2012

Aftrekposten

Een paar weken geleden bleek dat de meeste Nederlanders niet op de hoogte zijn van het feit dat giften aan de kerk aftrekbaar zijn voor de belasting. En zoals tegenwoordig gebruikelijk ontstond er ogenblikkelijk gemurmureer en gemopper of dit wel terecht is. Gelukkig reageerde de Tweede Kamer met veel wijsheid en blijft deze fiscale mogelijkheid bestaan. En ik vind dit heel terecht. Zelfs méér dan dat!

Geloof & Kerkdonderdag, 2 februari 2012

Voorzitter van platform misbruik RKK stapt op

Utrecht | Prof. dr. Wim Wolters legt per 1 maart zijn functie neer als voorzitter van het Platform Hulpverlening na seksueel misbruik, verbonden aan het Meldpunt Seksueel Misbruik van de Rooms-Katholieke Kerk.

Sportdonderdag, 2 februari 2012

Flyers sluit roerige week met knap punt tegen Den Haag af

Heerenveen | De Friesland Flyers heeft gisteravond een roerige week tot een bevredigend einde weten te brengen. De Friezen moesten in overtime hun meerdere erkennen in Den Haag en pakten zodoende voor het eerst dit seizoen een punt van de koploper.

Sportdonderdag, 2 februari 2012

Maandag op IJsselmeer FK marathonschaatsen

Hindeloopen | Op het IJsselmeer bij Hindeloopen wordt maandag het Fries kampioenschap marathonschaatsen op natuurijs gehouden. De veteranen starten om 10.30 uur, de vrouwen om 12.30 uur en de A-rijders om 14.30 uur. Verder zijn er de komende dagen nog natuurijswedstrijden op de kortebaan uitgeschreven in Uilesprong en Nijelamer (vandaag), Steggerda, Oudehaske en Surhuisterveen.

Sportdonderdag, 2 februari 2012

Ramon Zomer is een stukje van de film kwijt

Arnhem | Heerenveen-speler Ramon Zomer heeft niets ernstigs overgehouden aan de botsing met Marcus Pedersen dinsdagavond in het bekerduel met Vitesse. De aangeslagen Zomer moest ter observatie een nacht in het ziekenhuis van Arnhem blijven. Daar bleek dat de verdediger een hersenschudding heeft opgelopen. ,,Ik ben een stukje van de film kwijt”, meldde Zomer via Twitter. Het duel morgenavond tegen Roda JC zal Zomer vermoedelijk wel moeten missen.

Sportdonderdag, 2 februari 2012

Heerenveen geeft Tannane een nieuwe kans

Heerenveen | Heerenveen heeft zich gisteren verzekerd van de diensten van Oussama Tannane. De 17-jarige Amsterdammer staat al jaren bekend als een groot talent, maar botste in het verleden met de leiding van Ajax en PSV.

Sportdonderdag, 2 februari 2012

Oenema verdedigt kortebaantitel wel

Alteveer | Schaatsster Thijsje Oenema uit Joure zal morgen in het Groningse Alteveer haar Nederlandse titel kortebaan wel verdedigen. De tweevoudig titelhoudster, die afgelopen weekeinde meedeed aan de WK sprint in Calgary, landt na een bezoek aan haar studerende zus in New York morgenochtend op Schiphol.

Sportdonderdag, 2 februari 2012

De KNVB gelast alle amateurwedstrijden af

Zeist | De voetbalbond KNVB heeft alle wedstrijden in het amateurvoetbal voor het komende weekeinde afgelast. De bond heeft dit besluit genomen vanwege de aanhoudende vorst, zo liet de voetbalbond gisteren weten.

Sportdonderdag, 2 februari 2012

Foske Tamar van der Wal is ook op de Weissensee de snelste

Techendorf | Zestien keer won Foske Tamar van der Wal dit seizoen al een marathon op kunstijs, maar dat de Grijpskerkse ook een marathonwedstrijd op natuurijs kan winnen bewees ze gisteren tijdens het Open Nederlands kampioenschap op de Oostenrijkse Weissensee. Het grote verschil was dat de Goningse uit het Bolswarder team Okkinga Communicatie van Kollumer ploegleider Thijs de Vries het nu niet liet aankomen op een massasprint.

Sportdonderdag, 2 februari 2012

Titel voor Stroetinga is meer dan een demonstratie van macht

Techendorf | Arjan Stroetinga is gistermiddag voor de zesde keer Nederlands kampioen geworden. Vier keer lukte het hem op de kunstijsbanen in Nederland en op de Weissensee pakte de marathonschaatser uit Waskemeer na vier jaar opnieuw titel in het Open NK.

Sportdonderdag, 2 februari 2012

Janmaat vindt in de Kuip nieuwe uitdaging

Heerenveen | Na vier seizoenen neemt Daryl Janmaat na dit seizoen afscheid van sc Heerenveen. De rechtsback vertrekt in de zomer transfervrij naar Feyenoord, waar hij een contract voor drie jaar heeft getekend. Janmaat keert in Rotterdam terug naar de ploeg waar hij acht jaar lang in de jeugd voetbalde.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties