Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 2 februari 2008.

Economiezaterdag, 2 februari 2008

Bedrijfsleven helpt Friese allochtonen

Leeuwarden - Friese bedrijven, overheden en organisaties gaan gezamenlijk allochtonen helpen bij het vinden van werk. De nieuwe werkgroep ‘Talent werkt’ moet werkgevers over de streep helpen om allochtonen aan het werk te helpen.

Hoofdartikelzaterdag, 2 februari 2008

Kleutertoetsen, politici...

Het lijkt een beweging te worden van het volk: de weerstand tegen kleutertoetsen. Een groepje onderwijsmensen in Fryslân heeft het initiatief genomen voor een petitie tegen de praktijk van ontijdig controleren of een kind wel voldoet aan de eisen. Het is te verwachten dat het Friese verzet landelijk navolging krijgt: overal in het land lijden onderwijsmensen en ouders plaatsvervangend aan de verplichtingen die aan kinderen worden opgelegd.

Regiozaterdag, 2 februari 2008

Hans en Rolf horen bij de ijssculptuurtop

Drachten - Wereldberoemd zijn Hans de Zwaan uit Drachten en Rolf Döderlein de Win uit Boornbergum. In Rusland dan, en in Japan. Want in die landen is ijssculpturen maken razend populair. En Hans en Rolf zijn goed. Vorige week werden ze bij het wereldkampioenschap in het Siberische Chabarovsk derde met hun weergave van de mythe rond Icarus.

Regiozaterdag, 2 februari 2008

Status terpengebied was al jaren bekend

Leeuwarden - De gemeente Leeuwarden had niet eens de provinciale archeologiekaart FAMKE hoeven raadplegen om er achter te komen dat de grond nabij Goutum zwaar beschermd terpengebied is. Dat is namelijk al jaren bekend. Toch liet de gemeente dwars door de terp een persleiding aanleggen, terwijl ter plekke nog geen schep in de grond mag.

Regiozaterdag, 2 februari 2008

Protestbrief is altijd serieus te nemen

Harlingen - De provincie Fryslân moet inspraakreacties van burgers tegen de Reststoffen Energiecentrale in Harlingen serieus nemen, ook als die via een standaardbrief zijn ingediend. Dat stelt hoogleraar staatsrecht A. Dölle van de Rijksuniversiteit Groningen, in reactie op een mededeling van Gedeputeerde Staten.

Regiozaterdag, 2 februari 2008

Friese actie tegen toetsing jonge kind

Leeuwarden - Een groep leerkrachten en peuterbegeleiders in Fryslân komt in actie tegen de toetsing van jonge kinderen. Ze maken zich zorgen over de ‘verschoolsing’ van het kleuteronderwijs en de druk die staatssecretaris Dijksma legt op het toetsen van peuters. Ze hebben een petitie opgesteld, die rondgaat op peuterspeelzalen en scholen in de provincie.

Geloof & Kerkzaterdag, 2 februari 2008

Vervolgonderzoek kerken naar armoede

Utrecht - Kerk in Actie houdt voor de derde maal een groot onderzoek in hoeverre kerken bijspringen in situaties van stille armoede. Voor het eerst vindt het onderzoek in oecumenisch verband plaats, samen met de Rooms-Katholieke bisdommen, de Remonstrantse Broederschap, de Doopsgezinde Kerk en de Christelijke Gereformeerde Kerken.

Geloof & Kerkzaterdag, 2 februari 2008

Gematigde baptisten in Amerika vormen nieuwe coalitie

Atlanta - Gematigde baptisten in Amerika, die geen lid zijn van de Southern Baptist Convention (SBC), komen deze dagen in Atlanta bijeen om een nieuwe coalitie te sluiten. Het initiatief daartoe is afkomstig van oud-president Jimmy Carter, die enkele jaren geleden uit onvrede met de steeds behoudender koers van de SBC zijn lidmaatschap opzegde. Dit melden deze week Amerikaanse media.

Geloof & Kerkzaterdag, 2 februari 2008

Areopagus helpt met preken

Amersfoort - De IZB, een missionaire organisatie binnen de PKN, heeft een nieuw centrum opgericht: Areopagus. Doel: predikanten een handreiking geven om in de hedendaagse cultuur en samenleving de bijbel te vertolken op een manier dat het weer landt in het leven van de toehoorders.

Geloof & Kerkzaterdag, 2 februari 2008

‘Aandacht voor geloofsopvoeding groeiend’

Utrecht - Op weg naar de Friesch Dagblad-bijeenkomst ‘Help! Hoe wordt mijn kind gelovig?’ komen mensen aan het woord over geloofsopvoeding. Vandaag: Harmen van Wijnen, directeur van de HGJB en hoofd van JOP, een van de sprekers op de Jeugd en Geloof bijeenkomst volgende week. ,,De aandacht binnen gemeenten voor geloofsopvoeding is groeiend”, signaleert hij. ,,JOP krijgt veel vraag om ondersteuning en coaching.”

Sportzaterdag, 2 februari 2008

Eimers in het diepe als coach van Flyers

Heerenveen - Chris Eimers gaat volgend seizoen Vadeko Flyers coachen. De 35-jarige geboren Groninger volgt Alex Andjelic op. Die nam halverwege vorig seizoen het stokje over van Brian de Bruijn en deze jaargang hoopt de ervaren coach de Heerenveense ijshockeyers nog naar de landstitel te leiden. Eimers is op dit moment coach van het tweede team van Flyers.

Sportzaterdag, 2 februari 2008

Zuiverloon is nu beter, sterker en agressiever

Heerenveen - Met nog twaalf wedstrijden te gaan en op korte afstand van lijstaanvoerder PSV gaat Heerenveen het laatste deel van de competitie in. Zonder Afonso Alves, maar die werd toch al niet gemist. Het gaat te ver om te zeggen dat de titel lonkt, maar als de Friezen er in slagen constant te presteren mag een stunt niet uitgesloten worden, vindt Gianni Zuiverloon.

Sportzaterdag, 2 februari 2008

Cambuur kan weer geen stap omhoog doen

Leeuwarden - De situatie bij SC Cambuur-Leeuwarden is al weken dezelfde: slechts winst volstaat om eens een stap op de ranglijst te maken. Tegen AGOVV liet de ploeg de kans daarop liggen en net als vorige week werd gisteren tegen FC Zwolle slechts een punt behaald. Niet slecht an sich, maar voor de stand schoot het (alweer) niet op.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties