Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 2 januari 2010.

Economiezaterdag, 2 januari 2010

President IJsland tekent Icesave-wet voorlopig niet

Reykjavik - President Olafur Ragnar Grimsson van IJsland heeft nog geen handtekening gezet onder de wet die regelt dat IJsland 1,3 miljard euro betaalt aan Nederland en 2,5 miljard euro aan Groot-Brittannië. Het gaat om geld dat Nederland en Groot-Brittannië hadden voorgeschoten om spaarders schadeloos te stellen voor het geld dat zij hadden verloren door de ondergang van Icesave.

Economiezaterdag, 2 januari 2010

FrieslandCampina verkoopt bedrijf voor lactoseproductie

Amersfoort - Zuivelconcern FrieslandCampina verkoopt bedrijfsonderdeel Domo Pharma aan een joint-venture met een ander bedrijf. Domo Pharma maakt lactose voor de farmaceutische industrie.

Economiezaterdag, 2 januari 2010

China in top drie van productie windenergie

Peking - China heeft zich dit jaar opgewerkt tot de op twee na grootste producent van windenergie ter wereld. De capaciteit voor opwekking van windenergie bereikt de 20 gigawatt, zo heeft China’s nationale energiebureau donderdag gemeld.

Hoofdartikelzaterdag, 2 januari 2010

De wijzen uit het Oosten...

Wat moeten we aan met de geschiedenis van de wijzen uit het Oosten? Alleen de evangelieschrijver Matteüs maakt melding van de komst van de mannen in het huis waar Maria en Jezus waren. En dan het merkwaardige van die ster. Die zou de wijzen hebben verteld dat een Koning was geboren. Dus waren ze op pad gegaan. Maar hoe kan dat, een ster die de weg wijst?

Regiozaterdag, 2 januari 2010

Een kleurrijk trappenhuis om even bij stil te staan

Sneek - Passanten in de Anna Paulownastraat in Sneek kan het niet ontgaan: de metershoge muurschildering in het trappenhuis van het nieuwe zorgcentrum, gemaakt door de Sneker kunstenaar Merel Visser. ,,Ik vind dat kunst zo openbaar mogelijk moet zijn.”

Regiozaterdag, 2 januari 2010

Kippenvel bij de eerste duik van 2010

Leeuwarden - ,,Ik wil niet weten hoe koud het is”, roept een meisje vlak voor ze de singel tegenover de Prinsentuin in Leeuwarden in duikt. ,,Waarom ik het doe? Geen idee eigenlijk, ik wil het gewoon een keertje proberen.”

Regiozaterdag, 2 januari 2010

Oudejaarsploegen haken in op gemeentefusies

Drachten - Gemeentelijke herindeling was in veel plaatsen een goede aanleiding voor het organiseren van nieuwjaarsstunts. Oudejaarsploegen hebben bedenkingen bij de fusies.

Regiozaterdag, 2 januari 2010

12 raddraaiers volgende week al voor rechter

Leeuwarder - Van de 34 mensen die in met oud-en-nieuw werden aangehouden worden er ten minste twaalf verwacht op 8 januari voor een snelrechtzitting. Op 29 maart moet ook een aantal verdachten verschijnen voor de politierechter. Door de hele provincie waren er incidenten van verbale en fysieke agressie.

Regiozaterdag, 2 januari 2010

Fryslân beleeft een onrustige jaarwisseling

Leeuwarden - De Friese hulpdiensten hebben het oudejaarsnacht druk gehad met een groot aantal incidenten in de provincie. De meldkamer kreeg 250 meldingen, de brandweer moest negentig keer uitrukken, in de vijf ziekenhuizen werden acht slachtoffers behandeld en 34 mensen werden aangehouden.

Geloof & Kerkzaterdag, 2 januari 2010

Een verstandshuwelijk als getuigenis

Buitenpost - Na een lang en moeizaam samenvoegingsproces wordt morgen de fusieakte van de hervormde gemeente en de gereformeerde kerk in Buitenpost getekend. Het lijkt er op dat veel verschillen nog steeds niet overwonnen zijn, maar juist daarom is de fusie een getuigenis van eenheid van christenen in het dorp.

Sportzaterdag, 2 januari 2010

Friese schaatsers op dreef tijdens clubwedstrijden

Heerenveen - De Friese juniorenschaatsers hebben tijdens oudejaarsdag van zich doen spreken tijdens de traditionele Koninklijke Thialf Jeugdwedstrijd in Heerenveen. Antoinette de Jong uit Rottum won in Thialf bij C-junioren zowel de 500 meter als de 1000 meter. Bij de B-junioren was Reina Anema uit Gorredijk met een vierde plek overall de beste Friezin.

Sportzaterdag, 2 januari 2010

‘Grens’ Zeinstra gaat in 2010 zijn grenzen verleggen

Dronryp - Het belooft een mooi jaar te worden voor assistent-scheidsrechter Erwin Zeinstra. De 32-jarige Dronriper hoopt in juni van dit jaar voor het eerst vader te worden, maar op de valreep van het jaar 2009 wachtte hem al een andere verrassing. Zeinstra is door de KNVB aangewezen als international, waardoor de ‘grens’ dit jaar letterlijk zijn grenzen hoopt te verleggen naar het buitenland.

Sportzaterdag, 2 januari 2010

Bergsma kan ook als sprinter uit de voeten

Biddinghuizen - De tweet na afloop van zijn zege in Biddinghuizen liet aan duidelijk niets te wensen over. ‘Winst in Biddinghuizen! In een sprint, wat een grap!’ Jorrit Bergsma voelde zich de laatste weken al heel sterk, maar een zege bleef uit. Gisteren was hij zelfs zo sterk dat hij erkende sprinters als Ruud Aerts (tweede) en Jan Maarten Heideman (derde) versloeg. Bergsma won daarmee de zestiende wedstrijd om de Marathon Cup.

Sportzaterdag, 2 januari 2010

Wennemars valt definitief af voor Spelen

Heerenveen - Erben Wennemars zal definitief niet deelnemen aan de Olympische Winterspelen van Vancouver. De 34-jarige Zwollenaar krijgt geen plek in de ploegachtervolging, omdat bondscoach Wopke de Vegt de twee resterende posities wil invullen met specialisten op de vijf kilometer. Dat maakte schaatsbond bekend.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties