Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van maandag, 19 oktober 2015.

Cultuurmaandag, 19 oktober 2015

Koorzang van hoog niveau bij eerste lustrum Collegium Vocale Fryslân

In 2010 stond dirigent en componist Gerben van der Veen uit Haskerdijken op een kruispunt in zijn leven. Zijn vaste baan als muziekdocent bij muziekschool A7 in Heerenveen ging verloren als gevolg van een faillissement. Er volgde een herstart met Ateliers Majeur en hij kon terugkomen maar twijfelde. Van der Veen luisterde naar zijn innerlijke stem (Listen to the song in you) en ziedaar: de start van zijn lang gekoesterde wens ging in vervulling.

Hoofdartikelmaandag, 19 oktober 2015

Knieval voor Erdogan gaat wel heel diep

Europa heeft het moeilijk in de vluchtelingencrisis. Zelfs zo moeilijk dat onder leiding van de Duitse Bondskanselier Angela Merkel de banden met Turkije worden aangehaald. Dat land speelt een belangrijke rol in de 'doorvoer' van vluchtelingen naar Europa. De Turkse premier Erdogan beseft dat en heeft Europa toezeggingen gedaan om de doorvoer te beperken. Maar voor niets gaat de zon op: Erdogan wil de onderhandelingen over toetreding van Turkije heropenen en dat gaat gebeuren. Erdogan wil de visumplicht naar Europa eerder versoepelen dan gepland en Erdogan krijgt zijn zin.

Regiomaandag, 19 oktober 2015

Rijk eist noodopvang in alle provincies

Leeuwarden - In elke provincie moeten minimaal 2000 tot 2500 plaatsen voor noodopvang komen. Dat schrijft minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken in een brief aan de provinciebesturen.

Geloof & Kerkmaandag, 19 oktober 2015

Het loopt na drie jaar storm in Nijkleaster

Jorwert - In onze strijd voor het behoud van de schepping moeten we minder fanatiek zijn, en meer de fantasie de ruimte geven. Dat zei pionierpredikant Hinne Wagenaar tijdens de derde Jaardag van Nijkleaster. Ruim 150 mensen vierden gisteren deze dag in Jorwert mee.

Sportmaandag, 19 oktober 2015

De sprookjesrentree van Buijs duurt slechts zeven minuten

Door Daan Rieken

Sportmaandag, 19 oktober 2015

Weer geen zege Cambuur, maar ook: weer geen verlies

Door Gerard Bos -


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties