Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 19 oktober 2002.

Achtergrondzaterdag, 19 oktober 2002

De moeizame weg naar democratie in Pakistan

Op 10 oktober werden in Pakistan parlementsverkiezingen gehouden. De Europese Unie was door de Pakistaanse regering uitgenodigd waarnemers te sturen. Een vijftigtal waarnemers vertrok in de loop van september naar Pakistan. Eén van die waarnemers was Sikke Bruinsma uit Boornzwaag.

Analysezaterdag, 19 oktober 2002

Opnieuw naar de stembus

Er was voor premier Balkenende geen houden meer aan. Het kabinet was niet te redden. Ondanks de afgesproken radiostilte tijdens de rouwweek van prins Claus, lukte het de leden van de LPF niet hun onderlinge verschillen binnenskamers te houden en eendrachtig naar een oplossing te zoeken. De ruzies kregen gevolgen voor de regering, waarin twee LPF-ministers met elkaar vochten. Het vertrouwen dat het goed zou komen verdween bij de coalitiepartners CDA en VVD begin deze week als sneeuw voor de zon.

Bijschriftzaterdag, 19 oktober 2002

Vrienden van Jezus

Het lied Welk een vriend is onze Jezus , is nog steeds een populair lied.

Cultuurzaterdag, 19 oktober 2002

Matt Damon zoekt zijn geheugen

Makers van actiefilms grijpen bij gebrek aan een goed verhaal vaak naar veel actie en een overdadige hoeveelheid geweld. Wanneer het publiek getrakteerd wordt op een stortvloed van knallen en explosies, dan zal het wel tevreden de bioscoop verlaten.

Economiezaterdag, 19 oktober 2002

Overname Hubert door Scheepswerf Harlingen

Harlingen – Scheepswerf Harlingen Holding bv, heeft via een dochteronderneming de aandelen van USF Hubert Waterbehandeling bv in Stavoren overgenomen van Vivendi Water Systems Nederland Holding bv. Dit heeft de directie van Scheepswerf Harlingen Holding bekend gemaakt.

Economiezaterdag, 19 oktober 2002

Zeven Provinciën bepaalt melkprijs

Meppel - De definitieve melkprijs voor 2001 van zuivelcoöperatie De Zeven Provinciën is vastgesteld op 37,17 euro per honderd kilogram melk.

Hoofdartikelzaterdag, 19 oktober 2002

Over en uit…

Over en uit. Zo is het met sterven, zegt Kuitert. De gedachte van het eeuwige leven is volgens hem door het christendom gebruikt om te troosten. Er is niks mis met een hemel, zolang we maar beseffen dat de hemel niet ‘echt’ is. Het eeuwige leven als een ‘stand van zaken’, daar gelooft Kuitert niet in, staat in zijn nieuwste boek.

Regiozaterdag, 19 oktober 2002

Statenleden vrezen effect ‘Haags geweld’

Leeuwarden – De Tweede-Kamerverkiezingen die in januari worden gehouden, zullen nadelig zijn voor de Statenverkiezingen in maart. Die angst uiten de (beoogde) lijsttrekkers van de politieke partijen in Fryslân. Ze denken dat het ‘Haagse geweld’ de aandacht voor de Statenverkiezingen wegneemt.

Regiozaterdag, 19 oktober 2002

Het verschil van ruim één seconde

Leeuwarden – Wie zal het snelst het uit zes hindernissen bestaande parcours afleggen: motorcoureur Michiel Visser of een van de drie ruiters. Op de vraag van de speaker in het FEC brullen honderden kinderen luidkeels: het paaaaaaaaaaaaard.

Regiozaterdag, 19 oktober 2002

Longontsteking doodt zeehond

Groningen - Het merendeel van de zeehonden die in de Waddenzee dood is gegaan, is overleden aan een acute longontsteking. De dieren verkeerden in een goede conditie. Dit blijkt uit de eerste resultaten van de massale sectie van ruim duizend dode zeehonden die vrijdag in Groningen is afgerond.

Regiozaterdag, 19 oktober 2002

Waarom Cateau (12) met Willem III dineerde

Leek - Wie wel eens in het Allersmabos bij Ezinge wandelt, is vast wel eens langs een groot hek gelopen. Achter dit hek staat een prachtig rood stenen gebouw op een strak, rechthoekig terrein met hoge loofbomen. Het is een gebouw met een woelige geschiedenis.

Regiozaterdag, 19 oktober 2002

Oorlogsmisdadiger Bikker voor de rechter

Zwolle – De Duitse justitie gaat de in het Duitse Hagen woonachtige Nederlandse oorlogsmisdadiger Herbertus Bikker alsnog vervolgen wegens moord. Dat heeft officier van justitie Maass uit Dortmund vrijdag bekendgemaakt.

Regiozaterdag, 19 oktober 2002

Jeugd Wjelsryp krijgt plek in kleedruimte

Wjelsryp – Jongeren in Wjelsryp krijgen in de wintermaanden een ‘hangplek’ in de kleedruimte van het kaatsveld in het dorp. De 22 jongens en meisjes van 12 tot 18 jaar zoeken samen met Dorpsbelang al tijden naar een geschikt onderkomen.

Regiozaterdag, 19 oktober 2002

De genezende werking van zwamthee


Geloof & Kerkzaterdag, 19 oktober 2002

‘Armoedezondag moet nationaal worden’

Leeuwarden - Verschillende kerken geven zondag aandacht aan het thema Armoede. Vooralsnog alleen kerken in Fryslân, want het initiatief dat in Drachten al tien jaar geleden werd genomen, heeft nog geen landelijke navolging gevonden. Daarin moet verandering komen, is de mening op zowel provinciaal als landelijk niveau.

Sportzaterdag, 19 oktober 2002

Cambuur pakt moeiteloos de punten bij MVV

Maastricht - Minimale inspanning, maximaal resultaat. Cambuur Leeuwarden versloeg vrijdagavond in Maastricht MVV met riante cijfers. Hoewel de uitslag anders doet vermoeden, was Cambuur zeker niet superieur. Maar wel trefzeker.

Sportzaterdag, 19 oktober 2002

Heinie Boersma Fryske Hynsteman van 2002

Leeuwarden - Henny Boersma uit Aldegea-G is vrijdagavond in de piste rondgereden als de nieuwe Fryske Hynsteman. De jury van paardensportjournalisten was unaniem in de keus voor de huidige inspecteur voor de drie Noordelijke provincies van het Koninklijk Warmbloed Paardenstamboek Nederland (KWPN).

Sportzaterdag, 19 oktober 2002

Albert Voorn laakt het forceren van paarden

Leeuwarden - De commercie staat niet toe dat er op de juiste wijze met toppaarden wordt omgegaan. Waar paardenfluisteraars de ziel van het paard verstaan, zijn veel van de huidige topruiters doof voor de natuur van het paard. Dat was in het kort de inhoud van het eerste kennissymposium over het paard in het Van Hall Instituut in Leeuwarden.

Sportzaterdag, 19 oktober 2002

Boudewijn Pahlplatz moet zich thuis voelen

Boudewijn Pahlplatz zit zaterdagavond ,,zeker weten’’ op de tribune als de twee clubs die hij een heel warm hart toedraagt tegen elkaar uitkomen. Twente speelt thuis tegen SC Heerenveen en de thuisclub mag van hem winnen. ,,Heerenveen is een fantastische club die ik veel goeds toewens. Maar morgen even niet. Zo gaat dat hè.’’

Sportzaterdag, 19 oktober 2002

Rentree Jenita Smit met de snelste seizoenstijd

Heerenveen – Jenita Hulzebosch-Smit heeft vrijdag na zo’n acht jaar stilletjes haar rentree gemaakt op de langebaan.

Sportzaterdag, 19 oktober 2002

Geen wijzigingen in basiself Heerenveen

Heerenveen – SC Heerenveen treedt zaterdag in de uitwedstrijd tegen FC Twente met dezelfde elf aan als twee weken geleden tegen NEC. Dat betekent dat PSV-huurling John de Jong opnieuw de voorkeur krijgt. Ook Arjan Ebbinge krijgt na het duel tegen NEC (1-1) opnieuw de voorkeur.

Sportzaterdag, 19 oktober 2002

Sportartsen ook niet erkend door rechter

Sneek – Sportartsen worden niet erkend als medisch specialist. De afwijzing van het Koninklijke Nederlands Medisch Genootschap (KNMG) en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, om sportartsen niet te erkennen als klinisch medisch specialist, werd gisteren in beroep door de rechter in Utrecht bekrachtigd. Ron du Bois, sportarts en directeur van Sportgeneeskunde Friesland, is teleurgesteld.

Weerzaterdag, 19 oktober 2002

Buien

Vandaag is er veel bewolking en vallen er af en toe buien. Lokaal met een slag onweer of hagel. Er waait een matige tot krachtige west tot noordwestenwind. Het wordt 8 graden. Morgen is het grotendeels droog met af en toe zon en 9 graden. Het wordt waterkoud.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties