Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 19 september 2017.

Cultuurdinsdag, 19 september 2017

Dichtwedstrijd beschadigd

Leeuwarden - Er is opnieuw opschudding ontstaan rond de verkiezing van Dichter fan Fryslân. Eén van de drie genomineerden heeft op een blog op internet onthuld dat haar gedicht één van de drie kanshebbers is.

Cultuurdinsdag, 19 september 2017

De Wâldsang test concertzaal Litouwen

Buitenpost - Brassband De Wâldsang uit Buitenpost gaat volgende week naar Litouwen om daar een nieuwe concertzaal uit te proberen en geeft er enkele concerten. De kampioensdivisieband gaat kijken of de nieuwe accommodatie in de kustplaats Palanga geschikt is voor de Europese Brassband Kampioenschappen in 2019. Het land beschikt zelf niet over een band die in de hoogste divisie speelt en voldoende volume kan produceren, zegt dirigent Rieks van der Velde.

Economiedinsdag, 19 september 2017

Akkers en weilanden zijn te nat om te oogsten

Leeuwarden - ,,Het rooien van de aardappelen ligt overal stil, het is nat, nat, nat.” Zo kenmerkt akkerbouwwoordvoerder Tineke de Vries van LTO Noord de situatie in de Friese akkerbouw. ,,Wanneer het vanaf nu droog blijft, duurt het nog verschillende dagen voor we het werk kunnen hervatten. Het zal in ieder geval niet snel zijn. De grond kan niks meer hebben en is geheel doorweekt en de waterpeilen zijn hoog.” De vooruitzichten op beter weer zijn in ieder geval positief. Voor de komende week worden er amper buien verwacht.

Hoofdartikeldinsdag, 19 september 2017

Rekenschap afleggen van een donkere tijd

Vorige week is officieel het historisch onderzoek begonnen naar de gebeurtenissen in het voormalig Nederlands Indië in de periode tussen 1945 en 1950. In deze jaren vond de dekolonisatie plaats van het land dat Indonesië zou gaan heten.

Regiodinsdag, 19 september 2017

Vijf bedrijven krijgen taxiklus in Noordoost-Fryslân

Dokkum - Het WMO- en leerlingenvervoer in Noordoost-Fryslân wordt vanaf 2018 tot en met 2022 verdeeld over vijf taxibedrijven: Taxi NOF uit Kollumerzwaag, Waaksma uit Kootstertille, VMNN en Taxi Dorenbos uit Assen en Postma uit Broeksterwâld. Daarmee gaat ruwweg twee derde van het vervoer over naar een nieuwe hoofdaannemer.

Regiodinsdag, 19 september 2017

Friese vlag wordt nog vaak verward met Groninger variant

Leeuwarden - Hoe ziet de Friese vlag er ook alweer uit? Lang niet alle Friezen zullen dat tot in detail weten. Sterker nog: geregeld wordt een variant gebruikt die meer lijkt op de (Groningse) Ommelander vlag. Historicus Max Koning vindt dat de provincie Fryslân hen hierop moet aanspreken.

Regiodinsdag, 19 september 2017

Gaswinbedrijf ontkent fout bij Opeinde

Opeinde - Vermilion heeft wel degelijk toestemming om gas te winnen uit het veld bij Opeinde. Dat stelt althans Elita Cordova, woordvoerder van het gasbedrijf. Volgens Cordova staat weliswaar een foutieve einddatum in het winningsplan, maar blijkt uit een plaatje in datzelfde document dat het bedrijf tot 2027 gas mag winnen. Het bedrijf reageert hiermee op de aantijging van de provincie Fryslân dat de gaswinning mogelijk onrechtmatig is.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties