Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 19 augustus 2011.

Cultuurvrijdag, 19 augustus 2011

Iepenloftspul Jorwert is al 65 procent van kaarten kwijt

Jorwert - Voor de voorstelling Bohemia door het iepenloftspul Jorwert is momenteel 65 procent van de kaarten verkocht. Dat heeft zakelijk leider Immie Jonkman gisteren gemeld. Daarmee zit de kaartverkoop ongeveer op het niveau van 2009. Vorig jaar ging de kaartverkoop nog sneller, maar toen werd Festen gespeeld. ,,In protte minsken kinne dat fan ’e film. La Bohème fan Puccini is by it grutte publyk minder bekend, dat wy binne tige tefreden.”

Economievrijdag, 19 augustus 2011

Melkveehouder zoekt naar maatschappelijke rol

Loënga - De kalfjes bij de koe laten na de geboorte voor het welzijn van moeder en kind. Sleutelen aan de samenstelling van het gras voor een betere gezondheid van de koe. Het zijn twee voorbeelden van het nieuwe denken van melkveehouderskoppel Jan Jellema en Hanneke Hansma uit Loënga. Onder het motto boerenbeleving zoeken ze naar een balans tussen het boeren en de natuur.

Hoofdartikelvrijdag, 19 augustus 2011

De crises in de wereld en de burger in Lollum

Naast nieuws over verschrikkelijke gebeurtenissen - bijvoorbeeld het drama van het Belgisch festival - worden de media beheerst door berichten over de financiële markten en over ontwikkelingen in de economieën. Dat lijkt terecht: wat er op de beursvloer gebeurt raakt uiteindelijk de portemonnee van iedere burger. En als de economie hapert, ligt het spook van de werkloosheid op de loer en dreigt de stagnatie in de woningmarkt alleen maar langduriger te worden. Het zijn allemaal belangrijke onderwerpen die terecht veel aandacht krijgen.

Regiovrijdag, 19 augustus 2011

Ondernemers Drachten eisen compensatie

Drachten - Ondernemers aan de Drift willen compensatie van de gemeente Smallingerland voor de schade die zij ondervinden nu de weg voor vier jaar wordt afgesloten.

Regiovrijdag, 19 augustus 2011

Een vereniging is er juist om de student te helpen

Leeuwarden - Studenten moeten zelf weten of ze lid worden van een studentenverening of niet, geeft de NHL in Leeuwarden desgevraagd aan. De hogeschool volgt het voorbeeld van de Universiteit van Amsterdam (UvA) niet, waar enkele faculteiten waarschuwen voor het lidmaatschap van sommige studentenverenigingen. Vooral tijdens de ontgroeningsperiode worden veel colleges gemist, wat in een achterstand resulteert die niet altijd meer ingehaald kan worden. Stenden Hogeschool kon niet voor de deadline van de krant bereikt worden.

Regiovrijdag, 19 augustus 2011

Een studentenhuis met overzicht en rust

Een studentenhuis, maar dan voor mensen met autisme. Anne Jan (23) studeert microbiologie en woont nu een tijdje op kamers bij Stumass in Leeuwarden.

Regiovrijdag, 19 augustus 2011

Elke dag een gekookt eitje en drie borreltjes

Bolsward - ,,Het kopje is nog goed, alleen de benen willen niet meer.” Theo de Jong uit Bolsward wordt vandaag honderd maar wie hem over het verleden hoort vertellen, geeft hem die leeftijd niet. Telefoonnummers, jaartallen, anekdotes en bijzondere gebeurtenissen. De Jong somt ze probleemloos op.

Regiovrijdag, 19 augustus 2011

Strijd om dertigste IFKS-titel nog helemaal open

Echtenerbrug - Nog zeven schippers zijn volop in de running om in de A-klasse de dertigste IFKS-titel in de wacht te slepen. Met zijn tweede seizoenszege nestelde Henk Regts van de Ut en Thús uit Nij Beets zich gisteren stevig op een tweede plaats in het klassement achter de verrassend goed zeilende Sieb Meijer.

Geloof & Kerkvrijdag, 19 augustus 2011

Noorse kerkleiders dankbaar voor steun

Genève - Kerkleiders uit Noorwegen hebben in Genève tijdens een kerkdienst hun dank uitgesproken voor de steun die de Noren uit de hele wereld hebben gekregen na de aanslagen op 22 juli door Anders Breivik. In Genève was de delegatie, waaronder alle twaalf bisschoppen van de Lutherse Kerk van Noorwegen, te gast. Er werd een gezamenlijke gebedsdienst gehouden met het personeel van de Wereldraad van Kerken, van hulporganisatiekoepel ACT Alliance, de Konferentie van Europese Kerken en de Lutherse Wereldfederatie.

Geloof & Kerkvrijdag, 19 augustus 2011

Máxima: geven aan goede doelen hoort erbij

Prinses Máxima was gisteren te gast bij de opening van het Xnoizz Flevo Festival in Busloo, bij Apeldoorn. De prinses woonde een workshop over omgaan met geld bij en keek opgetogen rond op het festival.

Sportvrijdag, 19 augustus 2011

Mohamed El Makrini, jonge routinier van SC Cambuur

Leeuwarden - In de puzzel die Cambuurselectie heette, ontbrak de afgelopen voorbereiding lange tijd één stukje. Die heette ‘ervaren middenvelder’. De stukjes die geprobeerd werden (Albert van der Haar, Toni Varela, Joost Broerse, Ilja van Leerdam) bleken niet haalbaar. En toen ineens was daar toch de oplossing. Zijn naam: Mohamed El Makrini. Afkomstig van FC Den Bosch. Inderdaad, uitgerekend vanavond de tegenstander van de Leeuwarders.

Sportvrijdag, 19 augustus 2011

Zomer voor drie seizoenen naar sc Heerenveen

Leeuwarden - Verdediger Ramon Zomer heeft vandaag een driejarig contract ondertekend bij sc Heerenveen. Als de 28-jarige Zomer de medische keuring vanmorgen goed doorstaat, dan zal hij de komende drie jaar te bewonderen zijn in het Abe-Lenstra stadion. Zomer is afkomstig van NEC en pakte twee weken geleden in de seizoensouverture nog een punt (2-2) bij de Friese club.

Sportvrijdag, 19 augustus 2011

Janmaat fit genoeg voor rentree tegen Twente

Heerenveen - Verdediger Daryl Janmaat is fit genoeg om morgenavond aan te treden in het thuisduel tegen FC Twente. De verdediger liep vorige week zaterdag in de aanloop naar de uitwedstrijd tegen Ajax een hamstringblessure op en miste daardoor het duel een dag later. Inmiddels zijn de klachten onder controle al wenst trainer Ron Jans geen risico te nemen met de verdediger. Vandaag na de laatste training zal hij daarover met de technische staf een definitieve beslissing nemen.

Sportvrijdag, 19 augustus 2011

Sport Staalt Spieren, zo heette Harkemase Boys ooit

We hadden het als sportredactie kunnen weten: een kennisquiz over Harkemase Boys levert vele reacties op en alle inzenders hadden de antwoorden op de vijf vragen goed.

Sportvrijdag, 19 augustus 2011

Spanning is in fierljepland rekbaar begrip

IJlst - Zoals elk seizoen gaat het dit jaar in het fierljeppen vooral over de topklasse. Terecht, want zij zijn de beste ljeppers. Maar ze zorgen niet altijd voor de meeste spanning. Zéker niet in het jaarklassement, waarin Bart Helmholt een riante voorsprong heeft op de concurrentie. Het geldt ook voor de andere klassen, uitgezonderd de junioren. Vooral hun strijd was daarom gisteren in IJlst in de voorlaatste wedstrijd van het seizoen bijzonder interessant.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties