Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 19 augustus 2010.

Cultuurdonderdag, 19 augustus 2010

Nieuwe aanvraag voor metalfestival Into the Grave

Leeuwarden - De organisatoren van het metalfestival Into the Grave hebben opnieuw een vergunning aangevraagd bij de gemeente Leeuwarden. Ze willen dat het muziekevenement volgend jaar plaatsvindt, op het Oldehoofsterkerkhof in Leeuwarden. Het metalfestival zou eigenlijk deze maand plaatsvinden, maar de gemeente Leeuwarden hield dit tegen omdat er te weinig politie beschikbaar was. Into the Grave viel middenin de Sneekweek.

Economiedonderdag, 19 augustus 2010

Jouster duo verovert de koffiemarkt

Vijfentwintig en zevenentwintig jaar zijn ze, de directieleden van Doppio Espresso. Ondanks hun jonge leeftijd bestormen ze vanuit het Jouster hoofdkantoor de Nederlandse koffiemarkt. In augustus opent de vierde vestiging haar deuren in de Utrechtse Shopping Mall. Volgend jaar is Leeuwarden aan de beurt.

Hoofdartikeldonderdag, 19 augustus 2010

Samenvoegen van ministeries...

Over de formatie is weinig bekend, maar soms sijpelt er wat nieuws naar buiten. Zoals het verhaal dat de onderhandelaars van VVD, PVV en CDA praten over het samenvoegen van ministeries. Geen nieuw idee, bij de mislukte gesprekken over Paars-plus werd er ook al gesproken over een kernkabinet. Op de een of andere manier heeft het idee bij politici postgevat dat de overheid effectiever en goedkoper wordt als er minder ministers zijn.

Regiodonderdag, 19 augustus 2010

‘Toerist moet hier ook iets kunnen zien’

Drachtstercompagnie - Hans de Jong kan zo een tentoonstelling inrichten over de geschiedenis van Drachtstercompagnie. Alleen is er nu nergens plaats voor.

Regiodonderdag, 19 augustus 2010

Friese studenten zoeken elkaar toch op

Groningen/Wageningen De introductietijd in de studentensteden is weer van start gegaan. In Groningen en Wageningen zoeken Friese studenten elkaar op.

Regiodonderdag, 19 augustus 2010

Bewoners de Burd komen bij rechter niet verder

Grou - Boarnsterhim heeft de regels niet geschonden door een convenant over de veerpont van en naar de Burd op te zeggen, vindt de rechter.

Regiodonderdag, 19 augustus 2010

In een woongroep zoek je zelf je buren uit

Leeuwarden - De Vereniging Groepsgewijs Wonen Friesland merkt dat vijftigplussers steeds vaker belangstelling hebben voor woongroepen. In deze woonvorm ken je alle buren persoonlijk, maar woon je verder geheel zelfstandig in een appartement.

Regiodonderdag, 19 augustus 2010

Tweede huis in krimpregio biedt kansen

Leeuwarden - Voor de Friese streken die kampen met krimp, kan het een oplossing zijn om leegstaande woningen aan te bieden als tweede huis voor bijvoorbeeld Randstedelingen. Dat heeft echter alleen zin als het gaat om goed onderhouden huizen met genoeg ruimte, in een aantrekkelijke omgeving.

Sportdonderdag, 19 augustus 2010

Roorda en Dost bij Jong Oranje

Zeist Heerenveen-spelers Geert-Arend Roorda en Bas Dost maken deel uit van de voorlopige selectie van Jong Oranje voor de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Spanje. Het tweetal staat op de lijst van 22 spelers die bondscoach Cor Pot gisteren bekendmaakte. Het duel in en tegen Spanje vindt vandaag over twee weken plaats. Jong Oranje, dat in de gehele kwalificatiereeks nog geen punt heeft gemorst, plaatste zich vorige week met een 3-0 zege op Liechtenstein als eerste team voor de beslissende play-offs in oktober. Ook is de ploeg van Pot al verzekerd van de groepswinst in poule 4. Spanje moet winnen om als een van de beste nummers twee uitzicht te houden op de play-offs, waar de definitieve tickets voor het EK 2011 in Denemarken kunnen worden verdiend.

Sportdonderdag, 19 augustus 2010

Met z’n allen in een vliegtuig vanuit Philadelphia

De Friesland Aris verwacht zaterdagochtend een speciale levering uit Philadelphia, Pennsylvania. Want de zes overzeese versterkingen die de Leeuwarder basketbalclub onlangs vastlegde, zijn hard nodig in de aanloop naar het nieuwe seizoen. Coach Pete Miller ziet zijn bijna volledig gerenoveerde ploeg maandag voor het eerst in z’n geheel. ,,Het blijft altijd een verrassing hoe we er voor staan.”

Sportdonderdag, 19 augustus 2010

Wjelsryp wint 47e Revanche Freulepartij

Jellum-Bears Wjelsryp heeft gisteren in Jellum-Bears de 47e Revanche Freulepartij gewonnen. Het partuur van Pieter S. Scharringa, Gerrit Scharringa en Jelle Scharring was in de finale met 5-2 6-0 te sterk voor Bolsward. Op die stand besliste een zitbal van Wjelsryp de partij. Bolsward werd vorig jaar nog winnaar van de wedstrijd en kwam dit jaar in de finale door vrij eenvoudig af te rekenen met Sint Jacobiparochie, Sexbierum-Pietersbierum en Franeker. De later winnaar Wjelsryp had het lastiger, vooral in de halve finale tegen Sint Annaparochie. Dat partuur knokte zich na een 5-1 voorsprong van Wjelsryp nog terug tot 5-5. Wjelsryp ging echter door, zoals ze dat eerder al deed tegen Witmarsum en Peins.

Sportdonderdag, 19 augustus 2010

Jans: Heerenveen is geen supermarkt

Zaterdag zat hij na de 0-0 van zijn ploeg in Enschede nog in de persruimte van FC Twente en gisteren sprak sc Heerenveen-trainer Ron Jans over uitgerekend die club. Want de coach vindt dat zijn alom begeerde aanvaller Roy Beerens (22) niet naar de Tukkers zou moeten vertrekken.

Sportdonderdag, 19 augustus 2010

Volg Friesch Dagblad Sport op Twitter

Op de hoogte blijven van nieuws rond sc Heerenveen en SC Cambuur? Het laatste nieuws over het turnen met Epke Zonderland of het wielrennen met Pieter Weening van Rabobank en Lieuwe Westra van Vacansoleil? Lezen over kaatsen, fierljeppen, basketbal, volleybal, ijshockey, zeilen en zwemmen? Benieuwd hoe het Sven Kramer vergaat bij het schaatsen of Sybren Jansma in het bobsleeën? Of simpelweg een vraag, opmerking of een mening geven?


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties