Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 19 augustus 2003.

Achtergronddinsdag, 19 augustus 2003

‘Lagere tarieven voor nijverheidsproducten’

Genčve - De industrielanden lijken het eens over een strategie voor de ministertop van de Wereldhandelsorganisatie (WTO) die op 10 september in het Mexicaanse Cancún begint.

Analysedinsdag, 19 augustus 2003

‘Politiek laat zich piepelen’

Na de recente commotie over de ‘rekenfout’ wordt de Tweede Kamer deze week opnieuw geconfronteerd met nieuwe elementen in de Schipholdiscussie. De voorbereidingen voor een extra taxibaan zijn in volle gang, zo bleek gisteren uit het EO-programma De Ochtenden. Tweede-Kamerleden reageren verbaasd. Duyvendak (GroenLinks): ,,We zijn misleid.’’

Bijschriftdinsdag, 19 augustus 2003

Waarheid en vrijheid

In de bijbel gaat de waarheid vooraf aan de vrijheid. Zonder de waarheid kan de vrijheid niet ingevuld worden.

Cultuurdinsdag, 19 augustus 2003

Sutelaksje iepene yn ’e bosk fan Cornjum

Cornjum - De Fryske skriuwers Lida Dykstra, Akky van der Veer, Margryt Poortstra, Sietse de Vries, Durk van der Ploeg en Jabik Veenbaas komme nei Cornjum by de start fan de Sutelaksje fan de Stichting It Fryske Boek.

Cultuurdinsdag, 19 augustus 2003

Sneker wil nieuw fanfareorkest oprichten in Fryslân

Sneek - Dirigent en arrangeur Jan Brens uit Sneek is bezig met de oprichting van een nieuw fanfare-orkest in Fryslân, een koraalorkest met de naam Hymne.

Economiedinsdag, 19 augustus 2003

Voorlopig geen doorstart voor Brada

Leeuwarden - De failliete slachterij Brada’s Vleeschbedrijf maakt op korte termijn geen doorstart. Dat heeft curator R. van der Spek maandag gezegd. De onderneming legt deze week de slachtactiviteiten stil.

Hoofdartikeldinsdag, 19 augustus 2003

Een ramp…

De Titanic is gezonken. ‘Praktisch onzinkbaar’, want voorzien van zestien waterdicht geachte compartimenten, voerde het schip tijdens zijn eerste reis 1517 opvarenden mee naar een zeemansgraf. Er waren veel te weinig reddingboten aan boord; dat was immers maar onnodige ballast op een schip dat niet zinken kon.

Regiodinsdag, 19 augustus 2003

Politie in Sneek stelt identiteit verkeerd vast

Leeuwarden – De politie in Sneek heeft een verkeerde identiteit vastgesteld bij een man uit Sneek. Een familie is er dagen vanuit gegaan dat hun vader was overleden.

Regiodinsdag, 19 augustus 2003

Veiligheid panden onbekend

Kollum - De brandveiligheid van veel openbare gebouwen in Kollumerland is ,,onbekend of discutabel’’. De gemeente is erg traag in het verlenen van gebruiksvergunningen. Volgens planning is die werkachterstand pas in 2007 ingelopen. Dat duurt te lang, vindt de inspectie van het ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu (VROM).

Regiodinsdag, 19 augustus 2003

Ruzie om een afgesloten straat

Oosterwolde – De Stationsstraat in Oosterwolde is afgesloten voor autoverkeer. Van negen ’s ochtends tot één uur in de middag kan er nog gereden worden; daarna gaan er paaltjes omhoog. Ook in de weekeinden is de straat afgesloten.

Regiodinsdag, 19 augustus 2003

Vogels lijden onder de aanhoudende droogte

Lippenhuizen - Bos- en parkvogels als de tjiftjaf (tsjiftsjaf) , de mees (mies) en de fitis ( lytse hofsjonger) trekken massaal naar het Tjeukemeer. Dat zegt vogelkenner Willem Bil uit Lippenhuizen. Belangrijkste oorzaak is volgens Bil de aanhoudende droogte.

Regiodinsdag, 19 augustus 2003

KNVB overweegt bekertoernooi

Heerenveen – Het noordelijk district van de voetbalbond KNVB overweegt het bekervoetbaltoernooi voor amateurs in te korten. Het is zeer waarschijnlijk dat de bond zaterdag de eerste ronde in zijn geheel zal afgelasten vanwege de aanhoudende droogte. Voetballen op de gortdroge velden kan onherstelbare schade aan de grasmat opleveren.

Regiodinsdag, 19 augustus 2003

Fries vaker gebruikt in familieberichten

Leeuwarden – De familieberichten in de beide Friese kranten bevatten steeds meer Fries. Een kwart van de geboorte- en rouwadvertenties in het Friesch Dagblad en de Leeuwarder Courant was in 2002 geheel in het Fries. In 1932 was dat 8 procent.

Geloof & Kerkdinsdag, 19 augustus 2003

Vrouwen discussiëren over heilige teksten

Leeuwarden – Wat is de betekenis van heilige teksten, zoals de bijbel en de koran, voor vrouwen? Over die vraag buigen zich deze week zo’n 120 vrouwen uit de hele wereld in het conferentiecentrum Kontakt der Kontinenten in Soest.

Geloof & Kerkdinsdag, 19 augustus 2003

‘Hagepreek’ aan de oever van het IJsselmeer

Leeuwarden – De Kerkgemeente Edam houdt komende zondag een hagepreek aan het IJsselmeer.

Geloof & Kerkdinsdag, 19 augustus 2003

R.-k. Afrikanen boos om notitie Vaticaan over genvoedsel

Leeuwarden – De bisschoppen van Botswana, Zuid-Afrika en Swaziland hebben in een gezamenlijke verklaring boos gereageerd op een Vaticaanse verklaring over genetisch gemanipuleerd voedsel.

Geloof & Kerkdinsdag, 19 augustus 2003

Waarom doen kerken wat ze doen?

Leeuwarden – Wat gaan we doen in het nieuwe seizoen? Die vraag stellen veel kerken zich dezer dagen, met het begin van dat nieuwe seizoen voor de deur. Een andere vraag is echter minstens zo belangrijk: waarom doen we wat we doen? Wat is het doel van alle kerkelijke activiteiten, vraagt ds Hans Eschbach, directeur van het Evangelisch Werkverband, zich af.

Geloof & Kerkdinsdag, 19 augustus 2003

Doopsgezinden: een wereldwijde familie

Leeuwarden – Zevenduizend doopsgezinden uit de hele wereld waren de afgelopen dagen bijeen in Zimbabwe. Henk Stenvers, algemeen secretaris van de (Nederlandse) Algemene Doopsgezinde Sociëteit, was een van hen. Hij blikt terug.

Sportdinsdag, 19 augustus 2003

Turnploeg heeft geen verklaring voor deceptie

Anaheim - Met een rede van ongeveer drie kwartier zette bondscoach Frank Louter uiteen waarom het met zijn turnsters fout was gegaan bij de WK in Anaheim. Dat er volgend jaar in Athene bij de Olympische Spelen geen Nederlandse ploeg meedoet aan de landenwedstrijd, is een deceptie. Maar de coach bleef wonderwel positief.

Sportdinsdag, 19 augustus 2003

Maandagprogramma uit Indoor Friesland

Leeuwarden – Indoor Friesland heeft voor haar komende editie van 14 tot en met 18 oktober het traditionele maandagprogramma geschrapt. Dat betekent dat een groot aantal landelijke L-ruiters niet in actie komen.

Weerdinsdag, 19 augustus 2003

Wat koeler

Het is vandaag en morgen wat koeler met temperaturen die komen te liggen rond 22 graden. Morgen wordt het fraai weer met zonnige perioden en een matige westenwind, kracht 3 ŕ 4


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties