Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 19 juli 2005.

Dossierdinsdag, 19 juli 2005

Ambassadeurs van Suriname verwaarloosd


Economiedinsdag, 19 juli 2005

Personeel zegt vertrouwen op in Asito

Heerenveen - Het kantoorpersoneel van schoonmaakbedrijf Asito in Heerenveen heeft het vertrouwen in de leiding opgezegd. Vakbond CNV Schoonmaak meldde gisteren dat de aanleiding voor de vertrouwensbreuk ligt in het komen en gaan van vestigingsmanagers en in het zonder overleg afschuiven van taken en verantwoordelijkheden door die managers. Voorlopig voert het personeel slechts de normale werkzaamheden uit. De personeelsleden leggen problemen die ontstaan bij de leiding. Die mag de problemen zelf oplossen, aldus CNV. De vestigingsmanager van Asito was niet bereikbaar voor commentaar.

Economiedinsdag, 19 juli 2005

Drachten krijgt vestiging MediaMarkt

Drachten - Drachten krijgt een megastore van MediaMarkt. De elektronicagigant opent op het Raadhuisplein een moderne vestiging, waarmee het bedrijf een groot deel van de markt in Noord Nederland wil bedienen. Redema Consultants meldde gisteren een huurcontract met Mediamarkt te hebben gesloten. De werkzaamheden starten naar verwachting in de tweede helft van 2006.

Economiedinsdag, 19 juli 2005

NS is monopolie kwijt voor treinonderhoud

Leeuwarden - Vervoersbedrijf Arriva laat zijn treinen niet langer door NedTrain onderhouden. Daarmee verliest de NS-dochter het monopolie op treinonderhoud in Nederland. Het Duitse bedrijf Vioth gaat het onderhoud van de nieuwe treinen, die vanaf volgend jaar worden ingezet, verzorgen. Bij de nieuwe vestiging van Vioth in Leeuwarden komen 25 mensen in dienst.

Hoofdartikeldinsdag, 19 juli 2005

Terrorisme, privacy…

De bomaanslagen in Londen en de dreiging van een terreuraanslag in ons land maken het de regering gemakkelijk: er is nauwelijks verzet tegen de verregaande verruiming van de informatieverzameling door de overheid. Als de nieuwe wetgeving op dit punt in werking is, blijft er niet veel meer verborgen voor de politie. In NRC Handelsblad zei een deskundige: straks weet de overheid precies wie welk boek heeft gekocht.

Regiodinsdag, 19 juli 2005

Sloepenroute gaat niet door

Grou/Leeuwarden – De geplande sloepenroute tussen Leeuwarden en Grou dreigt niet door te gaan. Inwoners van het dorp Eagum liggen dwars; ze willen geen verhoging van de brug in hun dorp ‘vanwege de onveiligheid’. Verplaatsen van de brug betekent het mislopen van noodzakelijke subsidie. Wethouder Jonkers van Boarnsterhim vreest dat de sloepenroute niet doorgaat. ,,De kosten van het maken van de route bedragen rond de vijf ton. Daarvan wordt een groot deel opgebracht door subsidie van de provincie, mits het werk voor februari 2006 is afgerond. Is dat niet het geval, dan moeten we de subsidie mogelijk terugbetalen. Dat risico wil ik de gemeente Boarnsterhim niet aandoen.”

Regiodinsdag, 19 juli 2005

Drie plannen voor aanpak bodemdaling

Franeker - Wetterskip Fryslân laat drie mogelijke oplossingen voor de bodemdaling door zoutwinning bij Oosterbierum en Tzummarum onderzoeken door Arcadis. Het ingenieursbureau presenteerde de varianten gisteravond in Franeker. Arcadis onderzoekt, samen met TNO, welke variant het beste alternatief is voor het plan dat eerder al door ingenieursbureau Oranjewoud was gemaakt, in opdracht van zoutwinner Frisia. Dat plan houdt volgens het waterschap nauwelijks rekening met de gevolgen van de verzilting voor de landbouw in het gebied (Barradeel II).

Regiodinsdag, 19 juli 2005

Kinderen in actie voor opknappen speeltuin

Leeuwarden – De speeltuin aan de Sweelinckstraat in Leeuwarden is volledig overwoekerd. Kinderen in de buurt zijn het zat en zijn een handtekeningenactie begonnen om de tuin op te knappen. ,,Het is zo verwaarloosd, dat vinden we heel jammer”, zegt Marco van der Meulen (14) uit de Beethovenstraat. Hij en zijn vriendjes Daniël Nijboer (13) en Robin van der Wal (13) hebben inmiddels driehonderd mensen laten tekenen. ,,Als we vijfhonderd verzameld hebben, starten we een burgerinitiatief”, zeggen de drie. ,,We willen een voetbalveld en speeltoestellen voor de jonge kinderen.”

Regiodinsdag, 19 juli 2005

Harry Oosterman burgemeester van Ooststellingwerf

Oosterwolde – CDA-Statenlid Harry Oosterman (47) uit Heerenveen wordt waarschijnlijk de nieuwe burgemeester van Ooststellingwerf. Hij volgt Lesterhuis op.

Regiodinsdag, 19 juli 2005

Forse stijging diefstallen van kleine boten

Sneek - De diefstal van langzame boten, trailers en buitenboordmotoren stijgt flink. Dat blijkt uit cijfers van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD). De laatste weken zijn tientallen Friese bootjesbezitters gedupeerd.Gisteren nog constateerden twee inwoners van Akkrum dat ze beroofd waren van hun buitenboordmotortje. De motortjes zaten achter hun bootje op de Boorne bij de spoorbrug. Vorige week werd een trailer met speedboot van een Franeker gestolen. Bij de politie in Fryslân komen in het zomerseizoen bijna dagelijks aangiftes binnen van diefstal van relatief goedkope bootjes. Zo nu en dan pakt de politie een bende die achter de diefstallen van buitenboordmotoren of kleine bootjes zit. Niet meer dan 10 procent van de diefstallen wordt opgelost. Dat percentage is zo laag omdat geen verplichte of eenduidige registratie van de watersportgoederen bestaat.

Sportdinsdag, 19 juli 2005

Heerenveen trekt begroting flink op

Heerenveen – SC Heerenveen wil dit seizoen niets aan het toeval overlaten. De Friese club hoopt ondanks het vertrek van een volledig middenveld minimaal hetzelfde te presteren als de afgelopen voetbaljaargang. En liefst nog iets beter. Daartoe heeft Heerenveen de begroting een flink stuk opgetrokken van zeventien naar 21 miljoen euro. Dat is een verdubbeling ten opzichte van het jaar ervoor, toen Heerenveen van vijftien naar zeventien miljoen ging.

Weerdinsdag, 19 juli 2005

Koel en onstuimig 


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties