Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Archief

De artikelen van maandag, 19 juli 2004.

Bijschriftmaandag, 19 juli 2004

Licht wekt vertrouwen

Twee mannen liepen ’s nachts in een donkere gang.

Dossiermaandag, 19 juli 2004

Naar Grieks model


Dossiermaandag, 19 juli 2004

Don Jopie Betondorp


Hoofdartikelmaandag, 19 juli 2004

Regionale steun…

,,Het is opmerkelijk dat de ‘motor van onze nationale welvaart’, de Randstad, kennelijk onvoldoende toegevoegde waarde voor de overheid genereert om de investeringen aldaar te financieren, en dat voor die financiering een beroep op de ‘achtergebleven gebieden’ moet worden gedaan. Wanneer het Noorden middelen vraagt om de eigen economische ontwikkeling te versnellen, constateren Haagse politici dat het Noorden nu maar eens moet ophouden de hand op te houden. Het behoeft geen betoog dat een dergelijke reactie [op ons] een vreemde indruk maakt.’’

Regiomaandag, 19 juli 2004

Ooievaar kan nog steeds niet zonder hulp

Spanga – Minimaal zeshonderd ooievaars (earrebarren) zullen over een aantal weken vanuit Nederland uitvliegen. Een naoorlogs record, te danken aan de twaalf ooievaarsstations in het land. Thomas en Anna Maarssen beheren het buitenstation in Spanga. Dit jaar bestaat het op de kop af twintig jaar.

Regiomaandag, 19 juli 2004

Noodweer in Nederland zorgt voor veel wateroverlast

Leeuwarden – Het noodweer van het afgelopen weekeinde heeft op veel plaatsen in Fryslân tot schade en wateroverlast geleid. Op verschillende plekken in de provincie liepen zaterdag en zondag straten en kelders onder en waaiden bomen om, nadat het overdag mooi zomerweer was geweest. Ook de rest van het land kampte met overlast. De Friese brandweer moest het afgelopen weekeinde 37 keer uitrukken. In het hele land raakten negentien mensen gewond.

Geloof & Kerkmaandag, 19 juli 2004

Tsjerke Iepen in Reahűs trekt ruim 100 bezoekers

Reahűs – De openstelling van de Sint Martinustsjerke van Reahűs heeft zaterdag ruim 100 bezoekers getrokken. De rooms-katholieke kerk was open in het kader van Tsjerke Iepen, het samenwerkingsproject van het Friesch Dagblad en de Stichting Alde Fryske Tsjerken. In de zomermaanden zijn op tien zaterdagen Friese kerken open voor bezichtiging.

Geloof & Kerkmaandag, 19 juli 2004

Verkiezing meest christelijk-sociale partij op Flevo

Leeuwarden – Tijdens het Flevo Festival van dit jaar vindt een verkiezing plaats van de meest christelijk-sociale partij van Nederland. Harry van Bommel (SP), Jan de Vries (CDA) en Andre Rouvoet (ChristenUnie) zullen op vrijdag 13 augustus het publiek en een jongerenpanel proberen te overtuigen dat zij de verkiezing voor de meest christelijk-sociale partij dienen te winnen. Op zaterdag spreken minister De Geus (SZW) en Doekle Terpstra (CNV).

Geloof & Kerkmaandag, 19 juli 2004

Kerken Centraal-Azië kiezen Bible League

Chicago - Kerken in Centraal-Azië kiezen de Bible League als hun belangrijkste partner in evangelisatie. Dat meldt het hoofdkantoor van de Bible League in Chicago naar aanleiding van een recent gehouden conferentie in Almaty, Kazachstan.

Geloof & Kerkmaandag, 19 juli 2004

Ontspannen kerk zijn

Duizenden toeristen zoeken in de zomer de camping op voor een aangename vakantie. Het Friesch Dagblad bezoekt wekelijks op zondag een van de campingdiensten of speciale kerkdiensten die worden georganiseerd voor de vakantiegangers. Vandaag deel 2: de dienst in de Witte Tent bij de jachthaven van Lauwersoog.

Sportmaandag, 19 juli 2004

Mombarg geeft niets cadeau

Zwaagwesteinde - Cadeautjes worden niet zo vaak gegeven in de sport. Maar uitgerekend op je verjaardag bestolen worden, zorgt toch wel voor een flinke kater. Dat blijft ook het gevoel dat Ingmar Berga overhield aan de eerste skeelerronde van Zwaagwesteinde. Arjan Mombarg werd aangewezen als winnaar, Willem Hut maakte het erepodium compleet.

Sportmaandag, 19 juli 2004

Alleen Adriaanse wil verder in Oudwoude

Oudwoude - Behalve Co Adriaanse was alles en iedereen blij dat scheidsrechter Adriaan Inia vanwege het noodweer de strijd zaterdagavond in Oudwoude voortijdig afblies. De markante trainer bleef protesterend in de dug-out zitten. Uiteindelijk ging hij toch ook overstag en sjokte naar de kleedkamer.

Sportmaandag, 19 juli 2004

Cambuur scoort bij kinderen dankzij open dag vol vertier

Leeuwarden – Eindelijk, een mooie zomerdag. Dat kwam Cambuur Leeuwarden zaterdag goed uit. De jaarlijkse open dag van de Leeuwarders had niet op een beter moment georganiseerd kunnen worden. Mede dankzij het goede weer kwamen er veel mensen op af. De vorig seizoen sportief gezien zieltogende eerstedivisionist heeft vooral bij de jeugd klaarblijkelijk weinig aan populariteit ingeboet. Kinderen waren er namelijk ten overvloede en die vermaakten zich prima door het vele vertier dat Cambuur hen bood.

Sportmaandag, 19 juli 2004

Koele kikker Reinhard is niet af te stoppen

Leeuwarden – Tijdens het door regen geteisterde Wimbledon dit jaar liet tennisbondscoach Tjerk Bogstra zich laatdunkend uit over het niveau van het damestennis. Nog beschamender vond hij het daarom dat er in het mondiale toptennis geen Nederlandse vrouwen een rol van betekenis spelen. Daar zou de komende jaren best eens verandering in kunnen komen. Haar naam: Renee Reinhard, winnares van de Windmill Cup editie 2004.

Weermaandag, 19 juli 2004

Rustig

Vanmiddag is het rustig zomerweer met een temperatuur van ongeveer 21 graden. Daarbij zijn er behoorlijke opklaringen en is de westelijke wind zwak tot matig. Het blijft op de meeste plaatsen droog.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties