Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 19 juli 2003.

Achtergrondzaterdag, 19 juli 2003

EU-bijdrage Wereldwijd Fonds tegen Aids ontgoochelt

De Europese conferentie van donors voor de strijd tegen aids, tuberculose en malaria is teleurstellend afgelopen. Het Parijse evenement leverde minder dan de helft van de verwachte bijdragen op.

Analysezaterdag, 19 juli 2003

Tropische warmte: pret en verdriet

Noodweer in het zuidwesten van Frankrijk heeft deze week het leven gekost aan vijf mensen, onder wie twee Nederlanders. Zeker zestig mensen raakten zwaar gewond. In Nederland zelf was het op dat moment nog ongebruikelijk warm en zonnig weer. Maar ook daar zouden de onweersbuien toeslaan, zij het minder hevig.

Bijschriftzaterdag, 19 juli 2003

Geloof en wetenschap

Dr Arie van den Beukel heeft een mooi boek geschreven onder de titel Waarom ik blijf .

Cultuurzaterdag, 19 juli 2003

Prijzen uitgereikt op Media Art Festival

Leeuwarden – Het Media Art Festival Friesland gaat dit jaar een beginnend kunstenaar onderscheiden met de Media Art Studenten Prijs. Dat heeft de organisatie vrijdag bekendgemaakt. Het is de eerste keer dat de prijs wordt uitgereikt.

Dossierzaterdag, 19 juli 2003

Voor de etalage met z’n allen naar de wedstrijd kijken

Tientallen mensen verdringen zich voor de etalages van de firma Vaartjes aan de Voorstreek in Leeuwarden. Het is 3 april 1957, de dag waarop de voetbalwedstrijd Nederland-Duitsland wordt gespeeld in het Olympisch Stadion in Amsterdam.

Economiezaterdag, 19 juli 2003

Bedrijfsresultaten stemmen niet gelukkig

De Ronde van Frankrijk leidt de aandacht in sterke mate af van de belabberde gang van zaken in het bedrijfsleven. Hoewel het moment dus niet optimaal is, worden we met de neus op een aantal feiten gedrukt die vergelijkbaar zijn met de bedroevende Ronderesultaten.

Hoofdartikelzaterdag, 19 juli 2003

Kinderen, televisie …

Het was tijdens de Irak-oorlog weer even in het nieuws, maar in feite is het dagelijks aan de orde: wat mogen kinderen zien op televisie? Concreet: moeten kinderen in de leeftijd van de basisschool kijken naar beelden van de oorlog? Moest hen toen worden verteld wat de risico’s waren van die oorlog?

Regiozaterdag, 19 juli 2003

Eeuwelinge breit, maar niet op zondag

Joure - Geen woord kan ze ver

Regiozaterdag, 19 juli 2003

Onderzoek ontvangst Omrop

Den Haag/Leeuwarden - De kwaliteit van de radio-ontvangst van Omrop Fryslân in de provincie wordt opnieuw onderzocht. Dit compromis is het resultaat van het kort geding dat de regionale zender heeft aangespannen tegen de Staat. Een speciaal team gaat bij klagers op bezoek om de ontvangstkwaliteit te meten.

Regiozaterdag, 19 juli 2003

Skűtsje-investeringen lijkt een dure belegging

Stavoren - Is investeren in een skűtsje financieel een verstandige zet? De aandeelhouders van de Stichting Skűtsje Súdwesthoek worden vooralsnog niet rijk van hun belegging in het Starumer SKS-skűtsje. Net als vorig jaar bezet Stavoren stevig de laatste plaats in het tussenklassement.

Regiozaterdag, 19 juli 2003

Landelijk honderden klachtenFries klaagt amper over fietspaden Drachten – Friezen klagen amper over de kwaliteit van de fietspaden in de provincie. Van de 807 klachten die de ANWB uit het hele land ontving over de kwaliteit van de paden, kwamen er negen uit Fryslân en nabije omgeving.

Regiozaterdag, 19 juli 2003

Omrop Fryslân stopt met ondertiteling

Leeuwarden – Omrop Fryslân (OF) schaft de ondertiteling voor doven en slechthorenden af. De statenfracties CDA en FNP maken zich zorgen over het voornemen en hebben vragen gesteld aan het college van Gedeputeerde Staten.

Regiozaterdag, 19 juli 2003

Roofbouw, armoede en herstel op het veen

Heerenveen - Grote delen van Fryslân zijn ooit veroverd op het water. Op sommige plaatsen is het beter te spreken van een herovering, nadat de mens eerst door eigen schuld het land verloren had. Dit heeft op grote schaal plaatsgevonden in de laagveengebieden van zuidoost-Fryslân. Eeuwenlang is daar vruchtbare grond afgegraven voor turfwinning.

Regiozaterdag, 19 juli 2003

Fries paardencentrum maakt doorstart

Drachten – Het eind juni failliet verklaarde Fries Paarden Centrum (FPC) in Drachten maakt een doorstart. Dat is vrijdag bekendgemaakt.

Geloof & Kerkzaterdag, 19 juli 2003

‘Ik ben hier om verliefd te worden op Maria’

Jarenlang woonde en studeerde Ester Kruk in Amsterdam zonder iets te weten over de verering van de ‘Vrouwe van alle Volkeren’ (Maria) in een speciaal aan haar gewijde devotiekapel.

Geloof & Kerkzaterdag, 19 juli 2003

‘Wij zijn een open kerkgemeenschap’

Dit jaar viert de Rooms-Katholieke Kerk in Nederland dat het 150 jaar geleden is dat de paus weer bisschoppen aanstelde in ons land. Deze zomer laat het Friesch Dagblad daarom katholieke parochies in het Bisdom Groningen aan het woord over hoe zij invulling geven aan katholiek-zijn anno 2003. Vandaag: de Sint Martinusparochie te Sneek.

Sportzaterdag, 19 juli 2003

Klompe hard op weg naar zijn oude niveau

Tieme Klompe klinkt aan de telefoon een stuk vrolijker dan pak weg halverwege het vorige seizoen. Het herstel na zijn zware achillespeesblessure in maart 2002 liep in eerste instantie vlotjes, maar de spreekwoordelijke laatste loodjes wogen heel zwaar voor de speler van SC Heerenveen.

Sportzaterdag, 19 juli 2003

Cambuur Leeuwarden toont geen ontzag voor Saudiërs

Wirdum – De koning van Saudi- Arabië zal zijn vliegtuig zeker niet inzetten voor de nationale selectie na de oefenwedstrijd tegen Cambuur Leeuwarden vrijdagavond in Wirdum. Trainer Gerard van der Lem zal dit keer met een lijnvliegtuig terug moeten.

Weerzaterdag, 19 juli 2003

Zeer warm

Vanmiddag is het zonnig en zeer warm met een maxima van rond 29 graden. Er waait een zwakke tot matige zuidoostenwind en het blijft droog. Morgen wordt het iets minder, zijn er wat meer wolken en later is er kans op een onweersbui.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties