Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 19 april 2016.

Cultuurdinsdag, 19 april 2016

Fryske strip en app moatte Europa yn

Leeuwarden - Fryslân hat der mei koarten in nij eksportmiddel by: in ynnovatyf digitaal stripboek dat ek maklik yn oare talen útjűn wurde kin. Nei de Fryske lansjearring fan it stripboek en de app kinne oare minderheidstalen yn Europa folgje.

Economiedinsdag, 19 april 2016

Nelf Marrum draagt honderd jaar verfgeschiedenis over aan Tresoar

De Nederlandse Elektrische Lakfabriek (Nelf) in Marrum viert dit jaar het honderdjarig bestaan. De archieven van de fabriek zijn gisteren officieel overgedragen aan Tresoar.

Hoofdartikeldinsdag, 19 april 2016

Speel in op veranderde wereld van de zuivel

Langzamerhand wordt het beeld van het weidegebied voller met koeien. Het is een mooi en in zekere zin vrolijk gezicht: het beweeglijke zwartbonte vee steekt af tegen het al weer mooi groen geworden gras. Maar het financiële beeld van veel boeren is niet zo vrolijk. De melkprijs is nog steeds laag. Boeren die onlangs hebben geďnvesteerd hebben het moeilijk. Zo’n 30 procent van de boeren heeft het echt lastig. De verwachting is dat het aantal ondernemingen dat 'zwaar zit’ dit jaar oploopt tot de helft van het aantal boerenbedrijven.

Regiodinsdag, 19 april 2016

Gooi ze niet weg, die oude familiekiekjes uit de oorlog

Een zomerse jurk, een vlaggetje aan het stuur van de tandem en bagage achterop. Niets aan deze foto doet vermoeden dat die in de oorlog gemaakt is, maar dat is hij wel. In 1941 maakten Eelkje Wielenga en echtgenoot Sijbe Visser uit Gytsjerk een fietstocht door Fryslân. Van de reis hielden ze een fotoverslag bij. Het Fries Verzetsmuseum kreeg het album onder ogen tijdens een inleverdag van oorlogsspullen en nam het op in de digitale collectie.

Regiodinsdag, 19 april 2016

Economie Noorden slecht achterstand door technologie

Leeuwarden - De noordelijke economie blijft ook in 2016 achter bij de landelijke groei- en werkloosheidscijfers. Positieve uitzondering zijn het zuidoosten en zuidwesten van Fryslân. Als het Noorden de komende jaren beschikbare, slimme technologieën goed weet in te zetten in de industrie, landbouw, zorg en energie kunnen deze sectoren de hele economie naar een hoger plan tillen.

Regiodinsdag, 19 april 2016

Verzet wint: komst azc Witmarsum afgeketst

Witmarsum - Er komt geen asielzoekerscentrum (azc) in het voormalige kloostercomplex in Witmarsum. Projectontwikkelaar Tom Genee heeft zijn plan daarvoor teruggetrokken.

Geloof & Kerkdinsdag, 19 april 2016

Dr. Sake Stoppels te gast bij classis Franeker

Gaast - In Gaast wordt donderdag de jaarlijkse studiemorgen gehouden van de missionaire werkgroep van de regionale kerkvergadering Franeker van de Protestantse Kerk. Te gast is dr. Sake Stoppels, werkzaam aan de Vrije Universiteit en bekend van zijn publicaties over gemeenteopbouw.

Geloof & Kerkdinsdag, 19 april 2016

Roosma op nominatie herbenoeming

Stiens - Sikke R. Roosma (66) krijgt mogelijk een vervolgtermijn als secretaris van de Broederschapsraad van de Algemene Doopsgezinde Sociëteit. Roosma, woonachtig in Stiens, is al sinds april 2012 secretaris van het landelijk hoogste orgaan van de doopsgezinden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties