Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 19 april 2012.

Cultuurdonderdag, 19 april 2012

Gouden Spiker Festival live te horen bij Omrop

Leeuwarden | Het Gouden Spiker Festival dat komend weekend plaatsvindt in MFC De Wier in Ureterp is live te volgen in een radio-uitzending op omroplive.nl. Dat heeft een woordvoerder van Omrop Fryslân gemeld.

Economiedonderdag, 19 april 2012

Personeel nog in onzekerheid over baan

Heerenveen | Werknemers van bouwbedrijf Noppert in Heerenveen krijgen over deze week nog hun salaris. De uitbetaling daarna is nog ongewis. Dat zegt CNV-bestuurder Frans Strolenberg. Noppert verkeert in surseance van betaling en een bewindvoerder spreekt met schuldeisers om tot een oplossing te komen. Het personeel zit voorlopig thuis. Bij een mogelijk faillissement krijgen zij via het UWV uitbetaald. Huisbankier Rabobank trok de stekker uit het bedrijf door tegenvallende resultaten. Bouwprojecten van Noppert liggen stil. Toeleveranciers wachten eerst op geld voor ze verder gaan.

Hoofdartikeldonderdag, 19 april 2012

Catshuis en de kosten van marktwerking

Het Catshuisberaad over extra te nemen bezuinigingen is inmiddels de zevende week ingegaan. De kritiek over de lange duur van besluiteloosheid die het kabinet zich permitteert zwelt aan. Niet alleen vanuit de oppositie, maar ook uit het bedrijfsleven komen waarschuwende woorden. De angst bestaat dat de partijen zich vooral zullen concentreren op makkelijk te nemen bezuinigingen en dat broodnodige hervormingen uit blijven. Zo wees scheidend AkzoNobel-topman en oud-minister Hans Wijers er deze week op dat Nederland stil staat, terwijl andere landen in snel tempo hun concurrerend vermogen verhogen.

Regiodonderdag, 19 april 2012

Vijf scholen in Zuidwesthoek mogelijk dicht

Balk | Vijf basisscholen in de Zuidwesthoek worden met sluiting bedreigd. De scholen maken deel uit van de christelijke onderwijsvereniging Nije Gaast. Die onderwijskoepel wil het onderwijs concentreren omdat dit goed zou zijn voor de kwaliteit. Het formeren van grotere scholen is ook nodig omdat de koepel minder geld krijgt van het rijk. Nije Gaast telt nu vijftien merendeels christelijke scholen.

Regiodonderdag, 19 april 2012

Scheepswrak bij Stavoren

Stavoren | Voor de haven bij Stavoren is een scheepswrak van een bijzonder handelsschip uit de zestiende eeuw gevonden. Dat laat de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) weten. Het gaat om een zwaar en steviggebouwd schip, waarvan de huidplanken dakpansgewijs over elkaar liggen.

Regiodonderdag, 19 april 2012

Oost-Europeanen moeten Schatzenburg verlaten

Menaam | Roemeense en Bulgaarse seizoensarbeiders moeten per direct recreatiepark Schatzenburg in Menaam verlaten. Dat is het gevolg van een uitspraak van de Raad van State.

Regiodonderdag, 19 april 2012

Actie tegen nieuwe hongerramp in Sahel

Tytsjerk | Hij voelt zich bevoorrecht en ziet er naar uit. John Jorritsma gaat in zijn rol als voorzitter van Raad van Toezicht van Unicef zondag voor een kleine week naar Tsjaad. Tegelijk ziet de Commissaris van de Koningin in Fryslân er tegenop. ,,Je zult daar met het meest dramatische rekening moeten houden, dat kost mentaal en fysiek heel veel.”

Geloof & Kerkdonderdag, 19 april 2012

Musical verbindt mensen van Gaast tot Arum

Het kerkelijk musicalseizoen is losgebarsten in Fryslân. Dit weekeinde staan er allerlei bijbelse figuren op de planken: onder meer Jakob in Hurdegaryp en Ruth in Makkum.

Geloof & Kerkdonderdag, 19 april 2012

OM ontdekt misbruikoverzicht

Den Haag | Op het parket in Den Bosch is deze week informatie aangetroffen over tientallen zedenzaken die hebben gespeeld tegen functionarissen van de Katholieke Kerk in de jaren vijftig en zestig. Dat zei Han Moraal van het college van procureurs-generaal gisteren tijdens een hoorzitting in de Tweede Kamer. Het zijn geen strafdossiers, maar correspondentie waaruit het een en ander af te leiden valt.

Geloof & Kerkdonderdag, 19 april 2012

Missionair centrum Het Pand kan weg uit de garage

Groningen | Dankzij giften en een forse renteloze lening van de Nederlands Gereformeerde Kerk (NGK) te Groningen kan missionair-diaconaal centrum Het Pand in Groningen op zoek naar een grotere ruimte. De Tehuisgemeente zal ook actief participeren in het missionaire werk dat vanuit het nieuwe gebouw zal plaatsvinden.

Sportdonderdag, 19 april 2012

Lietmeijer verlangt nog veel meer naar andere prijs

Leeuwarden - Als Lasaulec Aris vanavond de play-offs met een uitwedstrijd bij Den Bosch opent, heeft de Leeuwarder underdog in elk geval iemand in huis die nu al in de prijzen is gevallen. Valentijn Lietmeijer werd dinsdag door coaches, collega-spelers en basketbalpers verkozen tot Rookie of the Year van de eredivisie. Nu is de twintigjarige shooting guard met Aris op zoek naar erkenning. ,,Dit is een prachtige beloning, maar die andere prijs is belangrijker.”

Sportdonderdag, 19 april 2012

DOV handhaaft zich, OVVO blijft zonder prijs

Maarssen | De korfballers van DVO uit Bennekom spelen ook volgend seizoen in de Korfbal League. In Maarssen verloor de ploeg de tweede beslissingswedstrijd weliswaar met 21-18 van OVVO, maar omdat DVO zaterdag in eigen huis met 21-13 had gewonnen blijft de ploeg in de Korfbal League.

Sportdonderdag, 19 april 2012

Fries duo achtste op WK acrogrym

Orlando | Margreet Steg en Amarins Wieling van turnvereniging Adonis uit Drachten zijn op het wereldkampioen acrogym in het Amerikaanse Orlando als achtste geëindigd.

Sportdonderdag, 19 april 2012

Geert Kuiper verlengt contract bij TVM

Oldeholtpade | Geert Kuiper maakt ook de komende twee seizoenen deel uit van de technische staf van de TVM-schaatsploeg. Kuiper heeft zijn contract met de ploeg verlengd tot en met de Olympische Spelen van Sotsji in 2014. De oud-schaatser vervult een organisatorische rol bij het commerciële schaatsteam.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties