Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 19 maart 2015.

Hoofdartikeldonderdag, 19 maart 2015

Handelsverdrag en post-democratie

Zonder dat veel mensen zich er druk over maken, wordt gewerkt aan de afronding van een vrijhandelsverdrag (TTIP) tussen Europa en de Verenigde Staten. Dat verdrag moet veel extra omzet opleveren volgens voorstanders. Tegenstanders denken dat er Europese banen verloren gegaan. Nog een bezwaar: er komt een tribunaal dat geschillen moet beslechten tussen Amerikaanse bedrijven en Europese regeringen. Dat tribunaal heeft eigen richtlijnen en kan oordelen in geschillen. Daarmee kan het rechtssysteem van landen in Europa buiten spel worden gezet.

Regiodonderdag, 19 maart 2015

Het tellen duurde deze keer veel langer

Het is net na negen uur. Stembureauvoorzitter Halbe Holtman opent de twee grote stembussen in de raadzaal van het gemeentehuis van Smallingerland en leegt ze op de grond. En dan is het sorteren en tellen geblazen voor de stembureauleden: alle 1004 stemmen voor Provinciale Staten én de 907 stemmen voor het waterschap moeten worden gesorteerd en gestapeld per partij en naam.

Regiodonderdag, 19 maart 2015

Fryslân wordt dezer dagen een paar honderd bomen rijker

Het planten kostte volgens leerkracht Nynke Grijpma wel enige moeite. ,,De grond is nogal stevig. Het was de bedoeling dat de leerlingen met z'n tweeën een boom planten maar dat dreigde zo lang te duren dat er op een gegeven moment vier leerlingen per boom aan de slag gingen." De zeventien leerlingen uit de groepen 5 en 6 waren haar zo enthousiast dat ze zich amper de tijd gunden wat te drinken en oranjekoek te eten.

Regiodonderdag, 19 maart 2015

Windmolendiscussie lijkt keuze van Makkumers amper te beďnvloeden

Makkum - De mensen uit Makkum zitten nog altijd in onzekerheid over de toekomst van hun dorp. Komen de windmolens langs de Afsluitdijk, zoals Provinciale Staten willen, of beslist Den Haag anders en komen ze in het IJsselmeer? De Makkumers vinden de discussie belangrijk, maar stemden gisteren vooral op basis van andere overwegingen.

Geloof & Kerkdonderdag, 19 maart 2015

VU gaat verzoeners en vredestichters opleiden

Amsterdam - Aan de Vrije Universiteit in Amsterdam start in september een nieuwe masteropleiding: Peace, Trauma and Religion. De eenjarige masteropleiding is geďnitieerd door Fernando Enns en Fulco van Hulst van het Amsterdam Center for Religion, Peace & Justice Studies. Van Hulst woont in Harlingen en was daar tot voor kort dopers predikant.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties