Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 19 maart 2013.

Cultuurdinsdag, 19 maart 2013

Honderden vrijwilligers nodig voor theaterstuk op Afsluitdijk

Leeuwarden | BUOG (Bedenkers en Uitvoerders van Ongewone Gebeurtenissen) is op zoek naar honderden vrijwilligers voor de voorstelling Leeghwater. Het theaterspektakel moet in september plaatsvinden in de verlaten buitenhaven van de Breezanddijk, halverwege de Afsluitdijk. Cabaretier Bert Visscher speelt de hoofdrol in de voorstelling over koppige pioniersdrang. BUOG zoekt zangers, dansers, muzikanten, acteurs, bouwers en cateraars.

Economiedinsdag, 19 maart 2013

Tientallen klachten over financiering Deutsche Bank

Bij de verschillende boerenvakbonden in Nederland zijn op een speciaal meldpunt tientallen klachten binnengekomen over de financiering van de bank aan boeren. Dat werd gisteren bekend gemaakt op een bijeenkomst in Joure waar verschillende vakbonden spraken met boeren en deskundigen. Deutsche Bank wil af van klanten - boeren en mkb-bedrijven - die minder dan een miljoen euro omzet hebben. Aanpassingen in financieringsvoorwaarden pakken in veel gevallen negatief uit.

Economiedinsdag, 19 maart 2013

Woningverkopen zijn iets aangetrokkken

Den Haag | De verkoop van woningen is vorige maand licht gestegen, na de sterke daling in januari. In februari registreerde het Kadaster 7897 verkochte woningen, ofwel 1,2 procent meer dan in februari vorig jaar. Dat blijkt uit gisteren gepubliceerde cijfers van het Kadaster.

Hoofdartikeldinsdag, 19 maart 2013

Plan Cyprus: eerlijk of erg gevaarlijk

Het besluit van de eurogroep om ook de kleine spaarder op Cyprus te laten meebetalen aan de redding van banken, is fel omstreden. Er zijn de verontwaardigde reacties van gewone mensen die geld kwijt zijn - overigens niet zo veel, namelijk 6,75 procent - en er zijn de boze reacties van de politiek op Cyprus. De ernstigste kritiek komt van mensen die zeggen dat de maatregel een inbreuk is op het vertrouwen van particulieren en van bedrijven in de overheid.

Regiodinsdag, 19 maart 2013

VVD is almaar bijbetalen aan Caparis beu

Heerenveen | De VVD-fracties in Heerenveen en Leeuwarden willen een bespreking over het miljoenentekort van sociale werkvoorziening Caparis. Het bedrijf maakte vorige week bekend een winst te hebben gemaakt van 59.000 euro, maar telde daarbij het subsidietekort van 5,1 miljoen euro niet mee.

Regiodinsdag, 19 maart 2013

Uitgestorven gewaande vlinder in Fryslân gespot

Leeuwarden | Een in Nederland uitgestorven gewaande nachtvlinder blijkt toch voor te komen in Leeuwarden. De zogenoemde lindedwergbladroller is in juni 2012 gefotografeerd door de Leeuwarder G. Sinnema op de Oude Stadbegraafplaats naast het Rengerspark.

Regiodinsdag, 19 maart 2013

Wirdum wil bijzondere boerderijen niet offeren

Wirdum | Twee karakteristieke boerderijen in Wirdum dreigen te verdwijnen als de nieuwe hoogspanningslijn wordt aangelegd. Dorpsbelang Wirdum-Swichum trekt aan de bel bij de Leeuwarder politiek. ,,Het is de zoveelste ingreep bij Wirdum. Op zo’n manier wordt het landschap hier wel ernstig verpest”, aldus Johan Kruiger van Dorpsbelang Wirdum-Swichum.

Regiodinsdag, 19 maart 2013

Ego versus eco

Aan de muur naast mijn bureau hangt een kleine poster: de ego versus eco poster. De poster laat zien wat de gevolgen zijn voor de wereld als ‘de mens’ zich boven andere mensen, dieren en natuur stelt. Je ziet een afbeelding van een rokende aarde, dor en onleefbaar. Ernaast zie je wat er gebeurt als de mens zich onderdeel voelt van het geheel. De mens onderdrukt een ander niet en zorgt goed voor de flora en fauna. De aarde die er onder wordt afgebeeld toont een prachtig, paradijselijk beeld. Vol met dieren die nu met uitsterven worden bedreigd en prachtige natuur. Eronder staat geschreven ‘WE THE PEOPLE VS WE ARE ONE.’

Geloof & Kerkdinsdag, 19 maart 2013

Drie Engelse kerken goed voor 4,5 miljoen bezoekers

Londen | St. Paul’s Cathedral, de Westminster Abbey en de Canterbury Cathedral hebben het afgelopen jaar veel bezoekers getrokken. Dat blijkt uit recent gepubliceerde cijfers van de Engelse Association of Leading Visitor Attractions (ALVA). De kerken profiteerden evenals andere overdekte attracties van het slechte weer vorig jaar.

Sportdinsdag, 19 maart 2013

Zonder vuurwerk geen titel voor Cambuur

Sittard | Strijd, passie, vuur. Dat had Alfons Arts vooraf van Cambuur geëist om in de titelrace te blijven. Zijn woorden na afloop bewezen dat dat niet was gelukt. ,,We waren apathisch.” Het vuurwerk bleef uit en Fortuna Sittard won: 1-0.

Sportdinsdag, 19 maart 2013

Rose baalt van jubileumduel en twijfelt over zijn toekomst

Sittard | Het had er op voorhand allemaal nog zo mooi uitgezien voor Yuri Rose. De routinier speelde vrijdag tegen Helmond een dijk van een wedstrijd en kon zich bij winst in Sittard zomaar op gaan maken voor een heuse titelstrijd. Bovendien zat er meer in het vat voor Cambuurs aanvoerder. Hij speelde tegen Fortuna niet alleen zijn vierhonderdste wedstrijd in het betaald voetbal, maar kon ook nog zijn honderdste competitiegoal maken.

Sportdinsdag, 19 maart 2013

Uth schiet Jong Heerenveen naar zege in Utrecht

Utrecht | De kans dat Jong Heerenveen voor de derde maal in de historie de titel in de reserve eredivisie gaat opstrijken wordt steeds realistischer. Door een vroege treffer van de Duitse topscorer Mark Uth won Heerenveen, met onder anderen Brian Vandenbussche, Gianni Zuiverloon, Marco Papa en Lucas Marecek in de gelederen, gisteravond met 0-1 van subtopper FC Utrecht.

Sportdinsdag, 19 maart 2013

Pien Keulstra volgend seizoen onder vleugels Orie

Heerenveen | Schaatsster Pien Keulstra gaat onder coach Jac Orie aan de slag bij Team Activia. Het 19-jarige talent uit Boekelo komt over van Jong Oranje, waarvan ze de afgelopen drie jaar deel uitmaakte. ,,Talenten als Pien zijn er niet veel”, aldus Orie.

Sportdinsdag, 19 maart 2013

Rood Groningen-goalie Bizot ingetrokken

Groningen | Marco Bizot van FC Groningen wordt niet gestraft voor de rode kaart die hij zondag kreeg in de verloren thuiswedstrijd tegen FC Twente (0-3).

Sportdinsdag, 19 maart 2013

Over de liefde voor de sport en de kracht van de column

Het schrijven van een propere column behoort tot de moeilijkste genres van de sportjournalistiek. Omdat de betere columnist in staat is om de woorden onder de ogen van de lezer weg te laten dansen mag het lijken dat hij of zij er geen werk van heeft gehad, maar geloof maar dat de maker - en daar is niets mee - het gros van de keren peentjes heeft lopen zweten.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties