Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 19 maart 2008.

Cultuurwoensdag, 19 maart 2008

Belgen passen niet in een hokje

Het was even onzeker of het door zou gaan, maar het festival Vlaanderen Roept! vindt vrijdag en zaterdag dan toch voor de derde keer plaats. Na twee edities in De Harmonie in Leeuwarden is dit keer Poppodium Romein plaats van handeling.

Cultuurwoensdag, 19 maart 2008

Indrukwekkende ‘Matthäus’

Het begon allemaal in 1992. Van studenten, personeel, docenten van een hogeschool met een educatieve en culturele visie mag men verwachten, dat men samen op hoog muzikaal niveau iets groots kan presteren, zo moet de docent muzikale vorming hebben gedacht. In dat jaar begon Harm Witteveen met de oprichting van een eigen koor, bestaande uit studenten, medewerkers en relaties van de voormalige Christelijke Hogeschool Nederland, nu Stenden. Na veel repeteren en musiceren groeide men tot representatieve publieke uitvoeringen, eerst in samenwerking met oratoriumvereniging Bolsward. Sinds 1998 voor het koor onder leiding van Harm Witteveen zelfstandig elk jaar in de Stille Week een Passie van Bach op. Dit jaar is het een lustrumuitvoering van de Matthäus Passion in het kader van Tien jaar Bach.

Economiewoensdag, 19 maart 2008

Vlaggencentrale wint de Friese reclameprijs

Leeuwarden – De Dokkumer Vlaggencentrale heeft de Fryske Reklamepriis gewonnen met het radio-spotje ‘De nijste katalogus’. Winnaar in de categorie televisie is Provinciale Staten met de verkiezingsspot ‘Jou lűd, stim 7 maart’. De prijzen werden gisteren uitgereikt op de Bedrijvencontactdagen in WTC-Expo in Leeuwarden. Naast de winnaars waren bij de televisiespotjes ‘Jo fine it yn de Gouden Gids’ en de ‘kwaliteitsbęden’ van Meulen en Baarsma genomineerd. De andere kandidaten bij de radiocommercials waren No yn de winkel’ over het boekje over de Wâlden en het spotje van GrienLinks.

Economiewoensdag, 19 maart 2008

.Ook Britse koningshuis houdt nog subsidie

Brussel - Het staat prachtig verstopt in de conclusies die de ministers van landbouw maandagavond wereldkundig hebben gemaakt. ,,Elke ingrijpende bezuiniging op de hogere uitkeringsniveaus kunnen ingrijpende en onwenselijke gevolgen hebben in sommige lidstaten”. Het is geheimtaal voor het beschermen van de grote landbouwcoöperaties in het oosten van Duitsland, die nog voortkomen uit de voormalige communistische DDR-periode. Maar het is ook geheimtaal voor het beschermen van het Britse Koningshuis en ander Brits grootgrondbezit.

Economiewoensdag, 19 maart 2008

Friese vrouwen op de bres voor arme landen

Leeuwarden – Ze hebben de aandacht, de Friese millenniumvrouwen. De entreehal van de Bedrijvencontactdagen in Leeuwarden is gevuld met acht enorme lampenkappen. Deze staan voor de acht millenniumdoelen, waarmee 189 landen armoede, ziekte en honger ver terug willen dringen (zie kader).

Hoofdartikelwoensdag, 19 maart 2008

Europees onbegrip...

Chaos en geweld teisterden de afgelopen dagen de stad Mitrovica in Kosovo. Serviërs protesteerden tegen de op 17 februari eenzijdig door de Albanese meerderheid uitgeroepen onafhankelijkheid van Kosovo, voorheen een Servische provincie. De rust is weergekeerd na ingrijpen van de internationale vredesmacht KFOR. Maar niemand weet voor hoelang.

Regiowoensdag, 19 maart 2008

‘Moet je nou eens kijken: zo kwiek als wat’

ARJEN BAKKER

Regiowoensdag, 19 maart 2008

Miljoenen gezocht voor Friese ambitie

Leeuwarden - Er is nog een gat van vele tientallen miljoenen euro’s om alle ambities waar te kunnen maken die de provincie Fryslân heeft met de compensatie voor het niet doorgaan van de Zuiderzeelijn. Het dagelijks bestuur van de provincie wilde niet schrappen in de wensenlijst en heeft de projecten al flink moeten versoberen.

Regiowoensdag, 19 maart 2008

Veertig groepen en solisten op festival Sjong

Leeuwarden - Voor de tweede editie van Sjong, het Friestalige songfestival voor jongeren, hebben zich veertig groepen en solisten aangemeld. Dat heeft een woordvoerder van organisator Cedin/Taalsintrum Frysk gisteren gemeld.

Regiowoensdag, 19 maart 2008

Draaien en dansen met de rolstoel over het ijs

Heerenveen - Uit je dak gaan bij een priksleewedstrijd of over het ijs racen met je rolstoel, het kon gisteren allemaal in het Thialf ijsstadion in Heerenveen. Zo’n vijfhonderd kinderen ‘rolden’ gisteren over de ijsbanen. In het kader van de jaarlijkse Cruyff Foundation IJssportdag hield de Cruyff Foundation samen met Stichting Stoer Winterweken een ijssportdag in Thialf voor scholen met kinderen met een motorische of meervoudige beperking uit Beetsterzwaag, Zwolle en Haren.

Regiowoensdag, 19 maart 2008

Boer Jan heeft toch nog een vrouw gevonden

In het KRO-programma ‘Boer zoekt vrouw’ stelden tien alleenstaande boeren zich op de televisie voor aan het Nederlands publiek. Ze waren op zoek naar een vaste relatie. De vijf boeren die de meeste brieven kregen, mochten een speeddate regelen met tien brievenschrijfsters. De drie die zij het leukst vonden, mochten een paar dagen komen logeren. De laatste serie van Boer zoekt vrouw was de best bekeken van alle drie, maar qua koppelen was de televisiereeks de minst succesvolle. Slechts een van de vijf boeren vond een partner: alleen boerin Agnes uit Gasselternijveen hield een relatie over aan de logeerpartij.

Regiowoensdag, 19 maart 2008

Digitale handtekeningen Vroeg op stap ter discussie

Den Haag - Maar liefst 120.000 digitale handtekeningen leverden Myriam Loonen en Hannie Gorter van ‘Vroeg op stap’ bij de Tweede Kamer in. Maar of de handtekeningen geaccepteerd worden, is nog onzeker. Voorzitter Johan Remkes nam het burgerinitiatief in ontvangst, en had voor de moeders van Siegerswoude een teleurstellende mededeling. ,,Hij zei ons meteen dat het in deze digitale vorm niet geldig is”, vertelt Loonen.

Geloof & Kerkwoensdag, 19 maart 2008

Oprichter Christenen voor Israël geëerd

Leeuwarden - Karel van Oordt, oprichter van Christenen voor Israël, is onderscheiden met de Scopus Award. Dat is een hoge Israëlische onderscheiding, die de Internationale Vrienden van de Hebreeuwse Universiteit in Jeruzalem toekennen aan mensen die van groot belang voor Israël zijn of zijn geweest.

Geloof & Kerkwoensdag, 19 maart 2008

Oproep tot verdraagzaamheid

Utrecht - Christenen en moslims roepen de Nederlandse bevolking op zich in te zetten voor een samenleving waarin respect en verdraagzaam samenleven centraal staan. Zij wijzen elk geweld af en vinden uitingen die aanzetten tot angst voor de islam, destructief.

Sportwoensdag, 19 maart 2008

‘Cambuur naar de eredivisie? Maak daar dan echt beleid op’

Leeuwarden - Het ging gisteravond over toekomst. De toekomst van de eerste divisie en een topklasse, de toekomst van SC Cambuur-Leeuwarden en, niet onbelangrijk, de toekomst van Gertjan Verbeek. Hij, Frans Derks, Jurrie Koolhof en Alex Pama bogen zich gewetensvol over deze materie. Het gebeurde allemaal tijdens een forum op de Bedrijven Contactdagen in het WTC Expo.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties