Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van maandag, 19 december 2016.

Hoofdartikelmaandag, 19 december 2016

Wat is uitweg uit referendumprobleem?

Rutte heeft in Brussel zaken kunnen doen over het Oekraďne-verdrag. Zijn zevenentwintig collega’s gingen akkoord met een aanvulling op het verdrag. Daarin staan volgens Rutte de wensen van de nee-stemmers in het referendum. Zo staart in de bijlage dat het verdrag niet leidt tot lidmaatschap van de Europese Unie; het verdrag kan worden ontbonden als Oekraďne geen voortgang boekt in de strijd tegen corruptie. En het verdrag betekent niet dat Oekra-iners vrije toegang hebben tot de Europese arbeidsmarkt.

Regiomaandag, 19 december 2016

Zingen in het koor van Saxenoord maakt blij

Franeker - Van heinde en verre kwamen de familieleden gisteren naar Saxenoord in Franeker, uit Amersfoort, Sprang-Capelle, noem maar op. De reden: het kerstconcert van bewonerskoor Het Schorre Keeltje. Bekende kerstliederen als Stille nacht en Ere zij God kwamen voorbij, er was een overdenking en natuurlijk kersttraktaties.

Regiomaandag, 19 december 2016

Friese kippenhouders houden adem in

Hiaure - Fryslân is voor de tweede keer getroffen door een uitbraak van de besmettelijke vogelgriep van het type H5. In Hiaure (Dongeradeel) werden gisteren na vaststelling van het virus de 28.500 leghennen van boer Rimer Dijkstra gedood. Vandaag zullen de dieren worden weggehaald in opdracht van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

Regiomaandag, 19 december 2016

Wytgaard helpt gezin na brand

Wytgaard - Een uitslaande brand in een boerderij in Wytgaard heeft zaterdag enkele tientallen kalveren het leven gekost, dat meldde een woordvoerder van de brandweer.

Sportmaandag, 19 december 2016

'Gouden generatie’ handbalsters

Sporttribunaal

Sportmaandag, 19 december 2016

Rampzalige jaarafsluiting voor Aris

Leeuwarden - Weinig mensen in Kalverdijkje hadden het zaterdag na afloop van Aris en Den Bosch nog over de nederlaag van de Leeuwarders (61-78). Nee, Craig Osaikhwuwuomwan was het onderwerp van gesprek, na de zware knieblessure die hij opliep.

Sportmaandag, 19 december 2016

Van euforie tot tevreden met remise

Waalwijk - Het liefst had SC Cambuur donderdag na de sensationele bekerwinst op Ajax (2-1) een streep onder het jaar 2016 gezet, maar eerst moest er nog een bezoekje gebracht worden aan RKC Waalwijk. Het goede gevoel bleef, ondanks het gelijke spel (2-2).

Sportmaandag, 19 december 2016

De moderne tijd beitelt barstjes in voetbalbolwerk van 'Readsjes’

Iedereen met enig historisch besef weet dat het echte voetbalbolwerk in de Westereen nog altijd op zondag speelt. De 'Readsjes’; als erfgenamen van de tijden van Klaas Kooistra, Sije Heidstra of Sikke Venema. En hoewel de klompen al lang niet meer over de Lemmerweg klossen om het vv Sneek van de Abma’s te bestrijden, is het huidige vv Zwaagwesteinde nog een levendige club in moderne tijden.

Sportmaandag, 19 december 2016

Coach van de 'Sjinkies’ van de toekomst

Met 22 jaar ervaring als shorttrackcoach in de Verenigde Staten in haar rugtas, keerde Wilma Boomstra (46) uit St. Jacobiparochie vorig jaar zomer terug naar Nederland. Om voortaan de 'Sjinkies’ en 'Suzannes’ van morgen naar de wereldtop te loodsen.

Sportmaandag, 19 december 2016

VC Sneek gaat verrassend onderuit bij Talent Team

Arnhem - De volleybalsters van VC Sneek hebben de kans laten liggen om het jaar 2016 als gedeeld koploper van de eredivisie af te sluiten. In Arnhem liep de formatie van coach Petra Groenland verrassend tegen de derde seizoensnederlaag aan. Na het kunststukje van een week eerder tegen koploper Sliedrecht Sport was Talent Team Papendal in sporthal Valkenhuizen met 3-1 (20-25, 25-23, 25-18 en 25-21) te sterk voor de Sneker vrouwen.

Sportmaandag, 19 december 2016

KV Drachten krijgt pak slaag in topper tegen Hoogkerk

Hoogkerk - De korfballers van KV Drachten zijn er zaterdagavond niet in geslaagd het jaar 2016 af te sluiten als winterkampioen in de eerste klasse B. De ploeg van coach Hillebrand Diever, die na de degradatie van vorig seizoen op jacht is naar eerherstel en promotie, kreeg met 18-12 een flink pak slaag in de derby en topper tegen naaste rivaal Hoogkerk. Daarin schoten de Drachtsters met name op het scorende vlak ernstig te kort.

Sportmaandag, 19 december 2016

Verboden toegang voor vrouwen

Column Frans Wijnands


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties