Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 19 december 2012.

Cultuurwoensdag, 19 december 2012

Guus Meeuwis op Oerrock

Ureterp | Guus Meeuwis treedt op 9 mei (Hemelvaartsdag) op in Ureterp. De Brabantse zanger is de hoofdact van Oerrock 2013, zo maakte de festivalorganisatie gisteren bekend.

Economiewoensdag, 19 december 2012

Europese subsidie voor biomassaproject Delfzijl

Brussel | De Europese Unie steekt 199 miljoen euro subsidie in een duurzaam energieproject in Delfzijl. Het geld werd gisteren toegekend door eurocommissaris Connie Hedegaard (Klimaat). Het komt uit de Europese subsidiepot NER300 voor grootschalige projecten op het gebied van hernieuwbare energie. Het project Woodspirit omvat de bouw van een fabriek die biomethanol produceert uit restmateriaal uit de bosbouw en de houtverwerkende industrie.

Hoofdartikelwoensdag, 19 december 2012

Wat gaat er fout in rechtszaken?

De rechtszaak tegen de ‘zes van Breda’ moet over, vindt de hoge Raad. Er zijn in de procesgang dingen misgegaan die het noodzakelijk maken de hele zaak opnieuw te doen: in 1993 werd in Breda een 56-jarige mevrouw gevonden in de keuken van een Chinees restaurant. Ze bleek om het leven gebracht. Uiteindelijk werden zes jonge mensen - drie mannen en drie vrouwen - aangehouden en veroordeeld. De basis voor de veroordeling was de bekentenis door de vrouwen. Een van hen trok die bekentenis later in. Volgens de Hoge Raad heeft de rechter een onvolledig dossier te zien gekregen. Beschikbaar ontlastend materiaal voor de verdachten zat niet bij de stukken. Als die stukken wel bij de rechter waren terecht gekomen is het niet ondenkbaar dat de rechter tot een heel ander oordeel zou zijn gekomen. De verdachten kregen een straf opgelegd: de mannen 12 tot 14 jaar en de vrouwen 2 jaar. In hoger beroep werd de straf voor de mannen verlaagd naar tien jaar.

Regiowoensdag, 19 december 2012

COA wil azc in Sint Anne toch openhouden

Sint Annaparochie | Wat een afscheid had moeten worden, werd onverwacht een feest. Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) maakte vanochtend onder voorbehoud bekend het asielzoekerscentrum in Sint Annaparochie toch te willen openhouden. Daarmee blijft ook de eigen school van het centrum, obs De Toverbal, open. Vandaag zou de laatste schooldag zijn en daarom was er een afscheidsfeest voor ouders en kinderen. De sfeer sloeg spontaan om in echte feeststemming, toen het COA het besluit bekendmaakte.

Regiowoensdag, 19 december 2012

Bomen in Vlaskamptuin Stiens toch om

Stiens | Twee monumentale bomen uit de tuin van de zogenoemde Dr. Bosmawoning aan de Smelbrêge in Stiens moeten worden omgehakt. Ze zijn dermate aangetast door schimmel dat ze niet te redden zijn. Twee andere aangetaste bomen moeten flink worden geknot om gered te worden.

Regiowoensdag, 19 december 2012

Platteland is de komende jaren issue in Súdwest

Sneek | Het in stand houden van de leefbaarheid in de dorpen is de komende jaren de belangrijkste uitdaging voor de fusiegemeente Súdwest-Fryslân. In de eerste twee jaar is een goede, solide financiële basis gelegd onder de nieuwe gemeente die op 1 januari 2011 ontstond.

Geloof & Kerkwoensdag, 19 december 2012

Pieter Boomsma: Fusie goed voor gereformeerden

Nijverdal | De vorming van de Protestantse Kerk in Nederland heeft de Gereformeerde Kerken in Nederland (GKN) inhoudelijk goed gedaan. ‘De Gereformeerde Kerken leken in het laatst van de vorige eeuw meer en meer op drift te raken’, stelt oud-synodevoorzitter ds. Pieter Boomsma in Historisch Tijdschrift GKN.

Sportwoensdag, 19 december 2012

Marten de Roon schakelt het Rotterdam-gevoel even uit

Voor Marten de Roon is de bekerwedstrijd van vanavond tegen Feyenoord in meerdere opzichten speciaal. De 21-jarige middenvelder, die opgroeide in Hendrik-Ido-Ambacht, bracht de helft van zijn leven door in de Maasstad en kreeg zijn voetbalopleiding in Rotterdam-Zuid. Maar De Roon heeft er geen enkele moeite mee om voor sc Heerenveen het Rotterdam-gevoel even helemaal uit te schakelen.

Sportwoensdag, 19 december 2012

Van Basten ziet een positief teken in vrijwel fitte selectie

Heerenveen | De technische staf van sc Heerenveen zal vandaag pas een besluit nemen over het meespelen van topscorer Alfred Finnbogason in het bekerduel van vanavond tegen Feyenoord. De IJslandse spits verzwikte zondag in het uitduel tegen FC Utrecht zijn enkel en ontbrak gisteren nog op het trainingsveld. ,,Het is afwachten, maar ik schat de kans fifty-fifty”, aldus trainer Marco van Basten.

Sportwoensdag, 19 december 2012

Slap Cambuur vliegt roemloos uit beker

Demn Bowsch - SC Cambuur en winnen in Den Bosch; het gaat dit seizoen niet samen. Van de competitienederlaag (2-1) in oktober had de ploeg niks geleerd, zo bleek gisteren in de achtste finales van de KNVB Beker. Weer weinig kansen, weer te weinig bezieling, weer verlies: 1-0. Exit Cambuur.

Sportwoensdag, 19 december 2012

Tighadouini: Gemiste kans op iets moois in de beker

Den Bosch - Hij kreeg lof van zijn trainer, hij kreeg lof van de mensen op de tribune. ,,Maar wat heb je eraan?”, vroeg Adnane Tighadouini zich na afloop van de verloren bekerwedstrijd in en tegen FC Den Bosch af. ,,Leuk dat mensen vinden ik goed gespeeld heb. Maar ik had liever gewonnen. Dit is een gemiste kans op iets heel moois.”


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties