Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 19 november 2016.

Economiezaterdag, 19 november 2016

´Misschien heeft de Sintrale As juist een positief effect´

Leeuwarden - De ondernemers in de dorpen waar door de aanleg van de Sintrale As omheen wordt gereden - zoals Damwâld, Feanwâlden en Burgum - beginnen hier en daar de eerste effecten op hun klandizie te merken. Dat blijkt uit een rondvraag onder een aantal lokale ondernemers. De As is sinds 7 oktober open.

Economiezaterdag, 19 november 2016

50 miljoen voor verkleinen van melkveestapel

Den Haag - De melkveehouderij dringt de uitstoot van fosfaat - als bestanddeel van mest - komend jaar flink terug. Dat zijn landbouworganisatie LTO Nederland, zuivelorganisatie NZO, behartiger voor de diervoerbranche Nevedi, agrarische jongeren NAJK, vakbond NMV en Rabobank gisteren overeengekomen. Donderdagavond lag er al een principeakkoord voor de reductie.

Hoofdartikelzaterdag, 19 november 2016

Einde kerkelijk jaar gedenken en licht zien

In protestantse kerken worden morgen de gestorven leden van de (kerkelijke) gemeenschap herdacht. De manier waarop dat gebeurt verschilt per kerk, maar overal worden de namen genoemd van degenen die in het afgelopen kerkelijk jaar zijn overleden.

Regiozaterdag, 19 november 2016

Meer twijfel bij ouders over vaccinatie kinderen

Leeuwarden - Het aantal baby´s in Nederland dat wordt gevaccineerd is in 2015 voor het tweede jaar op rij gedaald. Ook in Fryslân komt jeugdarts Hetty Frodl vaker ouders tegen die twijfelen over het nut van de prik.

Regiozaterdag, 19 november 2016

Bezwaren tegen mogelijke woningbouw in Grou

Grou - Tegen de mogelijke woningbouw aan de Volmawei, de Hellingshaven en Minne Finne in Grou is protest aangetekend. Verschillende buurtbewoners zien de mogelijke komst van woningen niet zitten en hebben bezwaren ingediend tegen de plannen van de gemeente Leeuwarden. De gemeente wil volgens de plannen woningbouw mogelijk maken op de drie plekken.

Regiozaterdag, 19 november 2016

Toch meer geld voor extra sneltrein naar Zwolle

Leeuwarden - Bij de afspraken voor de vierde trein op de lijn Leeuwarden-Zwolle, heeft gedeputeerde Johannes Kramer een bijdrage toegezegd van 1,9 miljoen euro. Dat liet hij gisteren desgevraagd weten. Het geld is afkomstig uit de RSP-gelden, de compensatiepot van het rijk voor het niet doorgaan van de Zuiderzeelijn.

Sportzaterdag, 19 november 2016

Cambuur beëindigt slechte uitreeks

Emmen - Daarmee deed de ploeg van Sipke Hulshof uitstekende zaken. De aangepaste tactiek die de trainer na zes van de zeven uitduels te hebben verloren toepaste, wierp zijn vruchten af. En bovendien was de zege niet meer dan terecht.

Sportzaterdag, 19 november 2016

Stabiliteit als ultiem doel voor Morten Thorsby

Of hij een goede interlandperiode met Jong Noorweren achter de rug heeft? Het gezicht van Morten Thorsby, zittend in de perskamer op de eerste etage van het Abe Lenstra-stadion, betrekt. Een 1-0 thuiszege in de return van de EK-play-off tegen Servië bleek dinsdag niet voldoende om de 2-0 nederlaag van de eerste confrontatie uit te poetsen. ,,En dus gaan we niet naar het EK", verzucht de 20-jarige middenvelder van sc Heerenveen, die alleen in de eerste wedstrijd van het tweeluik een half uurtje mee mocht doen. ,,Eeuwig zonde."


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties