Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 19 november 2015.

Hoofdartikeldonderdag, 19 november 2015

Gewenst: helderheid over militaire acties

Premier Rutte zegt dat Nederland in oorlog is met IS. Hij deed die uitspraak in navolging van andere regeringsleiders, de Franse president Hollande voorop. In strikte zin deed Rutte een uitspraak die niet waar is. Ons land is in oorlog nadat de Eerste Kamer en de Tweede Kamer een oorlogsverklaring hebben afgegeven. Dat is niet het geval; Rutte ging zijn boekje te buiten, of hij gebruikte de term 'oorlog' om uitdrukking te geven aan de woede en de verontwaardiging over de aanslagen in Parijs. Dat laatste is het waarschijnlijkste.

Regiodonderdag, 19 november 2015

Zorgen over toekomst Friese rechtspraak

Leeuwarden - De provincie Fryslân en de gemeente Leeuwarden maken zich zorgen over de toekomst van de rechtbank en het gerechtshof in de Friese hoofdstad. Beide vestigingen hebben een plek als volwaardige rechtbank en hof gekregen in het meerjarenplan van de Raad voor de Rechtspraak, maar burgemeester Ferd Crone en commissaris van de Koning John Jorritsma vrezen dat beide locaties op termijn alsnog worden uitgekleed. Ze uiten hun zorgen in een gisteren verstuurde brief aan de Tweede Kamer. Die debatteert maandag over de begroting van het ministerie van Veiligheid en Justitie.

Regiodonderdag, 19 november 2015

Nederland stevent af op naoorlogs laagterecord qua geboortes

Leeuwarden - 2015 wordt mogelijk het jaar met de minste geboorten in Nederland sinds 1983. In dat jaar werd het huidige naoorlogs laagterecord gevestigd, met 170.000 geboorten.

Regiodonderdag, 19 november 2015

4,55 euro erbij bij De Friesland

Leeuwarden - De meest gekozen basisverzekering van De Friesland Zorgverzekeraar - de Alles Verzorgd Polis - kost volgend jaar 106,50 per maand, 4,55 euro meer dan dit jaar. De Zelf Bewust Polis, waarbij je alles online moet regelen, wordt 1 euro duurder: 91,75. De restitutievariant (Vrije Keus Polis) gaat van 106,50 naar 111,50 (5 euro erbij). Dat heeft de verzekeraar gistermiddag bekendgemaakt.

Regiodonderdag, 19 november 2015

Meer provinciaal geld naar Thialf en Sportstad


Geloof & Kerkdonderdag, 19 november 2015

Bijbel vertalen met behulp van computer

Haarlem - Hoe vertaal je de Bijbel, en hoe maak je daarbij goed gebruik van de computer? Die vraag staat volgende week vrijdagmiddag centraal op een studiemiddag van het Bijbelgenootschap, de Protestantse Universiteit en de vertaalgemeenschap Societas Hebraica Amstelodamensis (SHA) in Haarlem.

Geloof & Kerkdonderdag, 19 november 2015

Noordermannen komen bijeen in Leeuwarden

Leeuwarden - Vrijdagavond is er een bijeenkomst van de christelijke Noordermannen in Leeuwarden. Het is een try-out om te zien hoeveel belangstelling er is onder christelijke mannen in Leeuwarden voor mannenavonden. Zes jaar geleden ging Grutte Pier van start in een huiskamer in Bakkeveen. De daar aanwezige mannen hadden het verlangen onderling hun geloof te delen: verdieping te zoeken, twijfels te delen, elkaar te bemoedigen en zo te groeien in geloof en dat mee te nemen naar huis, naar het gezin.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties