Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 19 november 2013.

Economiedinsdag, 19 november 2013

Friese biologische boeren ontvangen fairtradecollega’s

Producenten uit India en Zuid-Amerika hebben afgelopen week het 25-jarig bestaan gevierd van Max Havelaar. Er is veel bereikt, maar er liggen nog forse uitdagingen bij producenten én afnemers.

Hoofdartikeldinsdag, 19 november 2013

Toenadering Iran en VS baart Israël zorgen

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu is deze week in Rusland en Amerika om die landen ervan te overtuigen geen akkoord te sluiten over het Iraanse nucleaire programma. Iran wordt ervan verdacht in het geheim aan een kernwapen te werken. Bij onderhandelingen vorige week tussen Iran en de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland, Rusland en China over het omstreden nucleaire programma werd op de valreep geen akkoord bereikt. Frankrijk vond dat het sanctiebeleid jegens Iran niet kan worden verlicht, omdat Teheren onvoldoende kan garanderen dat het kernprogramma alleen voor vreedzame doeleinden is.

Regiodinsdag, 19 november 2013

Meer specialisaties in zorg

Leeuwarden | Zorgverzekeraar De Friesland heeft voor 2014 zorgcontracten afgesloten met het Antonius Ziekenhuis in Sneek, ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten en De Sionsberg in Dokkum. Dat heeft de zorgverzekeraar gisteren bekendgemaakt.

Regiodinsdag, 19 november 2013

Anderen helpen door iets simpels te doen

Leeuwarden | Friezen zijn de afgelopen dagen op allerlei manieren in touw geweest voor de Filipijnen. ,,Ik heb daar zulke gastvrijheid meegemaakt! En nu hebben die mensen daar helemaal niks meer. Het is dramatisch”, vertelt Gerrit Doeland (50) uit Dronryp, een van de vele Friezen die zich dezer dagen inzetten om geld in te zamelen voor hulp aan de slachtoffers van tyfoon Haiyan op de Filipijnen. Doeland maakte deel uit van het telefoonteam van de landelijke actie Help de Filipijnen die gestationeerd was in actiecentrum Beeld en Geluid in Hilversum.

Sportdinsdag, 19 november 2013

RECENISE | Boskamp: vriendelijke reus met uitgesproken mening

In vijf jaar tijd kan een hoop veranderen. De in 2008 uitgebrachte biografie van Jan Boskamp. Geen gezeik, was geen succes. Daarentegen is de heruitgave van het boek in 2013, met wat kleine aanpassingen, een nieuw cover en helaas zonder foto’s, is in korte tijd een bestseller geworden. Dat is te danken aan de populariteit van de oud-Feyenoorder, wiens ster als tafelgast in het tv-programma Voetbal International als een komeet is gestegen.

Sportdinsdag, 19 november 2013

Amerikaan Rochford per direct weg bij Aris

Leeuwarden | Basketbalclub Aris Leeuwarden heeft gisteren Kinu Rochford aan de kant gezet. Volgens de Friese eredivisionist kon de 23-jarige Amerikaan niet brengen wat Aris nodig had. Opvallend genoeg was het Rochford die zaterdagavond in negatieve zin opviel bij de 60-86 nederlaag thuis tegen Zwolle. Zo nam hij middenin de warming-up tijd om op de tribunes diverse toeschouwers te begroeten. Aris heeft al bekend gemaakt een vervanger voor de Amerikaan te gaan zoeken.

Sportdinsdag, 19 november 2013

Nieuwe voorzitter Lok wil gewest Fryslân behoeden voor een ‘Groningen-scenario’

Eelke Lok (63) was jarenlang het gezicht van Omrop Fryslân. Vanavond wordt hij gepresenteerd als voorzitter van de Bond van IJsclubs. ,,Wij willen een sterk gewest blijven. Met een Friese wereldkampioen junioren bij jongens en meisjes.”


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties