Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Archief

De artikelen van maandag, 19 februari 2018.

Cultuurmaandag, 19 februari 2018

Lijden kun je leren, ook binnen een geluksindustrie

De geluksindustrie draait de afgelopen jaren op volle toeren. Je kunt geen tijdschrift openslaan of slogans als ‘Geluk is een keuze’ of ‘Geluk vindt jou lief’ komen je tegemoet. Niet te missen. De boekhandels liggen vol mindfulnesstitels en ook via de sociale media word je doodgegooid met goedbedoelde tegeltjeswijsheden voor als het even tegenzit. Want chagrijnige, ongelukkige en depressieve types; daar houden we niet van. En Facebook al helemaal niet. Foto’s die daarop verschijnen van met name jongeren - vooral blank - laten altijd zien hoe fijn ze het hebben, wat een lol het leven hen wel niet biedt en dat de wereld om hen heen alleen maar uit mooie en gelukkige mensen bestaat.

Hoofdartikelmaandag, 19 februari 2018

Registratie moet weer waterdicht zijn

Is er nu wel of niet op grote schaal gefraudeerd met het Identificatie- en Registratiesysteem (I&R) van rundvee? Dat is de vraag na het lezen van het verhaal van melkveehouder Jan Hoekman uit Haskerhorne, vorige week in deze krant. Naar zijn zeggen is zijn bedrijf ten onrechte geblokkeerd door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, nadat er landelijk signalen van fraude waren geconstateerd. Die fraude heeft bij hem niet plaatsgevondden, zegt Hoekman.

lf2018maandag, 19 februari 2018

Wat willen we bewaren van het culturele hoofdstadjaar 2018?

Het is eindelijk 2018 en alle ogen zijn op Leeuwarden als Culturele Hoofdstad gericht. De verwachtingen zijn hoog, ook van de nalatenschap van LF2018. Maar hoe ‘verzamel’ je zo’n evenement voor later?

lf2018maandag, 19 februari 2018

‘Pluto’ vergt verdraaid goede concentratie

Met het programma ‘Strangers on stage’ pakt stadsschouwburg De Harmonie groot uit tijdens Leeuwarden-Fryslân 2018. Pluto van de Vlaams-Marokkaanse choreograaf Sidi Larbi Cherkaoui is daarvan een goed voorbeeld.

Regiomaandag, 19 februari 2018

Partijen willen opheldering van Deinum

Leeuwarden - Wethouder Henk Deinum van Leeuwarden moet zo snel mogelijk alle feiten rondom de Blokhuispoort openbaar maken. Dat wil zijn eigen partij, de Leeuwarder PvdA. ,,Het college heeft heel wat uit te leggen. Wij zijn akkoord gegaan met de plannen voor de Blokhuispoort op basis van de bedragen die toen bekend waren”, aldus PvdA woordvoerder Hein de Haan.

Regiomaandag, 19 februari 2018

Stel veiligheid boven alles bij zoutwinning

Harlingen - Niet het economisch gewin maar de belangen en de veiligheid van burgers moeten prioriteit hebben bij de zoutwinning die vanaf 2020 bij Harlingen plaatsvindt. Dat stelt de Stichting Bescherming Historisch Harlingen voor aan minister Eric Wiebes. De stichting heeft van de minister nog geen reactie. Wel heeft ze naar aanleiding van een eerdere brief aan Den Haag een afspraak met Theodor Kockelkoren de nieuwe inspecteur-generaal van het Staatstoezicht op de Mijnen (SodM).

Regiomaandag, 19 februari 2018

Ineens zwemmen er otters in Leeuwarder wijk Blitsaerd

Leeuwarden - Twee otters, een mannetje en een vrouwtje, hebben de Leeuwarder wijk Blitsaerd als hun leefgebied gekozen. In januari ontdekte natuurliefhebber Hugo Roossink sporen van de otter in zijn tuin. Met een nachtcamera legde hij beide dieren vast.

Geloof & Kerkmaandag, 19 februari 2018

Naar Levend Water om ’n cadeau voor Jeltsje

De evangelische boekhandel, het is een niche in het winkelbestand in ons land. Hoe vergaat het de Friese christelijke boekhandels? Klaske en Geert van der Woude uit Broeksterwâld hebben meerdere winkels in het Noorden.

Sportmaandag, 19 februari 2018

Knegt is een tovenaar, geen wonderboy

Gangneung - Op de afstand die hem vier jaar geleden in Sotsji nog de bronzen medaille opleverde, was Sjinkie Knegt zaterdag snel klaar. De Bantegaster werd gediskwalificeerd tijdens de olympische 1000 meter en moet zich nu op de afsluitende 500 meter gaan richten.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties